Huawei-telefoner BUMPED fra EE- og Vodafone 5G-startoppstillingene midt i Android-usikkerhet

Teknologi

Horoskopet Ditt For I Morgen

Huaweis første 5G-smarttelefon har blitt ekskludert fra EE og Vodafones 5G-startoppstillinger, midt i pågående usikkerhet om Androids fremtid på enhetene.



EE kunngjorde i dag at det 5G-nettverket går live torsdag 30. mai , og vil være tilgjengelig i seks byer fra fire 5G-aktiverte smarttelefoner.



Disse inkluderer Samsung Galaxy S10 5G, Oppo Reno 5G, LG V50 ThinQ og One Plus 7 Pro 5G.



Iøynefallende med fraværet var imidlertid Huaweis Mate 20 X 5G, som Huawei tidligere hadde sagt ville komme i salg i Storbritannia i juni med EE, O2, Three og Vodafone.

Huawei Mate 20 X 5G

Selskapets første sammenleggbare smarttelefon, Mate X , er også 5G-aktivert, og skulle lanseres i Storbritannia senere i år.



england tsjekkia tv

Imidlertid sa Vodafone, som tidligere hadde bekreftet at de ville ha Mate X på lager, at de ville suspendere telefonen fra 5G-serien.

'Huaweis 5G-telefon har ennå ikke fått de nødvendige sertifiseringene,' sa en talsperson til Financial Times .



Nyheten er et stort slag for Huawei, som for tiden er det tredje mest populære smarttelefonmerket i Storbritannia etter Apple og Samsung, og står for 12,4 % av forsendelsene i 2018.

hva betyr 47 åndelig

Flyttingen kommer etterpå Google kuttet av Huaweis Android-lisens tidligere denne uken, som svar på et forbud fra amerikanske myndigheter.

Kvinne som smiler og bruker mobiltelefonen

(Bilde: Getty)

Google har sagt at den vil fortsette å støtte eksisterende Huawei-smarttelefoner, men fremtidige enheter vil ikke ha flaggskipsappene og -tjenestene, inkludert kart, Gmail og søk.

Det er også uklart om eksisterende Huawei-smarttelefoner vil motta fremtidige Google-programvareoppdateringer - slik som den kommende Android Q Oppdater.

På en pressekonferanse i London i dag sa Marc Allera, administrerende direktør i EE, at lanseringen av Huawei 5G-enheter har blitt satt på pause.

«Inntil vi får informasjonen og tilliten som gir oss den langsiktige sikkerheten for at kundene våre, når de kjøper disse enhetene, vil bli støttet hele livet de har enheten hos oss ... har vi satt disse enhetene på pause, sa han.

EE-sjef Marc Allera (Bilde: EE)

Han bekreftet imidlertid at selskapet vil fortsette å bruke Huawei-utstyr i sitt 5G-nettverk, til tross for frykt for det. kan brukes av den kinesiske staten som en rute for å spionere på Vesten.

Kulturminister Jeremy Wright advarte tidligere denne måneden om at utrullingen av 5G-nettverk i Storbritannia kan bli forsinket , og hevdet at han ikke ville bytte bort den økonomiske fordelen ved å bruke 'billig kit' med potensiell risiko for sikkerheten.

hvor gammel er gemma collins

EE bekreftet at de for tiden bruker Huawei-utstyr i sin nettverksinfrastruktur, men er i ferd med å fase det ut.

Allera sa at selskapet har 'arbeidet i flere tiår med regjeringen' og 'for øyeblikket har vi ingen instruksjoner om å endre planene våre'.

Regjeringen har ennå ikke kunngjort sin beslutning om hvorvidt det kinesiske firmaet skal tillates som en del av telekominfrastrukturen etter en offisiell gjennomgang.

5G
datatelling ='3' data-numberedMest leste
Ikke gå glipp av

Se Også: