Kan jeg gi hunden min isbiter for å kjøle seg ned? RSPCA avgjør debatten med gode tips

Uk News

Horoskopet Ditt For I Morgen

En hund slikker en isbit for å kjøle seg ned i hetebølgen(Bilde: )



Ettersom hetebølgen fortsetter å stige over hele Storbritannia, er det viktig at du passer på kjæledyrene dine så vel som deg selv.



Temperaturene kommer til å stige så høyt som 37C i noen deler av Storbritannia denne uken, så hvis du tror at du føler varmen, kan du forestille deg hvordan det er for våre furrige venner.



Det er en alvorlig sak - hunder kan få heteslag i løpet av minutter, og en hund døde tragisk av heteslag under morgenturen tidligere denne måneden. Det er viktig at de har tilgang til kaldt vann og skygge.

Folk har delt alle slags nydelige bilder av valpene deres som gumret på isbiter for å kjøle seg ned.

Men selv om vann er viktig for å sørge for at kjæledyr holder seg hydrert i varmen - er det virkelig trygt for våre valpevenner å chomping på isbiter?



Is kan hjelpe med å kjøle ned hunder (Bilde: )

RSPCAs råd om å gi hundenes isbiter

Temaet har tiltrukket seg mye spekulasjoner fra hundeeiere og veterinærer. Noen antyder at å gi hunder is på varme dager faktisk kan gjøre dem oppblåst, en større risiko for større hunder.



Vi spurte eksperter om å komme til sannheten i saken, og RSPCA sier at det er ok å gi is til hunder og foreslår til og med å gi valper alle slags frosne godbiter for å holde temperaturen nede.

'RSPCA anbefaler at du fryser en hundes vannskål eller kong før du legger vann eller ferske godbiter inni (for å holde dem avkjølt lenger). Vi anbefaler også å sette isbiter i kjæledyrets vann eller lage frosne godbiter for å avkjøle dem, sier en talsperson for dyre redningsorganisasjonen til NEWSAM.

Ted Chihuahua kjøler seg ned fra solen (Bilde: )

Noen veterinærer har sagt at de tror at is kan potensielt forårsake tannskader for hunder, så det er en god idé å holde et vakt øye med dem mens de spiser.

Dr. Susan C. Nelson, en klinisk professor ved Veterinary Health Center ved Kansas State University sa til PetMD : Jo større og hardere kuben er, desto større er sjansen for at dette skjer.

Å tilby hunder mindre terninger eller til og med isspon kan bidra til å forhindre dette problemet.

Les mer

Helte dyr
Heltkatt beskytter gutt mot hund Katten hopper til babyens forsvar Hund fører fremmede til fanget eier Katten redder gutten fra mobbere

Gode ​​tips for å holde hunder kjølig i varmt vær

RSPCA har noen andre gode tips for å holde hundene svale i det varme været:

  • Gi valpene et fuktig håndkle å ligge på, eller kanskje en ispose pakket inn i et håndkle
  • Hunder vil sannsynligvis elske et plaskebasseng å plaske rundt i og holde seg kjølig.
  • La aldri hunden ligge i en varm bil, selv om det bare er en kort stund. Temperaturene kan raskt stige til 47C, noe som kan føre til død.

  • Bruk kjæledyrsikker solkrem på utsatte deler av kjæledyrets hud, slik at de ikke blir brent.

Se Også: