Er frimerkeferien den beste tiden å kjøpe hus? Ekspert svarer på spørsmålene dine

Boligpriser

Horoskopet Ditt For I Morgen

(Bilde: Getty Images/iStockphoto)



Hvis du er i ferd med å kjøpe et hjem, er sjansen stor for at du har ventet nervøst på kansler Rishi Sunak hvert ord sist onsdag for å finne ut om frimerketiden ble forlenget.



Til slutt viste det seg at lekkasjene var sanne. Kansleren forlenget stempleavgiften med tre måneder .



Dette betyr noe fordi over 300 000 mennesker ble sagt å sitte fast og vente på at boligkjøpet skulle gå gjennom før slutten av mars. Hvis utvidelsen ikke hadde skjedd, kunne de ha vært ute av lommen.

Faktisk ble frimerkeferien forlenget til slutten av juni, med ytterligere reduserte rabatter tilgjengelig til slutten av september for folk som bor i England og Nord -Irland.

Dette har ført til at mange lesere har kontaktet meg for å spørre om dette er et godt tidspunkt å kjøpe en eiendom.



Boligprisene er i beste fall uforutsigbare - og for hver optimist er det en pessimist med et annet syn. Her er en oversikt, så hvis du tenker på å flytte, har du alle alternativene.

England, Irland, Skottland, Wales

Husk at det er forskjellige regler, avhengig av hvor du bor i Storbritannia før vi begynner.



Så frimerket kalles & apos; Land and Buildings Transaction Tax & apos; i Skottland og & apos; Land Transaction Tax & apos; i Wales - og reglene for ferien var forskjellige i begge land også.

Jeg venter fortsatt på å høre hva planene er for Skottland for øyeblikket, men det virker sannsynlig at ferien også blir forlenget, selv om terskelen for å betale er annerledes for tiden.

Wales har tre måneders forlengelse-men ikke rabatterte priser etterpå.

Hva er stempelavgift?

(Bilde: Getty Images/iStockphoto)

Stempelavgift er i utgangspunktet en skatt du betaler når du kjøper hus. Tilbake i gamle dager måtte dokumenter fysisk stemples & apos; for å gjøre dokumentet lovlig, derav navnet.

Skatten du betaler avhenger av hva eiendommen din er verdt. I juli 2020 reduserte regjeringen terskelen for å betale, noe som betydde at hvis eiendommen din ble verdsatt mindre enn 500 000 pund i England og Nord -Irland, ville du ikke betale skatten.

Terskelen var £ 250 000 i Skottland og Wales. Så å kjøpe en eiendom nå vil spare mange mennesker for en stor del penger.

sam attwater og vicky

Med kanslerens kunngjøring har vi nå en rekke ordningsutvidelser og rabatter avhengig av landet du bor i.

Hva med det nye boliglånet på 95%?

Regjeringen har også lansert en ny garantiordning for å hjelpe mennesker med mindre innskudd å komme seg på boligtrapp.

Tanken er å bruke ordningen for å få långivere til å ta med mer 95% boliglån - mengden penger du låner, noe som betyr at innskuddet ditt bare kan være 5% - til markedet. De 95% er kjent som & apos; loan-to-value & apos; vurdere.

Nå er dette ikke en lov som tvinger långivere til å tilby avtalene - det regjeringen foreslår er at de garanterer noen av risikoene (eller tapene) forbundet med at folk ikke kan betale boliglånet.

Hvordan dette beregnes er ganske komplisert. Men kort sagt, det bør oppmuntre flere långivere til å tilby disse boliglåneproduktene.

Ordningen starter neste måned og varer til desember 2022. Ordningen er ikke bare for første gangs kjøpere - men det er en øvre grense på 600 000 pund.

Høres bra ut - skal jeg begynne å shoppe?

(Bilde: James Andrews/NEWSAM)

Begge disse ordningene oppfordrer folk til å kjøpe hus i de kommende månedene eller årene, og det er sannsynlig at mange vil dra fordel av dem.

Imidlertid er det bare verdt å spare litt på stempelavgiften, eller å komme deg på husstigen i utgangspunktet hvis du stopper opp og ser på det større bildet.

Et hjem er en & apos; langsiktig & apos; investering for de fleste. Det betyr at verdien kan svinge over tiden du har boliglånet.

Det er mange hensyn du må ta i betraktning. Planlegger du for eksempel å få barn eller flytte fra en by til forstedene eller landet?

Covid har også endret reglene. Med arbeidsledighet på 5,1% og mange mennesker bekymret for jobbmulighetene, kan det fortsatt være vanskelig å få boliglån for mange - og å presse økonomien til det ytterste i flyktige tider kan være risikabelt for mange.

Hva vil skje med boligprisene?

Kan du redusere månedlige utbetalinger på hjemmet ditt?

(Bilde: PA)

Men den store utfordringen er boligpriser.

Jeg kan stille opp 100 boliglånseksperter og økonomer i et rom, og de vil alle ha forskjellige meninger om hva det neste året vil inneholde for verdien av eiendomsmarkedet.

Fritidsfristforlengelsen for stempler syntes å ha vært en av tingene som presset boligprisene opp - sammen med at salget ble stanset på grunn av lockdown. Men det er verdt å merke seg at noen av de mer pessimistiske vurderingene av boligpriser sa at prisene kunne falle 4-5%.

Registrer deg på NEWSAM Money & s nyhetsbrev for de siste rådene og nyhetene

Fra universell kreditt til permisjon, ansettelsesrettigheter, reiseoppdateringer og nødhjelp - vi har alle de store økonomiske historiene du trenger å vite om akkurat nå.

Registrer deg på vårt NEWSAM Money -nyhetsbrev her.

Så hvis du kjøpte et hus for 400 000 pund og sparte på stempelavgift, kan du tape 16 000 pund hvis eiendommens verdi falt med 4%.

Dette kan etterlate deg i & apos; negativ egenkapital & apos; hvor du potensielt taper penger hvis du selger og flytter igjen.

Legg til det store endringene i hvordan folk ønsker å leve etter Covid. Det er noen bevis på at folk dropper byene og drar til grønnere forsteder og tettsteder.

Det betyr at et hjem med hage og god Wi-Fi i landet kan bli mer ønskelig enn en leilighet i sentrum av London for mange.

Så hva gjør jeg?

(Bilde: Bloomberg via Getty Images)

Det enkle vi alle kan gjøre er å slutte å tenke på hus som en ren investering - og tenke på dem som det de er - boliger.

Tenk på hva fremtiden kan by på for deg og din familie i løpet av de neste fem eller ti årene før du kjøper en eiendom.

Har du tilgang til alt du trenger på den tiden? Er du fornøyd med det større området og fasilitetene? Vil det gjøre deg glad?

Ta en titt på boligen der du vil bo. Hvis det er massevis av nye leiligheter, vil du kanskje være forsiktig hvis hjemmesider med verdi sier at prisene er stagnerende eller at markedet er overmettet.

Tradisjonelt kan tidligere rådhus, leiligheter over butikker og andre former for sosiale boliger miste verdi i et husmarkeds kollaps.

Men luksusmarkedet kan også være overmettet-tross alt, hvor mange mennesker har råd til ettromsleiligheter som koster oppover 700 000 pund?

Til slutt, sjekk om eiendommen er tomt eller leieavtale - et av de raskest voksende klageområdene.

Sjekk hva bygningen er laget av - som vi har sett med kledning, finn ut om du er ansvarlig for reparasjoner på bygningen hvis det er et problem.

Og hvis du er en del av et bofellesskap, må du sjekke ut hvem som setter servicegebyret også.

Ingen av dette spiller noen rolle om du kjøper huset eller hjemmet til drømmene dine fordi du elsker det. La oss gjøre hjemmene til stedene vi bor på igjen.

Få hjelp med alle ting som er relatert til boliglån gratis på www.resolver.co.uk

Se Også: