Hvordan Robbie Fowler ble en av de rikeste fotballspillerne noensinne - men ikke ved å spille

Robbie Fowler

Horoskopet Ditt For I Morgen

Robbie Fowler fra Liverpool viser sin støtte til havneangrepene

Robbie Fowler har funnet suksess borte fra banen så vel som på den(Bilde: MichaelCooper /Allsport)



Han er en Liverpool -legende, en internasjonal i England, en av de 10 mest scorende i Premier League -historien og vinner av trofeer i Storbritannia og Europa - men Robbie Fowlers rikdom kommer fra langt mer enn en nesten unaturlig evne til å sette ballen bak i nettet.



Han trakk seg fra fotball i 2012, etter å ha bygd opp en eiendomsportefølje så store Man City -fans var kjent for å synge Vi bor alle i et Robbie Fowler -hus [i melodien til Yellow Submarine] på ham mens han spilte for dem.



Mer enn det, mens andre fotballspillere mistet millioner i eiendomsmarkedskrasjen i 2009, var Robbie en av få mennesker som kom seg ut av det - om noe - formuen hans ble forbedret.

Han har til og med navnet sitt på en skole for andre mennesker som ønsker å tjene penger på eiendom.

Nå 40, bor han i Liverpool sammen med kona Kerrie, og deres tre døtre, Madison, 16, Jaya, 15, og Mackenzie, 13 og deres sønn, Jacob.



Så hvordan endte han opp som en av de lureste spillerne i spillet? Det viser seg at det var nesten ved et uhell:

kylie og michael hutchence

Hva var ditt smarteste pengetrinn?

Når jeg går inn på kontoret til min leder Graeme Souness og sier: Dette er en finansiell rådgiver, han vil passe på deg resten av livet. Det var det smarteste jeg gjorde.



Som ung var jeg egentlig ikke interessert på det stadiet - å få økonomisk råd var langt fra tankene mine. Jeg var fokusert på å spille fotball. Men jeg kom ombord med denne økonomiske rådgiveren, og jeg fulgte hans råd, og det var min smarteste pengebeslutning.

Hvor gammel var du på det tidspunktet?

Jeg hadde sikkert vært 18 år. Ikke misforstå, ikke alt gikk inn på eiendommen den gangen. Og jeg investerte ikke bare alene, for da jeg var 18 år var jeg nesten ingenting, og jeg hadde ikke råd, uansett hva folk synes om fotballspillere.

110 engel nummer betydning

Jeg investerte med partnere. Det var gjennom rådene jeg fikk, ikke fordi jeg visste noe eller ønsket å vite det, det var helt tilfeldig.

Robbie i 1994 - ikke din gjennomsnittlige utleier

Så du hadde ingen spesiell interesse for å investere i eiendom den gangen?

Når du er 18, tror jeg det er sannsynligvis det siste du tenker på. Du signerer åpenbart nye kontrakter, og du vil gå ut, du vil sannsynligvis ha en ny bil, og du får alle tingene du ikke har hatt.

Men plutselig kommer det en tid da du tenker: Uh, jeg må trekke i tøylene litt her og kanskje passe på livet mitt etter fotball. Da jeg var 18, var det langt fra tankene mine, men med årene har det virkelig blitt slik.

Robbie Fowler, Steve McManaman og Jamie Redknapp i matchende hvite Armani -drakter.

Robbie Fowler, Steve McManaman og Jamie Redknapp i matchende hvite Armani -drakter. (Bilde: Getty)

Trodde du alltid at eiendom var en god investering?

Ja og nei. Ja, når belønningene dine er der. Men jeg har brent fingrene tidligere.

Omtrent hvor mange prosent av inntekten din bruker du og hvor mange prosent sparer du?

Jeg vet virkelig ikke. Det er forskjellige svar for forskjellige år. Jeg vet at noen mennesker vil ha en fast plan og vil gjøre dette hvert år. Men det kommer an på hvordan markedet har gått, om du kan få penger til å kjøpe flere eiendommer. I det øyeblikket kan jeg gå ut og hente noen flere.

Ser du etter din neste investering akkurat nå?

Ja, jeg ser aktivt på øyeblikket.

Ungt par ser i eiendomsmeglingsvinduet etter eiendom

'Men er denne eid av en Liverpool -legende?' (Bilde: NEWSAMpix)

Hvilke typer eiendommer slipper du ut?

En blanding av leiligheter, små familiehus og større eiendommer. Jeg har noen i Liverpool og noen utenlands.

Hva er de viktigste tingene du tenker på når du leier ut en eiendom?

Enten det er levedyktig. La oss ikke knekke oss selv her, du vil tjene penger. Du må være oppmerksom på hva folk kan bruke og om folk har råd til å leie eller kjøpe eller lease det du er villig til å selge.

Det handler ikke bare om å kjøpe high -end -ting, for la oss være ærlige, ikke alle har råd til high -end -ting. Noen ganger går du ned noen få nivåer, og ser på det på den måten. Ikke alle har råd til et stort hus med et spillrom.

les dennis og dustin gee

Hvem vil ikke ha en av disse?

Har du ditt eget spillrom hjemme?

Ja, det heter sønnens soverom! Når jeg tilbringer tid mellom far og sønn med den lille gutten min, pleier jeg å spille mye på spillkonsollene på soverommet hans.

Hva slags spill spiller du med ham?

Du kan tenke deg at han er stor på Fifa -spillene. Selvfølgelig, når du blir slått av en niåring ganske mye, har du en tendens til å ikke like de spillene. Så jeg er mer en golffan.

Har du pensjon?

Ja, jeg har pensjon. Jeg sparer på dem hvert år, selvfølgelig. Hvis jeg kan spare maksimum hvert år, vil jeg gjøre det. Men jeg kommer ikke til å gi alt til pensjonen min. Noen ganger må du bruke litt. Ikke alt for meg handler om å spare.

Robbie Fowler har holdt seg involvert i Liverpool etter pensjonisttilværelsen

Har din beslutning om å trekke deg noe å gjøre med eiendomsinvesteringene dine?

Nei, jeg ble pensjonist bare fordi jeg ble litt eldre.

Gir du regelmessig til veldedige formål?

Ja, det gjør jeg. Jeg gjør en god del for barns veldedige formål. De store jeg støtter i Liverpool er Zoe’s Place Baby Hospice og Claire House Children's Hospice. Jeg donerer penger og tid, men tiden er det de verdsetter høyest. Hvis inkluderingen min ved et arrangement de gjør, hjelper dem med å skaffe mer penger, så er jeg selvfølgelig der.

Robbie Fowler gir en fotballmesterklasse på Perkins skole for blinde i Watertown, Boston.

Hva er din økonomiske prioritet?

Å passe barna mine. Når det gjelder meg, er jeg ikke viktig. Pengene jeg prøver å tjene er til familien min. Det er ikke for meg. Det handler alltid om familien min.

Sony samarbeider med Robbie Fowler for lanseringen av PS Now på de nye BRAVIA -TVene - PS Now betyr at du kan spille utvalgte PlayStation 3 -spill med best mulig bildekvalitet på din BRAVIA TV uten behov for en konsoll, bare en DualShock 4 -kontroller , gjør ethvert rom til et spillrom .

kan hunder spise isbiter

Se Også: