Hvordan bli kvitt en forkjølelse - velprøvde midler for å føle deg raskt bedre

Livsstil

Horoskopet Ditt For I Morgen

Det er aldri riktig tidspunkt å bli forkjølet på.



Enten det er forkjølelse og influensa eller ikke, det er vondt å få snus, men vær aldri redd - vi er her for å hjelpe.



Det søte kjærtegnet til den vinterlige elskerinnen, som vanligvis er kjent som 'snusene', dveler rundt hvert hjørne, på hvert rørsete, viklet rundt hver stang.



Den sitter nok ved pulten ved siden av deg akkurat i dette sekundet.

Sjansen er stor for at du, eller noen du kjenner, blir slått ned med snus, hoste og såre halser på et tidspunkt. Sannsynligvis mer enn én gang.

Heldigvis for deg er det mange måter å avverge forkjølelsen på - eller i det minste redusere virkningen til den skyter tilbake i avgrunnen.



For hvem ønsker å bli sittende fast i sengen med vev stukket opp, blubbing, nysing, ute av stand til å smake mat eller gå fem minutter uten å nyse nevnte vev på tvers av rommet?

Nei takk. Fra de beste apotekmedisinene, til urtemedisiner og gammeldags sengeleie, vi har samlet en praktisk liste over de best utprøvde, testede og vitenskapelig beviste måtene å bli kvitt forkjølelsen på.



Eller for å unngå de suckers i utgangspunktet.

Penn og papir klar? Helsen venter.

1. Smertestillende

Smertestillende midler som ibuprofen, paracetamol og aspirin er den eneste medisinen som er kjent for å behandle forkjølelse. De kommer i et stort utvalg av former - og de smertestillende-baserte forkjølelsesmidlene kommer ofte med andre fancy ingredienser som visstnok er der for å suge bakteriene.

Men enten du velger å ta det i pille, kapsel, løselig tablett eller varm drikke, er det smertestillende det som gjør mest nytte.

2. Dekongestanter

Dekongestanter - tatt gjennom munnen eller opp i nesen - kan også hjelpe, lindre den tette følelsen og rense ut bihulene. De fleste forkjølelses- og influensapiller og varme drikker vil ha en slags avsvellende middel i seg.

De kan gi deg litt av en pick-me-up også, noe som kan være nyttig i løpet av dagen - men et mareritt hvis du vil legge deg.

Nysing (Bilde:SM)

Avsvellende midler kan lindre følelsen av oppstuvning

resultater for verdensmesterskapet 2018 i dag

3. Sink

Det er noen nyere forskning som tyder på at å ta sinksirup, tabletter eller sugetabletter kan fremskynde restitusjonen og gjøre symptomene mindre harde.

Men det er ikke lurt å ta det over lengre tid, fordi det kan ha bivirkninger som oppkast og diaré.

Og hvem vil slå de to sammen med en forkjølelse?

4. Kryss av i boksen

Som med alle medisiner, bør du bestandig merk av i boksen for å forsikre deg om at alt du tar for forkjølelsen ikke kommer til å samhandle dårlig med andre medisiner du bruker.

Noen antidepressiva kan reagere dårlig når de kombineres med noen dekongestanter. Hvis du er i tvil, sjekk NHS nettsted eller snakk med legen din.

5. Bør jeg plage legen min for antibiotika?

Nei. Forkjølelsen din er nesten helt sikkert forårsaket av en virusinfeksjon, og antibiotika vil ikke gjøre noe for å lindre den. Det de kan gjøre er å gi deg ubehagelige bivirkninger og øke motstanden til insekter mot antibiotika, slik at de kanskje ikke virker når du faktisk gjøre trenger dem.

ANTIBIOTIKA GJØR IKKE NOE FOR Å LISTE EN FORKJØLELSE. INGENTING. (Bilde: Getty)

6. Hva med ikke-medisinerte alternativer?

Å puste inn damp kan bidra til å løsne slimet i nesen, noe som gjør det lettere å fjerne ved å blåse.

Fyll en bolle med varmt vann, legg et håndkle over hodet og pust dypt med lukkede øyne. Hvis du er på jobb og ikke kommer unna med å ha en bolle med varmt vann på skrivebordet, selger kjemikere inhalatorer. Selv om de egentlig bare er store plastkanner med munnstykke - er de nesten like gode som en bolle, og mye mindre kompliserte.

For sår hals kan du suge på mentolgodteri eller gurgle med saltvann.

7. Spise, drikke og hvile

Når du er forkjølet, svetter du mye og har en rennende nese – så hvis du ikke bytter ut de væskene, vil du bare føle deg verre. Så øk opp vanninntaket.

Du bør også hvile deg. Selv om vi ikke sier at du bør ta en uke fri fra jobben eller noe, vil du bli raskere bedre hvis du lar kroppen hvile.

Ved å ta en dag fri fra jobben så snart symptomene dukker opp og tilbringe den i sengen og sove, kan du kanskje bekjempe ytterligere symptomer.

(Det hindrer deg også i å spre din nye forkjølede venn til medarbeidere på de mest smittsomme første dagene. Ingen ønsker å være den personen.)

Du bør også spise et fettfattig kosthold med mye fiber, inkludert rikelig med frisk frukt og grønnsaker – noe som, la oss være ærlige, er ganske sant enten du er forkjølet eller ikke.

Det er en grunn til at mamma alltid pisket opp en fangst med kyllingsuppe når vi ble syke.

Og for guds skyld, vask hendene og nys inn i en vev. Noen ting er best å holde for deg selv, ikke sant?

8. Hva med urtemidler?

Det er nok av urtemedisiner for forkjølelse der ute - den mest omtalte er echinacea.

Mens folk hevder at urten får folk til å komme seg fra forkjølelse raskere enn paracetamolbaserte midler, er det ingen sikre bevis som støtter dette. Det har vært forskjellige forsøk med usikre resultater, men ikke noe solid.

Det samme kan sies om vitamin C. Mens mange hevder at det har forebyggende og helbredende egenskaper med hensyn til forkjølelse og influensa, fant studier at det har svært, veldig begrenset nytte.

Hvordan øke helsen din

9. Spis hvitløk

De (helsepersonell) sier at en hvitløkshanske med noen få timers mellomrom er en fin måte å fjerne en forkjølelse raskt.

Hvitløk har antioksidanter med antimikrobiell , antivirale og antibiotiske egenskaper. På toppen av det hjelper det med decongestion å rydde opp i bihulene pronto.

Kan du forhindre at du blir forkjølet (Bilde: Getty)

10. Probiotika kan være din venn

Mens antibiotika kan virke mot deg, har forskning funnet ut at et probiotikum, nemlig stammene Lactobacillus rhamnosus LGG og Bifidobacterium animalis BB-12, kan lette symptomene.

En studie i British Journal of Nutrition fant ut at å ta en kan barbere to dager av forkjølelsen og redusere symptomene med 34 prosent.

11. Prøv gurkemeie

Sesongens livlige krydder er også ganske nyttig når du føler deg dritt, tilsynelatende.

Den inneholder curcumin, et anti-inflammatorisk kjemikalie som kan sette en stopper for et virus når det begynner å sirkulere i systemet ditt, ifølge forskning fra George Mason University.

Antar Starbucks kom inn på latte-trenden til rett tid.

Det er gurkemeietabletter for å gi deg et løft også.

12. Gå på treningssenteret

Ikke det du vil høre når du er forkjølet, men studier viser at svette er en av de beste måtene å kvitte deg med snusene på.

Du skjønner, virus kan ikke overleve i varme temperaturer (derav hvorfor vi får feber når kroppen vår prøver å bekjempe innkommende bakterier), så hvis du føler deg opp til det - som før symptomene dine har nådd toppen - ta deg litt cardio inn og svette.

De sier at du er OK til å trene hvis forkjølelsen er over nakken - så hvis du har tett nese og starten på sår hals. Hvis den har kommet seg ned til brystet, er det best å bare hvile seg.

Hva er forkjølelse?

Ifølge NHS nettsted , er en forkjølelse en 'mild virusinfeksjon i nese, svelg, bihuler og øvre luftveier'.

Det er over 200 stammer av forkjølelse, men rhinovirus er det vanligste - det er den vi vanligvis blir utsatt for hver vinter.

Symptomer dukker vanligvis opp to dager etter eksponering og inkluderer:

  • En sår hals
  • En tett eller rennende nese
  • Nysing
  • En hoste

Symptomene kan forverres og inkluderer feber, hodepine og verkende muskler.

Så gøy.

Hvis du finner ut at du har noe mer enn disse vanlige symptomene, ta deg selv opp til legen, stat.

(Bilde: Getty)

Forkjølelse og influensa

Hvordan blir du forkjølet?

I et nøtteskall, du blir forkjølet ved å gjøre akkurat det: fangst den.

Siden mange av bakteriene assosiert med hoste og forkjølelse er luftbårne, skjer infeksjon vanligvis hovedsakelig ved å komme i kontakt med slim eller spytt fra noen som allerede har viruset, og det nyser eller hoster.

Likevel, ikke gå å tenk bare fordi du beskytter deg mot luftbårne sugere at du er hjemmefri.

Mange bakterier henger på hendene våre, så det å håndhilse på noen som er smittet, eller ta på ting som har kommet i kontakt med dem (som dørhåndtak eller stolper på offentlig transport) er en enveisbillett til kaldbyen.

Å vaske hendene grundig eller bære rundt et rør med hånddesinfeksjon er nøkkelen i vintermånedene når disse bakteriene blomstrer.

Andre måter de sier at du kan bli forkjølet på er ved å ha nesen ute i kulda. Tilsynelatende gjør en kald nese oss mindre motstandsdyktige mot infeksjon.

Det samme gjelder kalde føtter - disse får blodårene i nesen til å trekke seg sammen, noe som tilsvarer en lettere kanal for infeksjon å komme gjennom.

Sidenotat: du er mest smittsom på dag to og tre av symptomene dine, så husk det når du samhandler med andre slik at DU ikke gir det videre. To feil utgjør ikke en rett...

Hvis du prøver å forhindre en forkjølelse kan du prøve å 'blokkere', Boots har Nasal Guard Cold & Flu Block her som blokkerer luftbårne allergener som utvikler forkjølelses- og influensasymptomer. Hvis det er for sent, er det Lemsip Max forkjølelse og influensa .

Hvor lenge varer en forkjølelse?

De fleste forkjølelser vil vanligvis forsvinne innen 10 dager.

Ved å hoppe på toppen av symptomene så snart de dukker opp med de ovennevnte rettsmidlene, er det mer sannsynlig at du kommer deg raskere.

Hvis du fortsatt ikke ser tegn til bedring etter to uker, bestill en avtale med legen din.

Naturlige rettsmidler

Du har sikkert hørt mange av historiene om gamle koner, eller bestemoren din har gitt deg sine beste tips for å forvise en forkjølelse, men her er noen sikre måter som har bestått tidens tann.

  • Saltvann
  • damp gni
  • Luftfuktighet
  • Varmt bad

Saltvann

Sjøsalt (Bilde: iStockphoto)

Du har sikkert prøvd denne før, men å gurgle med saltvann er en god måte å forhindre infeksjon og redusere symptomene når du er syk. Det lindrer halssmerter og løsner slimet. Bare løs opp en teskje salt i en kopp vann. Sveip den deretter rundt munnen og halsen før du spytter den ut.

damp gni

Gode ​​gamle Vix er det de fleste kjenner og bruker, men enhver gnidning kan lindre smertene dine. Det åpner luftpassasjene og letter overbelastning, reduserer hoste og forbedrer søvnen. Du kan få Vix her .

Hvis du har et lite barn kan dette være et godt alternativ hvis du ønsker å unngå medisiner.

Luftfuktighet

Miljøet du er i er også viktig. Hvis du er i et tørt miljø kan det spre sykdom mer. Influensa- og forkjølelsesvirus trives i tørre omgivelser.

Hvis du øker luftfuktigheten kan du også redusere betennelse i nesehulene, noe som gjør det lettere å puste.

Legg til en avfukter på rommet ditt eller prøv en hjemmelaget versjon ved å varme opp vannet, lene deg over bollen og dekke hodet med et håndkle. Legge til eukalyptus for å lindre symptomene.

Amazon har Pro Breeze som det er toppvalget for avfuktere - du kan få det her . For et billigere alternativ prøv UniBond .

Varmt bad

Behandle deg selv

Et fint enkelt alternativ. Hvis det er et barn, gi dem et varmt bad og svamp dem ned. Det kan fungere for voksne også. Legge til epsom salt og natron for å redusere smerter, eller eteriske oljer for å lindre.

Hva du skal spise

1. Kyllingsuppe

(Bilde: Getty Images)

Dette er definitivt rett der oppe. Din mor eller far har sannsynligvis laget deg en batch når du har vært syk og du har slukt det uten spørsmål. Forskning viser at en kyllingsuppe med grønnsaker, enten fra boks eller hjemmelaget, hjelper.

Det bremser bevegelsen av nøytrofiler rundt kroppen din. De er den vanlige typen hvite blodlegemer som hjelper deg med å beskytte kroppen din mot infeksjon. Hvis de beveger seg sakte, er de mer konsentrert der du trenger dem - og du helbreder raskere.

2. Ingefær

Frisk ingefær kan være nyttig (Bilde: Photographer's Choice)

Det er vitenskapelige bevis på at ingefær, om bare noen få skiver i kokende vann, hjelper til å lindre en forkjølelse.

Det kan holde følelsen av kvalme i sjakk - så brukes også under graviditet.

Bare ett gram ingefær kan lindre klinisk kvalme av forskjellige årsaker' ifølge en studere .

3. Hvitløk

Vi nevnte det tidligere, men hvitløk bør ikke undervurderes.

Den har allicin, som kan ha antimikrobielle egenskaper. Å legge til hvitløk i kostholdet ditt bidrar til å redusere forkjølelsessymptomer.

Det kan også forhindre at du blir syk til å begynne med.

4. Honning

Honning (Bilde: Getty)

Honning har antibakterielle og antimikrobielle egenskaper. Honning er også et forkjølelsesdempende middel.

Ti gram honning ved sengetid reduserer alvorlighetsgraden av hostesymptomer.

Ikke gi honning til et barn som er yngre enn ett år, da det har botulinumsporer. Selv om det er ufarlig for voksne, kan barn ikke bekjempe dem.

5. Echinacea

Urten og roten har vært brukt i tusenvis av år. Den har flavonoider i seg, som styrker immunforsvaret og reduserer betennelse.

møtt office .co. uk

6. Probiotika

Pro biotisk drikke

Pro biotiske drikker (Bilde: Getty)

Dette er vennlige bakterier og gjær som finnes i kroppen din, mat og kosttilskudd.

De hjelper tarmen og immunsystemet, holder dem friske, og forskning tyder på at de også kan redusere sjansen for å bli syk.

Tilsett yoghurt i kostholdet ditt for å få din probiotiske løsning.

7. Vitamin C

(Bilde: Ikon Images)

Alle kjenner denne. Tenk på appelsiner, lime, kiwi og grapefrukt samt bladgrønt. Bare å legge fersk sitron til te med honning kan hjelpe på forkjølelsen.

datatelling ='3' data-numberedMest leste
Ikke gå glipp av

Se Også: