Hvordan oppdage en svindel for fotballbilletter i Euro 2020 - og hva du skal gjøre hvis du blir fanget

Euro 2020

Horoskopet Ditt For I Morgen

Å ta disse forholdsreglene kan bidra til å holde deg trygg, eller reagere raskt hvis du er utsatt for svindel

Å ta disse forholdsreglene kan bidra til å holde deg trygg, eller reagere raskt hvis du er utsatt for svindel(Bilde: Getty Images)



Fotball -vanvidd slår seg over England når vi beveger oss tantende nær finalen i Euro 2020.



Unødvendig å si, da England spilte Italia til finalen på Wembley, har det vært en gal rush for å få billetter før kampene.



Dette har resultert i at folk har blitt dratt av eller oppdaget fangster som kan hindre dem fra å komme inn på stadion.

harry styles caroline flack

Her er hva du skal passe på, og hva du skal gjøre hvis du tror du har blitt lurt.

Svindel på sosiale medier

Fra fotball til spillejobber og arrangementer, mange faller for annonser på sosiale medier fra 'normale' billettinnehavere som ønsker å selge på billetter uten gebyrer og kostnader forbundet med billettsalgsbyråer.



Dette burde imidlertid utløse alarmklokker, fordi UEFA har et videresalgsmulighet via nettstedet - og massevis av regler om overføring av billetter.

Jeg beklager å si at billettsalg på sosiale medier er mildt sagt tvilsomt.



Husk at hvis du betaler på en annen måte enn kredittkort eller debetkort, vil det være nesten umulig å få pengene tilbake hvis noe går galt.

Se opp for 'offisielle' organisasjoner også i utlandet - og overfør aldri penger til noen du ikke kjenner. Vær skeptisk, så blir du ikke lurt.

Billettsalgssteder

Igjen lønner det seg å være forsiktig. Det er bemerkelsesverdig at selv de store videresalgsbyråene egentlig ikke berører Euro 20 -billetter. Det har vært en skikkelig nedbemanning på billettutnyttelse de siste årene - selv gjennom etablerte billettsalgsnettsteder.

Det er verdt å påpeke at videresalg av fotballbilletter er ulovlig, med mindre du gjør det gjennom et offisielt videresalgsbyrå.

Du må også oppgi ID for å komme inn i en fyrstikk - og det må også samsvare med detaljene til kjøperen. Så spør deg selv: hvordan fungerer en videresalgsbillett i praksis?

mel b. gravid

UEFA har ekstremt lange og kompliserte regler om overføring av eierskap til billetter-og dette påvirker også billettypene, fra fan-kjøpte til gjestfrihetsbilletter.

Så hvis du ønsker å gjøre en fast vri, må du spørre nøyaktig hvordan selgeren har tenkt å overføre eierskap eller få deg til stadion.

1123 engel nummer betydning

Men la meg være helt klar om dette: Hvis du er i tvil, ikke kjøp fra disse nettstedene. Jeg kan ikke se hvordan du kan komme deg rundt billettkravene fra UEFA, og jeg har omtrent en million spørsmål om legitimiteten til disse nettsidene.

England -fans vil oversvømme Wembley Stadium denne søndagen for å se troppen spille mot Italia

England -fans vil oversvømme Wembley Stadium denne søndagen for å se troppen spille mot Italia (Bilde: Anadolu Agency via Getty Images)

Husk at du kan lage et prangende nettsted for null pence i komforten i din egen stue, så bare fordi det ser lovlig ut - ikke stol på det.

Lovlige billetter og krav

Ditt første stopp er offisielt UEFA -nettsted .

Begrensede billetter til de siste kampene er frigitt, men etterspørselen har vært tøff og siste gang vi sjekket var det ingen igjen for salg.

Finalen blir på Wembley, men noen billetter vil bli utgitt for supporterne til finalelagene. Finn ut mer fra fotballforbundets nettsted.

Hva trenger du for å komme inn på stadion?

I følge råd på nettstedet til fotballforbundet trenger du følgende for å komme inn i en kamp:

  • En gyldig mobilbillett eller en papirbillett. De med døende telefoner vil bli glad for å vite at det er strømbanker på stadion!
  • Identifikasjon - billettinnehavere vil bli bedt om å vise gyldig foto -ID ved innreise (som pass eller førerkort)
  • Ansiktsmasken din - i henhold til FA, med mindre du har skikkelig bevis på fritak, vil du ikke bli sluppet inn uten maske.
  • Bevis på at du har tatt en lateral flytest og sendt den - og bekreftelse fra NHS Track and Trace -appen.

Refusjon rettigheter

Hvis du har overlevert debet- eller kredittkortopplysningene dine og tror at du har blitt dratt av, er hastigheten avgjørende. Ta kontakt med banken din og be dem om å 'kreve tilbake' pengene.

Tilbakebetaling er en bransjeplan der betalingskortleverandøren din tilbakekaller kontanter fra selgerens bank, i stedet for selgeren selv.

Dette er ikke en form for juridisk beskyttelse, men mer som en debet- eller kredittkortleverandør lover sine kunder at de er dekket hvis du skulle ha problemer med å få refusjon når du har krav på en.

Generelt sett bør du kunne kreve tilbakeføring hvis du har betalt for varer eller tjenester som ikke er levert og firmaet nekter å refundere.

khloe kardashian og scott disick

Det er imidlertid ikke garantert i alle tilfeller, og du må ringe banken din eller kortleverandøren for å forklare tydelig hva som har skjedd.

Du må ofte signere en ansvarsfraskrivelse først i tilfelle den andre personen hevder at du har en kontrakt, og det vil hjelpe hvis du kan vise at du har prøvd å få refusjon fra selskapet selv.

Du kan vanligvis bruke tilbakeføring hvis:

  • Hvis du har betalt for varene eller tjenestene som koster et beløp med debetkort eller et forhåndsbetalt kredittkort.
  • Hvis du har brukt et Visa, Mastercard eller Amex kredittkort og kostnaden var mindre enn £ 100.
  • Hvis du kjøpte via en online markedsplass eller en annen tredjeparts selger ved bruk av debet- eller forhåndsbetalt kort.
  • Hvis du har kjøpt varene eller tjenestene innen 120 dager.

§ 75 i forbrukerkredittloven 2015 er et lovverk som kan komme godt med hvis du har rett til å få pengene tilbake, men det kommer ikke.

I hovedsak, hvis varene eller tjenesten du kjøpte mellom mer enn £ 100 og mindre enn £ 30.000, er kredittkortselskapet ansvarlig for disse kjøpene, sammen med selgeren.

Generelt er du dekket hvis varene ikke dukket opp eller ble fremstilt feil, eller hvis du ikke mottok tjenesten du betalte for.

allmenningshus utenfor

Selv om det er lovgivning som en del av forbrukerkredittloven, er det ikke garantert, og det er finurligheter.

Disse inkluderer at du må ha kjøpt varene eller tjenestene dine direkte fra leverandøren, i stedet for gjennom en tredjepart, for eksempel en online markedsplass eller et feriested.

Harry Kane skal kaptein for England -laget under det siste oppgjøret

Harry Kane skal kaptein for England -laget under det siste oppgjøret (Bilde: UEFA via Getty Images)

Du kan vanligvis gjøre et krav 75 om:

  • Hvis du har brukt et Visa, Mastercard eller Amex kredittkort og kostnaden var mer enn £ 100, men mindre enn £ 30.000.
  • Hvis du kjøpte direkte fra selger eller leverandør.
  • Hvis du trenger å gjøre krav etter at du har mottatt varene en stund etter at du har kjøpt dem (f.eks. Hvis varen oppdager en feil).

Andre betalingsmetoder

Hvis du betaler kontant, eller bruker en internasjonal overføringstjeneste som Western Union, er ikke pengene 'tilbakekallbare' hvis noe går galt.

Så vær forsiktig hvis du blir bedt om å bruke disse betalingsmåtene. Det samme gjelder med sjekker - vær forsiktig, da det er måter å fikle systemet på.

Har du et problem med et billettproblem? Få hjelp med klagen din gratis på www.resolver.co.uk .

Se Også: