Hvor trygg TUI er for kollaps, ble avslørt i siste oppdatering til aksjonærene

Tui Travel Group

Horoskopet Ditt For I Morgen

Mens strandede briter i utlandet snakker med tjenestemenn for å komme hjem, og titusenvis av arbeidere hos den mislykkede reisegiganten Thomas Cook fortsatt prøver å finne ut hva de skal gjøre videre, har rival TUI forklart sin nåværende posisjon.



Etter å ha forsikret TUI -kunder som bestilte Thomas Cook -flyreiser om at de ville komme hjem, tok TUI -konsernsjef Friedrich Joussen en titt på utsiktene for sitt eget firma.



Han snakket i forkant av selskapets årsresultater og sa at virksomheten fremdeles viser seg å være motstandsdyktig, selv i dette utfordrende markedsmiljøet.



Men han innrømmet at det ikke var en tur i parken. 'Disse eksterne utfordringene vil fortsette i FY20 [neste år].'

Andre var mer ærlige i vurderingen av firmaet.

TUI har hatt sine egne problemer nylig



Russ Mold, investeringsdirektør i AJ Bell, sa: 'Livet har vært vanskelig for TUI de siste årene, med selskapet som lider av at visse fly er jordet, overkapasitet i flysektoren og konsekvensene av Brexit -usikkerhet på forbruksutgifter.'

Richard Hunter, markedssjef i Interactive Investor, la til: Oppdateringen gir bevis, hvis det var nødvendig, for at dette er tøffe tider i reiselivsnæringen.



Han la til at det fortsatt er en mengde utfordringer for TUI, 'ikke minst den fortsatte grunnstøtingen av Boeing 737 -flåten'.

'Til side har selskapet uttalt at den uunngåelige Brexit -usikkerheten fortsetter å trekke på prospektene, mens generell overkapasitet på flyselskaper fortsatt er en faktor, selv om det vil ha lett noe etter Thomas Cook -kunngjøringen.'

Thomson Airways

Mange av TUIs fly har blitt jordet (Bilde: Getty)

Men midt i alt kaoset som følge av Thomas Cooks kollaps, var det en sølvkant for TUI.

Dødsfallet til Thomas Cook kan godt tilby TUI uventede muligheter, sier Hunter.

Mold beskrev Thomas Cooks likvidasjon i sterkere termer.

Thomas Cook som går i stykker, er derfor julen tidlig når det gjelder TUI da den fjerner en stor aktør fra sektoren, sa han.

'Den har en sjanse til å tørke opp virksomheter som normalt ville gått til Thomas Cook og potensielt overbevise noen av konkurrentens kunder om å gå for noen av de mer differensierte tilbudene i stedet for en pakkeferie.'

TUI kan tjene på lang sikt

Les mer

Thomas Cook går i hjel
Omtrent 15 000 briter reddet så langt Minner fra siste flyreiser på eBay Bryllupsfest på 45 strandet på flyplassen Hva det betyr for deg og ferien

Ian Forrest, investeringsforskningsanalytiker ved The Share Center, oppsummerte det for mange - og selv om det var en risiko, var tegnene generelt positive.

Markedet så på oppdateringen som positiv med aksjer som steg noe i tidlig handel, sa han.

'Alle bevis peker på at TUI er den største mottakeren av det, men det er alltid vanskelig å nøyaktig forutsi hvor stor fordelen kan være og når den vil vise seg gjennom resultatene, så investorer bør ikke hoppe til noen store konklusjoner ennå.

'I mellomtiden har selskapet helt klart mange andre utfordringer å håndtere. Vi fortsetter å anbefale aksjene som et 'Hold' for de som er villige til å godta et middels til høyt risikonivå.

Og TUIs vurdering av fremtiden?

'TUI er godt posisjonert for å bli en integrert digital turisme-plattformvirksomhet,' sa Joussen.

Se Også: