Nytt kart over Storbritannia i 2050 spår at britiske kystområder forsvinner når deler er under vann

Uk News

Horoskopet Ditt For I Morgen

Deler av landet kan se slik ut om tretti år

Deler av landet kan se slik ut om tretti år hvis vi ikke handler raskt, sier klimaendringseksperter(Bilde: PA)



Populære feriedestinasjoner og viktige veier i Storbritannia kan bli utslettet av flom på grunn av klimaendringer, advarer eksperter.



Kyst- og lavtliggende områder som er sårbare for flom kan bli helt nedsenket i vann om tretti år hvis det ikke iverksettes tiltak, advarer de.



Deler av Nord -Wales og Øst -England vil sannsynligvis være under vann innen 2050 på grunn av stigende havnivå, noe som kan skylle bort jernbaner og sumpdyrking og feriesteder.

Jacqueline med ektemann utro

I sør ville kystområder og elvedaler bli hardt rammet med motorveien M4 nedsenket nær Severn Bridge.

Climate Central , en ideell organisasjon med fokus på klimavitenskap, har avslørt alvorlighetsgraden av denne trusselen og produsert et søkbart kart du kan justere avhengig av forventet havnivåstigning .



Kartene viser hvordan klimaendringene akselererer og illustrerer hvilke områder i Storbritannia som er mest utsatt for flom.

Store områder i Cardiff og Swansea i Wales ville stå igjen under vann, sammen med nesten hele det flate, lavtliggende landet mellom King's Lynn og Peterborough på østkysten av England.



Nye kart viser hvordan kystområder forventes regelmessig å falle under havnivået i løpet av de neste 30 årene

Nye kart viser hvordan kystområder forventes regelmessig å falle under havnivået i løpet av de neste 30 årene (Bilde: Climate Central)

London, deler av Kent -kysten og elvemunningen i Humber og Themsen er også i fare.

Siden 1993 har veksten i havnivået akselerert til et gjennomsnitt på 0,12 til 0,14 tommer i året, omtrent dobbelt så raskt som den langsiktige trenden.

Modelleringen fra Climate Central er basert på anslag om at hans raske vekst i havnivåstigningen vil fortsette.

Flomvann som dette kan bli et mye mer vanlig syn innen 2050

Flomvann som dette kan bli et mye mer vanlig syn innen 2050 (Bilde: PA)

jeg liker ikke min voksne datter
Flomvann omgir en kirke i Tirley, Gloucestershire, mer regn i Nord -England kan føre til ytterligere flom i allerede følsomme områder

Flomvann omgir en kirke i Tirley, Gloucestershire, mer regn i Nord -England kan føre til ytterligere flom i allerede følsomme områder (Bilde: PA)

Ifølge organisasjonen forventes det at kystområder regelmessig vil falle under havnivået i løpet av de neste 30 årene.

I 2019 anslått en studie at havnivået vil stige mellom 30 cm og 34 cm innen 2050. Men så langt har havnivåstigninger vært mye mindre.

Etter 2000 år med liten endring, ifølge USAs miljøvernbyrå, begynte havnivået å øke gjennom det 20. århundre.

Hyppige stormfloder truer også regionens viktigste transportruter, og området på begge sider av Bristol -kanalen er mest utsatt.

Stormflo truer med å blokkere transportruter rundt om i landet

Stormflo truer med å blokkere transportruter rundt om i landet (Bilde: PA)

Climate Central, som gir autoritativ informasjon for å hjelpe offentligheten og beslutningstakere til å ta sunne beslutninger om klima og energi, hevder risikoen for flom kan være tre ganger høyere enn tidligere forutsagt.

Det er tre hovedårsaker til at havet stiger i varmere temperaturer.

Store isplater ved polene smelter raskere enn de dannes av snøfall som laster mer vann rundt jorden, is i stor høyde smelter på høyere punkter og varme får haven til å ekspandere.

Eksperter sier at årsakene til global oppvarming av mennesker inkluderer forbrenning av fossilt brensel - kull, gass og olje - fabrikkoppdrett og økende husdyrproduksjon og avskoging.

skisse tatovering fiksere kone

Selv om dette vil være gradvise endringer som kan ta noen år før de når nivåene som vises på kartet, vil det være for sent å stoppe dem når de er merkbare.

Nye kart viser hvordan klimaendringene akselererer og illustrerer hvilke områder i Wales som er mest utsatt for flom

Nye kart viser hvordan klimaendringene akselererer og illustrerer hvilke områder i Storbritannia som er mest utsatt for flom (Bilde: Climate Central)

Kartet viser at størstedelen av kystlinjen vil være under vann, med og store deler av helt nedsenket.

Men disse bildene er basert på spådommer hvis det ikke iverksettes tiltak, for eksempel kutt i utslipp.

Lokale myndigheter har allerede tilgang til småskalaundersøkelser på bakkenivå for å forstå havnivåstigning i bestemte områder og ta planleggingsbeslutninger. De nye globale dataene kan brukes sammen med disse lokale studiene, la han til.

nye store katteobservasjoner
Climate Central har avslørt alvorlighetsgraden av denne trusselen i sine søkbare kart

Climate Central har avslørt alvorlighetsgraden av denne trusselen i sine søkbare kart (Bilde: Climate Central)

Dr Scott Kulp, seniorforsker ved Climate Central og hovedforfatter av studien, sa: Disse vurderingene viser potensialet for klimaendringer for å omforme byer, økonomier, kystlinjer og hele globale regioner i vår levetid.

Etter hvert som tidslinjen stiger høyere enn bakken folk kaller hjem, vil nasjoner i økende grad konfrontere spørsmål om hvor mye, og hvor lenge kystforsvar kan beskytte dem.

Tidligere denne måneden advarte to akademikere fra Bangor University også om at mange av sandstrendene i Nord -Wales kan gå tapt i løpet av de neste 80 årene.

Oceanografer Dr. Yueng Dern Lenn og Dr. Mattias Green, som ga ut en ny bok, 30 Second Oceans, som undersøker verdens havs fremtid, sa at enorme dyre havvegger og andre dempinger ville være den eneste forsvarslinjen når havnivået stiger.

Se Også: