Hvor verdifulle er de sjeldneste ett pund myntene? De gamle myntene bør du ikke kaste - og hva de er verdt

Ny Pund Mynt

Horoskopet Ditt For I Morgen

Det er bare en måned igjen til mynten på runde £ 1 blir demonetisert(Bilde: Bloomberg)



Det runde pundet er på vei ut - det har det vært i flere måneder - og 15. oktober vil det bli utslettet for godt.



Etter denne datoen vil den ikke lenger bli klassifisert som lovlig betalingsmiddel, noe som betyr at det eneste du kan gjøre med den er å bytte den mot en ny i din lokale bank eller postkontor.



Men, mens statskassen advarer forbrukere om å få utgifter og bytte - pengereksperter sier at det er noen gamle utgaver du skal ikke bli kvitt - da de kan være verdt opptil 19 ganger mer enn pålydende.

Selv om det kun er 20 pund, er det fortsatt ganske mye for bare 100 øre - og hvis du har noen få av dem, kan du selge dem alle.

Her er ChangeChecker & apos; s fem runde pund som ikke bør byttes, byttes eller brukes. Ekspertene hevder de er så verdifulle fordi så få av dem noen gang ble rammet.



Det er verdt å merke seg at disse verdivurderingene er basert på mynter som nylig har solgt på auksjonssteder - jo bedre tilstand, jo mer vil mynten din selge for.

Les mer



Ny pundmynt
Alt du trenger å vite Hvor kan du få en? 3 ting du trenger å vite Hvor fungerer den nye mynten på £ 1?

The Scotland: Edinburgh City £ 1 mynt

Denne mynten er designet av den kongelige gullsmed Stuart Devlin og viser det sirkulære våpenskjoldet i Edinburgh for å representere Skottland (Bilde: ChangeChecker)

Edinburgh City £ 1 -mynt ble utgitt i 2011 med en mynting på bare 935 000, noe som gjør den til det desidert minst sirkulerte runde pundet.

Slik er sjeldenheten at bare 17% av ChangeChecker myntsamlere noen gang har sett en i lommene.

Ifølge nettstedet selger denne mynten for tiden mellom £ 12 og £ 16.

Hvor mye fant vi det for på eBay: 21. september, en av disse myntene solgt for £ 13,01 på eBay etter å ha økt syv bud. Ulike andre selgere har solgt sine for opp til £ 8.

Wales: Cardiff City £ 1 mynt

This & apos; Wales: Cardiff City & apos; mynt ble utgitt i 2011 og er en av de sjeldneste i omløp (Bilde: ChangeChecker)

er Champions League-finale på tv

En annen av hovedbyene -serien, Cardiff City £ 1 -mynten er definitivt en å beholde.

Denne mynten ble utgitt i 2011 og har en mynte på bare 1 615 000 og er nummer to i ChangeCheckers Scarcity Index (som måler sjeldenhet) med en score på 88 av 100.

Denne mynten viser det sirkulære våpenskjoldet i Cardiff som hovedfokus for å representere Wales.

Denne mynten er verdt mellom £ 11 og £ 15.

Hvor mye fant vi det for på eBay: Forrige uke, denne mynten solgt for £ 20 på eBay noe som tyder på at det er mye mer etterspørsel etter det enn eksperter tror.

kevin clifton stacey dooley

London City £ 1 mynt

The & apos; England: London City & apos; 2010 -utgaven har blitt kåret til en av de som skal sees (Bilde: ChangeChecker)

Den tredje mynten fra hovedstads -serien du bør holde på er London City £ 1 -mynt. Interessant nok gjør Belfast City -utgaven ikke kuttet.

Denne mynten ble utgitt i 2010 og har en mynte på 2.635.000, mye høyere enn Edinburgh og Cardiff, men lav i forhold til andre mynter på 1 pund.

London City scorer imponerende 77 av 100 i ChangeChecker's Scarcity Index.

Denne mynten kan selge for mellom £ 5- £ 8.

Hvor mye fant vi det for på eBay: Denne mynten kan faktisk være verdt mer enn forventet, med samlere som betaler opptil £ 10,37 for det på eBay .

The Scotland: Thistle and Bluebell £ 1 mynt

Har du denne i lommeboken? Scotland: Thistle & Bluebell (2014) (Bilde: ChangeChecker)

Thistle and Bluebell £ 1 -mynten ble utgitt i 2014 som en del av blomsteremblemserien.

Den har et beløp på 5.185.000 og har en 55 i Scarcity Index, som kommer på fjerdeplass.

Denne mynten har en tistel sammen med en blåklokke for å representere Skottland. Det sies å være verdt mellom £ 3 og £ 5.

Hvor mye fant vi det for på eBay: Hvis det er din heldige dag, kan du kanskje piske denne for opptil £ 4 på eBay , akkurat som en selger gjorde forrige måned.

Les mer

Sjeldne penger: Har du noen av disse?
Sjeldne 1p -mynter Den ultimate guiden til sjeldne mynter Mest verdifulle £ 2 -mynter Sjeldne mynter på 50p

Storbritannia: Crowned Shield £ 1 mynt

Det fantastiske & apos; Crowned Shield & apos; ble lansert i 1988 - en rekke av dem ble trukket tilbake tidlig på grunn av & apos; slitasje & apos; noe som betyr at det er enda færre av dem

Den britiske kronen Shield £ 1 mynt ble utgitt helt tilbake i 1988, bare fem år etter at den runde £ 1 kom i omløp.

stuart bred kjæreste kacey barnfield

Selv om den har et relativt høyt tall på 7,118,825, kommer denne mynten på grunn av noen interessante Change Checker App -data.

Den scorer 51 i Scarcity Index, men mindre enn en fjerdedel av ChangeChecker -brukerne har noen gang funnet en - faktisk er bytteforespørsler flere enn swap -oppføringer med seks til en.

Det sies å være verdt mellom £ 3 og £ 5,50.

Hvor mye fant vi det for på eBay: Denne måneden solgte to av disse myntene for £ 5,50 på eBay - med bare to bud!

De 24 mest verdifulle £ 1 -myntene i omløp Ett pund mynt Se galleri

5 viktige fakta om den nye £ 1 -mynten

  • 1,5 milliarder 12-sidige mynter lages. Langt fra ende til ende ville de strekke seg 22 852 miles - avstanden fra Storbritannia til New Zealand og tilbake.

  • Den er laget av to metaller-den ytre ringen er gullfarget og nikkel-messing og den indre ringen er sølv og forniklet legering.

  • En unik sikkerhetsfunksjon gir den et hologramlignende bilde som endrer £ -symbolet til tallet 1 når mynten sees fra forskjellige vinkler.

  • Den veier 8,75 g og er 2,8 mm tykk

  • Halenesiden ble designet av skolegutten David Pearce, 15, fra Walsall og har en rose, purre, tistel og shamrock som kommer fra en Royal Coronet.

Se Også: