Inne i Bill Gates 'formue som par satt til å dele hjem, superbiler og imperium i to

Bill Gates

Horoskopet Ditt For I Morgen

Paret har skilt seg uten prenup for sin formue på 93 milliarder pund

Paret hadde ikke inngått ekteskapsavtaler for deres formue på 93 milliarder pund(Bilde: Getty Images)



Det tidligere maktparet Bill og Melinda Gates skal halvere hele formuen etter å ha søkt om skilsmisse etter 27 år-men hva er inkludert i formuen på 93 milliarder pund?



Det er et imperium som inkluderer en utrolig sjenerøs veldedighet, 2 millioner dollar biler, private jetfly, superyachter og den beste delen av Amerikas jordbruksland.



En & separasjonskontrakt & apos; - referert til i rettssaker - antyder at paret allerede har delt eiendelene sine, med Melinda som ikke søker ytterligere ektefelle støtte.

Det betyr at parets formue på 93 milliarder pund kan gå 50:50, et trekk som ville få Bill Gates til å falle fra den fjerde rikeste mannen i verden til nummer 17, langt bak nåværende milliardærrivaler Jeff Bezos og Elon Musk.

Bill og Melinda, sammen med sine tre barn, bor i et herskapshus på $ 125 millioner ved sjøen nær Seattle - rett rundt hjørnet fra The Gates Foundation sitt hovedkvarter.



Familiehuset deres på 66 000 kvadratmeter - kalt Xanadu 2.0 - ble kjøpt for 2 millioner dollar i 1988.

Det tok syv år å renovere, og i dag inkluderer luksusfunksjonene en spisestue med 100 seter, et basseng med fossiler og et stort bibliotek med et stort Gatsby-sitat gravert.



Familien har en eiendom som til sammen er verdt milliarder - på toppen av $ 2 billioner Microsoft -aksjer

Familien har en eiendom som samlet er verdt milliarder - på toppen av $ 2 billioner Microsoft -aksjer (Bilde: Getty Images)

Jeg ville ha et hus som ville romme sofistikert, skiftende teknologi, men på en diskret måte som gjorde det klart at teknologien var tjeneren, ikke mesteren, skrev Gates i sin bok, The Road Ahead.

For å berolige naboer i løpet av nesten et tiår med anleggsarbeid, tilbød Gates dem gratis bilvask og gjorde konstruksjonsteamet hans tilgjengelig for å hjelpe med små prosjekter i nærliggende hjem.

I dag, i taket i hovedrommet, er et sitat fra The Great Gatsby: Han hadde kommet langt til denne blå plenen, og drømmen hans må ha virket så nær at han nesten ikke klarte å forstå den.

Inne i det overdådige hjemmet vil gjestene også finne et innendørs-utendørs basseng med et undervanns musikkanlegg, en kunstig bekk fylt med laks og en strand med sand importert, ifølge noen, fra Karibia.

Og det er ikke deres eneste eiendom heller. Til sammen eier familien Gates hjem i fem stater, inkludert Washington og California.

Eiendommen deres på 43 millioner dollar i Del Mar, California er 228 dekar stor, mens ranchene deres i Florida, et område kjent for sin ridning, er verdsatt til 59 millioner dollar.

Arbeidere brukte syv år på å bygge familiehuset sitt like utenfor Seattle - verdien har siden steget med minst 120 millioner dollar

Arbeidere brukte syv år på å bygge familiehuset sitt like utenfor Seattle - verdien har siden steget med minst 120 millioner dollar (Bilde: Dan Callister/REX/Shutterstock)

Bill Gates Jaguar XJ6 Series 3 som sitter i garasjen hans for 30 biler

Bill Gates Jaguar XJ6 Series 3 som sitter i garasjen hans for 30 biler (Bilde: Alamy arkivfoto)

Familien eier også Irma Lake Lodge, en 990 millioner dollar, 492 mål stor ranch i Wyoming som opprinnelig ble bosatt av Buffalo Bill i 1902 og oppkalt etter hans eldste datter.

Paret har to hjem i California - den 228 mål store Rancho Paseana, som Mr Gates kjøpte for 18 millioner dollar i september 2014 av slankedronningen Jenny Craig.

Bills imperium inkluderer også en sjelden $ 2 millioner Porsche, en serie private jetfly og en samling kunstverk som inkluderer en skisse på 30 millioner dollar fra Da Vinci -koden.

Han er også den største privateieren av jordbruksland i USA, med 242 000 dekar fordelt på 18 forskjellige stater.

Den 65 år gamle største beholdningen inkluderer 69.071 dekar i Louisiana, 47.927 dekar i Arkansas, 25.750 dekar i Arizona, 20.588 dekar i Nebraska og 16.097 i Washington State.

Oppkjøpene holdes direkte, så vel som gjennom Gates & apos; personlige investeringsselskap, Cascade Investments.

Bill Gates og Melinda Gates har en & separasjonskontrakt & apos; på plass

Bill Gates og Melinda Gates har en & separasjonskontrakt & apos; på plass (Bilde: Getty Images Nord -Amerika)

Bill Gates og kona Melinda på superyachten Leander

Paret eier også en superyacht som heter Leander (Bilde: Sipa/REX/Shutterstock)

10 stein testikkel mann

Bill Gates er også kjent for sin kjærlighet til biler - hjemmet hans i Seattle har en garasje med plass til 30 biler.

Han fortalte Ellen DeGeneres i februar 2018 at hans største splurge etter å ha grunnlagt Microsoft kjøpte en Porsche 911 superbil, som han senere solgte.

Det var en overbærenhet, sa Gates til DeGeneres.

Gates er også eier av en Porsche 930 Turbo, en Jaguar XJ6 og en Ferrari 348.

Hans mest verdifulle bil antas å være en ekstremt sjelden Porsche 959 - verdsatt til 2 millioner dollar. Bilen tok 13 år å ankomme etter at den ble holdt av tollen mens den ble kjørt inn i USA

Private jetfly kommer også hånd i hånd med Gates -porteføljen.

I 2019 sa Bill at selv om jetfly er en overbærenhet, gjør det livet hans - som han planlegger på fem minutters blokker - mer effektivt.

I 2020 kjøpte Bill Gates et nytt herskapshus på 5800 kvadratmeter i Del Mar, nær San Diego for 43 millioner dollar

I 2020 kjøpte Bill Gates et nytt herskapshus på 5800 kvadratmeter i Del Mar, nær San Diego for 43 millioner dollar (Bilde: REALTOR/PLANET FOTO)

Jeg bruker noen ganger et privat jetfly, sa Gates i Reddit -chatten i 2019.

Det hjelper meg å gjøre grunnarbeidet mitt, men igjen er det en veldig privilegert ting å ha.

Gates antas å eie to Gulfstream G650ER -er på 65 millioner dollar, to Bombardier Challenger 350 -er, et Cessna sjøfly og en samling helikoptre.

Gates er også kjent for sin kunstsamling - mest berømt Leonardo da Vincis Codex, som han kjøpte i 1994 for 30 millioner dollar på auksjon hos Christie & # 39; s i New York.

Codex tar stolthet i sitt bibliotek i Seattle.

Det er kjent som Leicester Codex, ettersom det en gang var eid av jarlen av Leicester.

Filantropen Gates er også kjent for sine samleobjekter - mest kjent av Leonardo da Vincis Codex, som han kjøpte i 1994 for 30 millioner dollar

Filantropen Gates er også kjent for sine samleobjekter - mest kjent av Leonardo da Vincis Codex, som han kjøpte i 1994 for 30 millioner dollar (Bilde: AFP via Getty Images)

Filantropen Gates er også kjent for sin kunstsamling - mest berømt Leonardo da Vincis Codex, som han kjøpte i 1994 for $ 30 millioner, og bor på sin residens i Seattle

Dette ambisiøse hjemmet i Seattle tok syv år å fullføre - med Gates som tilbyr gratis forbedringer av hjemmet i lokalområdet for å holde naboene fornøyde (Bilde: Corbis via Getty Images)

Hans kunstsamling inkluderer også et oljemaleri ved navn Lost On The Grand Banks, av Winslow Homer, som han kjøpte for 36 millioner dollar i 1998.

Men uten tvil er en av deres mest bemerkelsesverdige investeringer til dags dato Bill and Melinda Gates Foundation.

Veldedigheten har bidratt med mer enn 50 milliarder dollar til årsaker, inkludert global likestilling.

I desember hadde stiftelsen forpliktet seg til totalt 1,75 milliarder dollar til den globale pandemiresponsen.

Deres kjøp ved havet ved Del Mar er til dags dato det nest største hussalget i historien til San Diego County

Deres kjøp ved havet ved Del Mar er til dags dato det nest største hussalget i historien til San Diego County (Bilde: Alamy arkivfoto)

I sin uttalelse mandag lovet Bill, 64, og Melinda, 56, å fortsette å jobbe sammen etter splittelsen.

Skilsmissen følger fra Amazon -grunnlegger Jeff Bezos som delte formuen hans på 150 milliarder dollar med kona MacKenzie i 2019 etter at hans affære med Lauren Sanchez ble avslørt.

De, i motsetning til Bezos, er begge en del av The Giving Pledge - en samling av verdens rikeste mennesker som alle har lovet å vie minst halvparten av formuen til veldedighet.

Registrer deg på NEWSAM Money & s nyhetsbrev for de siste rådene og nyhetene

Fra universell kreditt til permisjon, ansettelsesrettigheter, reiseoppdateringer og nødhjelp - vi har alle de store økonomiske historiene du trenger å vite om akkurat nå.

Registrer deg på vårt nyhetsbrev fra NEWSAM Money her.

Se Også: