Isle of Man TT dødsfall: Hvor mange mennesker har dødd og hvorfor er det så farlig?

Andre Idretter

Ved siden av North West 200 og Ulster Grand Prix - begge i Nord -Irland - er Isle of Man TT et av de mest kjente motorsykkellandløpene i verden.Med opprinnelse i 1907, er Isle of Man TT et tidsrittløp som ble holdt over to uker - en uke med trening og en uke med racing - som ble holdt på offentlige veier over Isle of Man.


Selv om hastigheten og stram sving har gjort det til et av de mest populære løpene for ryttere over hele verden, er det også et av de farligste racingarrangementene i verden.gamle femti pence mynter verdi

Fakturert som 38 Miles of Terror av Franz Lidz i Sports Illustrated i 2003, betyr mangelen på tilgivelse som tilbys av Manx-veiene at enhver liten slip-up kan ende dødelig.


Siden starten i 1907 har det vært 258 registrerte dødsfall av konkurrenter på Isle of Man -fjellbanen (Isle of Man TT, Manx Grand Prix og Classic TT kombinert), med 150 fra Isle of Man TT.

anthony joshua undercard kamp tid

Isle of Man TT er et av de farligste racingarrangementene i kalenderenScenen der Jonathan Howarth krasjet på åpningsrunden til Pokerstars senior TT.

Åstedet for et stort krasj under en tidligere Isle of Man TT (Bilde: Matt Mackey/presseye.com)

Men inkludert tilskuere og dødsulykker som ikke er rapportert, antas det totale antallet dødsfall å overstige 270.


Bare i fjorårets konkurranse ble tre ryttere drept, inkludert 30 år gamle Dan Kneen.

miranda kerr nipslip

Det dødeligste året for løpsperioden på Isle of Man TT var 1970 da seks mennesker døde under arrangementet.

Så hvorfor er løpet så farlig?

Den 37,7 mil lange fjellbanen varierer fra havnivå til 1300 fot og inneholder 264 hjørner - alle på offentlige veier - med ryttere som regelmessig overskrider 200mph -merket.

Kawasaki -rytteren James Hillier registrerte til og med over 206 km / t på den berømte Sulby -straighten i en paradeomgang i 2015.

Dan Kneen ble drept i en Isle of Man TT -krasj i 2018 (Bilde: Action Plus)

stacey dooley kevin clifton

Selv om banen ikke har endret seg siden løpet begynte, har teknologien og hastighetene som er nådd dramatisk økt, noe som betyr at feilmarginen nå er enda mindre.

Det er ingen fangstgjerder, ingen avrenningssoner, ingen myke landinger og farer ved veikanten - trær, bygninger, gamle steinvegger, til og med tilskuere - er bare noen meter unna.

Tidligere Isle of Man TT -vinner, Richard Quayle, sa en gang til New York Times: 'Hvis Roger Federer bommer på et skudd, mister han et poeng. Hvis jeg savner en toppunkt, mister jeg livet. '

  • Denne artikkelen er blitt endret for å tydeliggjøre mengden dødsfall som har skjedd på Isle of Man TT og hvor mange som har skjedd på Isle of Man -fjellbanen over Isle of Man TT, Manx Grand Prix og Classic TT til sammen.

Les mer

Sportens topphistorier
F1 bekrefter de to første Covid-19-positive Glorious Goodwood skal testes for fans Stewart avviser at F1 har et stort rasismespørsmål McGregor roper Pacquiao