Hva er Gab? Pittsburgh synagoge-skytter brukte 'alt-right favoriserte' nettsted for å spre antisemittisk hat

Teknologi

Horoskopet Ditt For I Morgen

Pittsburgh synagoge skyting mistenkte Robert Bowers brukte nettstedet Gab.com for å uttrykke antisemittiske synspunkter.



Den påståtte våpenmannen, 46, la ut hatfylte meldinger fylt med sladder og konspirasjonsteorier mot jøder på det sosiale mediet Gab.



To timer før han angivelig brøt inn i Tree of Life-synagogen og åpnet ild under en religiøs gudstjeneste på sabbaten, la Bowers et innlegg på Gab.com om Hebrew Immigrant Aid Society (HIAS).



HIAS er en ideell organisasjon som hjelper jødiske flyktninger med å flytte til USA.

Bowers, en tung, hvit mann, skrev: 'HIAS liker å bringe inn inntrengere som dreper folket vårt. Jeg kan ikke sitte og se på at folket mitt blir slaktet. Skru på optikken din, jeg går inn.

Her er litt informasjon om nettstedet, som sa at det suspenderte kontoen hans og kontaktet myndighetene etter arrestasjonen.



  • Gab ble lansert i 2016 som et 'ytringsfrihet'-alternativ til Twitter . Grunnleggeren, Andrew Torba, sa eksisterende nettsteder som Twitter og Facebook har venstreorientert monopol på sosiale medier. Den lar brukere lese og skrive ufiltrerte meldinger på opptil 300 tegn, kalt 'gabs'
  • Hjemmesiden beskriver plattformen som 'et sosialt nettverk som forkjemper ytringsfrihet, individuell frihet og fri flyt av informasjon på nettet. Alle er velkomne.'
  • Gab er et populært samlingssted for alt-høyre-aktivister og hvite nasjonalister hvis synspunkter er uvelkomne eller forbudt på andre sosiale medieplattformer. Tidlige medlemmer inkluderte den høyreorienterte provokatøren Milo Yiannopoulos og Andrew Anglin, grunnleggeren av det nynazistiske nettstedet Daily Stormer. Andre kjente brukere har inkludert kontroversielle mediepersonligheter Alex Jones og Carl Benjamin.
  • PayPal informerte Gab lørdag om at det var forbudt å bruke selskapets pengesendingstjenester.
  • Apple blokkerte appen fra App Store i 2016, med henvisning til pornografisk innhold og senere hatytringer. Google blokkerte appen fra Google Play-butikken for hatefulle ytringer, som førte til et søksmål fra Gab som til slutt ble henlagt.
  • Selskapet forsvarte seg mot kritikk på lørdag, og sa 'Vi nekter å bli definert av medias fortellinger om Gab og samfunnet vårt. Gabs oppdrag er veldig enkelt: å forsvare ytringsfrihet og individuell frihet på nettet for alle mennesker. Sosiale medier får ofte frem det beste og det verste fra menneskeheten.'

Se Også: