Hvordan forvise irritabel tarm-syndrom og hindre at det ødelegger livet ditt med disse enkle tipsene

Livsstil

Horoskopet Ditt For I Morgen

Irritabel tarmsyndrom er det som er kjent som en funksjonell lidelse, så et røntgenbilde av tarmen vil ikke vise noe åpenbart problem, og det er ingen enkelt årsak.



Det antas at hos personer med IBS er tarmen ganske enkelt mer følsom, men eksperter vet fortsatt ikke hvorfor.



Det har blitt antydet at det kan utløses av en infeksjon, for eksempel gastroenteritt, eller overforbruk av antibiotika eller andre medisiner, vanligvis anti-inflammatoriske midler.



Symptomer kan komme og gå til forskjellige tider i livet ditt, så det er et spørsmål om å lære å håndtere tilstanden.

Hva står i guiden vår:

  1. Kjenn fiberen din
  2. ....bytt til hvit
  3. Velg surdeigsbrød
  4. Vær kresen med frukten din
  5. ...og grønnsaker
  6. Skrell frukt og grønnsaker først
  7. Ikke gå rått
  8. Tren regelmessig - men ikke anstrengende
  9. sortere ut stress
  10. Se fastlegen din
  11. Ta avføringsmidler om nødvendig
  12. Vær forsiktig med alle medisiner
  13. Tygg maten godt
  14. Hva du drikker
  15. Opp med bakteriene dine
  16. Vurder å ha hypnoterapi
  17. Prøv yoga

Hvitt brød er lettere å fordøye (Bilde: Getty)

De er lette å fordøye fordi de har lite fiber og bare inneholder ris, sier han.

Forskning tyder på at denne enkle kosttilpasningen lindrer symptomene med 30-40 % hos omtrent to tredjedeler av personer med IBS.

mrs hinch rengjøringstips

Matthew Chaddock, 31, en kontorsjef fra Leeds, ble endelig diagnostisert med IBS etter å ha lidd i 13 år med en hel rekke svekkende symptomer

Fra jeg var rundt 12 år var det noe som ikke stemte – jeg skulle på toalettet opptil et halvt dusin ganger om dagen, så andre dager ikke alle.

Mamma tok meg med til fastlegen som enkelt sa at jeg burde «spise bedre», «prøve annen mat» og «kutte ned på fiber», men det hadde ikke så mye effekt. På den tiden var IBS ganske lett å skjule og påvirket ikke livet mitt, så jeg slet bare videre.

For rundt seks år siden ble symptomene mine plutselig mye verre, jeg gikk mye oftere på toalettet, med oppblåsthet, smerter i korsryggen og generelt en dårlig følelse.

Jeg har nylig prøvd å spise mer grovt brød, som jeg nå vet kan være en utløser for IBS. Jeg gikk til fastlegen min som skrev ut ulike medisiner for å bremse avføringen, noe som virket til en viss grad. Men han ba meg også øke inntaket av fiber, frukt og grønnsaker.

Jeg ble så henvist til en konsulent som ganske enkelt sa: «Ikke bekymre deg, det er bare IBS, det er ikke mye du kan gjøre».

Jeg skjønte da, med den formelle diagnosen, at jeg måtte ta saken i egne hender.

eubank vs groves undercard

Jeg undersøkte på nettet og gjennom IBS Network. Jeg kuttet deretter ned på uløselig fiber, kuttet ut grovt brød og reduserte frukt- og grønnsaksinntaket, noe som hjalp litt. Jeg prøvde også probiotika, som ikke hjalp meg, og hypnoterapi, som hadde en positiv, men kortsiktig effekt.

For tre år siden opprettet jeg en støttegruppe i Leeds for personer med IBS for å dele informasjon. IBS er en konstant i livet mitt, men jeg vet i det minste hva jeg har å gjøre med.

  • For mer informasjon om IBS og støtte, gå til theibsnetwork.org
  • For å markere IBS Awareness Month i Storbritannia, holder Asda Pharmacy fordøyelseshelsearrangementer i butikken fra 1.-24. april. Kampanjen støttes også av IBS Network.

Medisinske spørsmål
datatelling ='3' data-numberedMest leste
Ikke gå glipp av

Se Også: