Les Dennis på comeback: Hjerteinfarkt drepte min far og venn, så den nye historien til Coronation Street er fryktelig

Tv Nyheter

Horoskopet Ditt For I Morgen

Gatefest: Les elsker livet på brostein som Michael



En veldig offentlig skilsmisse og en enda mer offentlig sammenbrudd som involverte noen kyllinger på Celebrity Big Brother, så Les Dennis kalt Les Miserables.



Men spol fremover 12 år og livet kunne ikke vært mer annerledes for den nå lykkelig giftede skuespilleren som spiller hovedrollen i fjernsyns største såpe.



Selv om ting utvilsomt er søtt for stjernen, har hans rolle i Coronation Street reist et desidert mindre jolly problem - hans helse.

I et uhyggelig tilfelle av liv som etterligner kunst, har Les Corrie-karakter Michael Rodwell blitt diagnostisert med en livstruende hjertesykdom-den samme som drepte både faren og hans mangeårige komediepartner, Dustin Gee.

Les, 61, for første gang om den arvelige sykdommen og bekymringer for sin egen helse, sier at han nå har årlige medisinske MOTs.



Han forklarer: Parallellene til denne historien er ganske freaky. Michael har fått diagnosen hypertrofisk kardiomyopati - Dustin hadde utvidet kardiomyopati, mens pappa døde av en hjertesykdom.

På grunn av dette er det tydeligvis noe jeg forholder meg til. Dustin var i sin beste alder og hadde det veldig bra på 43, så ble han plutselig tatt bort. Jeg trekker lettere på tårene på grunn av det.



Dustin visste at han hadde denne tilstanden, han visste at han var på lånt tid, men Dustin var Dustin, en fatalist, sa bare 'F *** it. Når jeg går, går jeg ’.

Med denne historien håper jeg å vise folk hvordan de skal håndtere det - det finnes ingen kur, men det kan reduseres.

Jeg vet at forskerne snakket med mange konsulenter og var veldig opptatt av å få alt riktig.

Jeg snakket også med to gutter som har samme tilstand som Michael. De måtte gjennomgå en hjertetransplantasjon, men har begge kommet ut på den andre siden.

Les Dennis med sin far og baby Philip

Savnet sterkt: Les med sin far og baby Philip (Bilde: Mercury Press)

I den populære ITV -såpen vil seerne se Michael ha en åpen hjerteoperasjon mens han kjemper mot tilstanden, som også er kjent som Sudden Death Syndrome.

Det rammer over 600 unge hvert år. Ofre kollapser uten forvarsel når hjertet ikke klarer å pumpe blod rundt i kroppen. Det utløses ofte av kraftig trening.

I 2012 kollapset Bolton Wanderers midtbanespiller Fabrice Muamba under en kamp mot Tottenham Hotspur og måtte gjenopplives på banen.

Manchester City og Kamerun fotballspiller Marc-Vivien Foe var bare 28 da han døde av hypertrofisk kardiomyopati i 2003 under et internasjonalt spill.

Impresjonisten Dustin fikk i mellomtiden et hjertestans mens han var på scenen med Les nyttårsdag i 1986.

Etter å ha blitt brakt til sykehus og kort stevnet, døde komikeren to dager senere, med Les ved sengen hans.

Les Dennis med kompisen og komedipartneren Dustin Gee

Joker: Med kompisen og komediepartneren Dustin (Bilde: Daglig rekord)

Nå er en far til to små barn - Eleanor, seks og Thomas, tre - den tidligere Family Fortunes -verten klar over viktigheten av å holde seg frisk.

storebror line up 2013

Han legger til: Det har gjort meg mer bevisst, og jeg prøver å passe på meg selv. Faren min fikk et hjerteinfarkt første gang jeg var 14.

'Jeg husker det fordi vi skulle dra til Butlin, og som en fryktelig egoistisk gutt ble jeg utslitt fordi det betydde at vi ikke kunne gå.

Deretter døde han mens jeg var borte med Russ Abbott på tur. Det var før mobiler, så ingen kunne få tak i meg for å fortelle meg at han var på sykehus, så jeg fant det ikke ut neste morgen da det var for sent.

Jeg har også kreft på min mors side - hun døde av en lungesykdom, og min far var 66 da han døde.

Jeg prøver å ikke tenke for mye på det, men vet at jeg må gjøre det jeg kan for å forhindre det. Som eldre pappa har jeg det ansvaret for å passe på meg selv og bli sjekket ut.

Etter skilsmissen fra Amanda Holden i 2003, er Les nå bosatt med sin tredje kone, Claire Nicholson.

Karrieren hans har gått full sirkel etter en alvorlig nadir i 2003 da han dukket opp på Celebrity Big Brother, og ble vist i hagen og snakket elendig til kyllingene.

Les Dennis snakker med kyllingene, på Celebrity Big Brother

Nede på cluck: Les i CBB -huset (Bilde: E4)

Innen måneder etter at han kom ut av huset, ble hans skilsmisse fra Amanda Holden kunngjort.

For en stund holdt Les Miserables-kallenavnet seg fast og hans ble et ord for en vasket opp kjendis.

Men det var hans opptreden i 2005 i Ricky Gervais -komedien Extras som bidro til å snu ting, selv om Les spilte en overdrevet parodi på seg selv.

Han gjorde det glimrende.

Han elsker nå livet tilbake i offentligheten, og spiller Michael in the Street.

Jeg må klype meg selv noen ganger for at jeg har fått denne jobben, sier han. Det var en tid da telefonen ikke ringte, da det ikke var noe arbeid. Jeg gjorde Big Brother i håp om at det ville være regenerering og omstart jeg trengte ... men det var det ikke.

Han legger til: Overskriftene passet til det de ville at jeg skulle være. I fem år hadde de meg elendig og alene. Når jeg gikk med hundene, ville de få bildet når jeg hentet hundepukk.

Møtet med Claire forandret livet mitt fordi jeg aldri trodde jeg skulle gifte meg igjen eller bli pappa igjen. Det har vært fantastisk. Hvis du fortsetter, kan ting snu.

Les giftet seg med Claire, 43, i 2009 etter å ha møtt henne på en veldedighetsgalla. Jeg satt alene og var den triste Les jeg var, husker han. Claire kom bort og spurte meg om å danse, noe jeg hater å gjøre, men jeg gjorde det.

Fotografen tok bildet vårt, og da hun kom bort for å vise det til meg senere, fikk jeg panikk. Jeg gikk inn i standardmodus og spurte henne om hun ville at jeg skulle signere den.

'Så det aller første bildet av meg og min fremtidige kone har,' To Claire, love Les Dennis 'kravlet over armen hennes.

Les Dennis og Amanda Holden i 2001, og nå, med kona Claire

Familie heldig: Kjære Les og kona Claire, til høyre; og med eks Amanda Holden, til venstre (Bilde: Getty)

Å være tilbake i offentligheten er noe entertaineren tydelig liker.

Responsen fra publikum har vært stor, smiler han. Jeg betalte for min shopping i Waitrose her om dagen, og kjøpte noen blomster til Claire, da damen i kassa sa: ‘Jeg ser at Gail har fått deg godt trent, da!’ Jeg elsker alt det.

Les, som også er far til sønnen Philip, 34, fra sitt første ekteskap med Lynne Webster, legger til: Nå som jeg har fått denne flotte familien og et godt liv ... er jeg langt fra Les Miserables.

Det føles som når du får et ønskebein i en kalkun - vel, nå trenger jeg ikke å ønske meg noe.

Fra kyllinger til kalkuner, Les har kommet langt.

meningsmåling

Vi spurte 100 lesere om Les & apos; kom tilbake. Undersøkelsen vår sa:

0+ STEMMER SÅ LANGT

Jeg liker ham ikke i Corrie ... XHan er strålende i Corrie ... topp svar!

Se Også: