Hvorfor dukker det opp røde prikker på armene dine - og hvordan bli kvitt dem

Livsstil

Horoskopet Ditt For I Morgen

I det sekundet en flekk med sollys dukker opp, begynner folk over hele Storbritannia umiddelbart å kaste av seg gensere og plukke ut fine T-skjorter, kjoler og stropper for å maksimere solingsmuligheter.



Men hvis du har en flekk med røde prikker på toppen av armene, er du kanskje ikke så opptatt av å droppe de lange ermene.



Utslettet, som har form av dusinvis av små røde kuler tett sammen, er vanligvis kjent som 'kyllingskinn', men det offisielle navnet er Keratosis pilaris.



Det kan se ut som om du har pinlige permanente gåsekviser, men det er ingenting å bekymre seg for, Liverpool Echo rapporter.

hemmelig mcdonalds meny uk

Noen mennesker er mer utsatt for 'kyllingskinn' enn andre

Bør jeg være bekymret for huden min?

Hvis du har røde ujevnheter eller prikker på armen, er det ingen grunn til å være skremt.



NHS forklarer at det er en vanlig og ufarlig tilstand og at det ikke er nødvendig å oppsøke fastlegen din med mindre det forårsaker stor bekymring.

Keratosis pilaris er ikke smittsom og kan ikke spres fra person til person.



Vanligvis forbedres huden om sommeren og blir verre i vintermånedene eller tørre forhold - så du kan oppleve at din begynner å bli bedre veldig snart, ettersom ting blir varmere.

lindsey hunter paul hunter
Video laster innVideo utilgjengeligKlikk for å spille Trykk for å spille Videoen spilles av automatisk snart8AvbrytLeke nå

Hvor på kroppen kan du få 'kyllingskinn'?

Keratosis pilaris påvirker oftest baksiden av overarmene, og noen ganger baken og forsiden av lårene. Sjeldnere kan underarmene og øvre del av ryggen bli påvirket.

'Det er også sjeldne varianter av keratosis pilaris som kan påvirke øyenbrynene, ansiktet og hodebunnen, eller hele kroppen.'

Det pleier ikke å kløe, men kan være relatert til andre tørre hudsykdommer (Bilde: Getty)

Hva forårsaker røde nupper på armene?

Du kan takke mamma og pappa for ditt 'kyllingskinn'.

orlando bloom padlebrett

Tilstanden går i familier og er arvet fra foreldrene dine, forklarer NHS.

Hvis en forelder har tilstanden, er det en av to sjanser for at eventuelle barn de har også vil arve den.

NHS-nettstedet legger til: 'Keratosis pilaris oppstår når for mye keratin bygges opp i hudens hårsekker.

'Keratin er et protein som finnes i det tøffe ytre laget av huden, som gjør at overflaten av huden blir tykkere, derav navnet 'keratosis'.

«Overskuddet av keratin blokkerer hårsekkene med propper av hard, ru hud. De små pluggene utvider porene, og gir huden et flekkete utseende.'

Kvinne påfører bodylotion

Det er ting du kan gjøre for å hjelpe (Bilde: Baldakin)

Hvordan behandle det

De NHS anbefaler fire måter å bekjempe Keratosis pilaris.

- Bruk ikke-såpe rensemidler i stedet for såpe - vanlig såpe kan tørke ut huden og gjøre tilstanden verre

avbryt amazon prime gratis prøveversjon

- Fukt huden din når den er tørr – fastlegen eller apoteket kan anbefale en passende krem, selv om fuktighetskremer og mykgjørende midler bare reduserer tørrheten i huden din og vil ikke kurere utslettet; kremer som inneholder salisylsyre, melkesyre eller urea antas å være de mest effektive

- Gni forsiktig huden med en eksfolierende skumpute eller pimpstein for å eksfoliere den grove huden – pass på å ikke skrubbe for hardt og gni av hudlag

- Ta lunken dusj i stedet for varme bad

Hvis du prøver alt ovenfor og det ikke hjelper på tilstanden, kan du spørre fastlegen din om behandlinger som kan hjelpe.

Hudpleie
datatelling ='3' data-numberedMest leste
Ikke gå glipp av

Se Også: