Ikea 'i avanserte samtaler' for å overta Topshops flaggskipbutikk i Oxford Street i London

Sirkus

Horoskopet Ditt For I Morgen

Ikea sies å være interessert i å kjøpe butikken i Oxford Street

Ikea sies å være interessert i å kjøpe butikken i Oxford Street(Bilde: AFP via Getty Images)



Ikea er angivelig i 'avanserte samtaler' for å overta den tidligere Topshop -butikken i Oxford Street i London.



Den svenske flatpack-møbelgiganten skal ha vist 'alvorlig interesse' for ex-Topshop-siden, som har blitt lagt ut for salg for 420 millioner pund etter at morselskapet Arcadia kollapset i administrasjon i fjor.



Ikea skal også ha sett på andre steder i Oxford Street, for eksempel den tidligere BHS -butikken, ifølge Dette er penger , som en del av planen om å åpne flere grener i sentrum.

Det kommer etter at Ikea i fjor sa at det hadde utarbeidet en liste over 40 store byer rundt om i verden for å introdusere deres pulserende, urbane destinasjoner.

Ikea har for tiden to planleggingsstudioer i London - ett i Tottenham Court Road og det andre i Bromley - og planlegger å åpne et nytt mindre butikkformat i Hammersmith, West London.



Gatebutikken Topshop har stått ledig etter sammenbruddet av Arcadia Group

Gatebutikken Topshop har stått ledig etter sammenbruddet av Arcadia Group (Bilde: SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Registrer deg på NEWSAM Money & s nyhetsbrev for de siste rådene og nyhetene

Fra universell kreditt til permisjon, ansettelsesrettigheter, reiseoppdateringer og nødhjelp - vi har alle de store økonomiske historiene du trenger å vite om akkurat nå.



Registrer deg på vårt nyhetsbrev fra NEWSAM Money her.

Det har også filialer i full størrelse i Tottenham, Greenwich, Croydon og Wembley.

Det tidligere Topshop -nettstedet i Oxford Circus har vært ledig siden ASOS kjøpte Arcadia -merker - inkludert Topshop, Topman, Miss Selfridge og fritidsklær HIIT - for 330 millioner pund i februar.

Avtalen inkluderte ikke fysiske butikker - i stedet kan kjøpere nå bare kjøpe klær fra disse forhandlerne online via ASOS -nettstedet.

Salgsprosessen for Topshop -bygningen har angivelig fått navnet Project Infinity og ledes av eiendomsrådgiver Eastdil Secured på vegne av KPMG.

KPMG er utnevnt til administrator for Redcastle 214, selskapet som holdt bygningen da Arcadia kollapset i desember.

Ikea har 27 butikker i Storbritannia.

Nyheten om utvidelsen kommer etter den endelig lansert sin nye Buy Back -ordning i Storbritannia, hvor det betaler opptil £ 250 for dine brukte håndmøbler.

Ikea nektet å kommentere Oxford Circus -rapportene på spørsmål fra The NEWSAM.

Se Også: