Hvordan få en bilforsikring refusjon for lockdown som tilbydere sparer milliarder

Direktelinje

Horoskopet Ditt For I Morgen

Folk kjører mindre i lockdown, så hvorfor skal de betale det samme for forsikring?

Folk kjører mindre i lockdown, så hvorfor skal de betale det samme for forsikring?(Bilde: NIC BOTHMA/EPA-EFE/Shutterstock)



I de tre siste månedene av 2020 begynte bilforsikringspremiene å stige - til tross for et år da folk kjørte mindre og hadde færre ulykker som et resultat.



Tall fra MoneySupermarket.com viser gjennomsnittlig fullstendig bilforsikringspremie på 490 pund ved utgangen av 2020, opp fra 473 pund i september.



Det er til tross for tall fra HelloSafe ved å vise forsikringsselskaper sparte 4,4 milliarder pund ettersom de samlede bilkravene falt 49,9% i 2020 sammenlignet med året før.

Så med en ny lockdown i kraft og folk ble bedt om å bli hjemme av alle unntatt viktige årsaker, er det på tide å kreve så mye av pengene tilbake som mulig.

HelloSafe -administrerende direktør Antoine Fruchard sa: 'Med den andre pandemibølgen som rister Storbritannia, har veitrafikken gått ned igjen, og igjen sparer forsikringsselskapene penger på skader.



'Med raskt forverrede økonomiske forhold vil briter sannsynligvis stille spørsmål om premiene deres i 2021.'

Tomme veier betyr færre ulykker

Tomme veier betyr færre ulykker (Bilde: AFP via Getty Images)



En studie av Direct Line i desember fant at 55% av sjåførene nå kjører færre miles enn før lockdown, mens pay-as-you-drive forsikringsselskap Av Miles fant koronaviruspandemien har kuttet milene som britiske arbeidere pendler med opptil 550 millioner i uken.

Og alt som kom før reduksjonen i kjøringen forårsaket av at julesamlinger ble kansellert og nye nasjonale lockdowns trådte i kraft i begynnelsen av dette året.

Men til tross for a påminnelse fra Financial Conduct Authority For at forsikringsselskaper skal vurdere verdien av tjenestene sine under pandemien, har bare et lite antall bilforsikringsleverandører startet en refusjonstjeneste for kunder som kjører mye mindre enn forsikringene de har betalt for tillatelser.

    James Blackham, medgründer av By Miles, sa: I løpet av de første nasjonale lockdown-nivåene falt plutselig og dramatisk, og derfor fulgte forsikringskrav etter. Dette sparte bilforsikringsselskaper for over 1 milliard pund i erstatningsutbetalinger.

    Til tross for dette har bilistene fortsatt å betale de samme forsikringspremiene, selv om de tydeligvis ikke har brukt kjøretøyene sine så mye som da de først tegnet forsikringen. '

    Men det betyr ikke at det ikke er en måte å få tilbake noen av pengene dine - eller i det minste slutte å betale for miles du ikke kjører.

    Hvis kjørelengden din har sunket, kan du få penger tilbake

    Hvis kjørelengden din har sunket, kan du få penger tilbake (Bilde: Getty)

    Det første du må gjøre er å se om forsikringsselskapet ditt reduserer eller refunderer forsikringen din som følge av at du kjører mindre.

    dronningen i sandringham

    I løpet av den første lockdown krediterte Admiral folk 25 pund tilbake, per policy, takket være besparelsene det gjør.

    Totalt betyr det at 110 millioner pund ble returnert til sjåfører i de 4,4 millioner kjøretøyene som var forsikret hos Admiral.

    Men så langt har det vært lite ord om automatiske refusjoner for den siste lockdownen.

    Den gode nyheten er at det ikke er noe i veien for at du ringer og spør.

    Faktisk har Direct Line et opplegg for å la folk hevde opptil 20% av pengene tilbake hvis de kjører færre miles .

      Esure er også tilby refusjon til personer hvis kjørelengde er lavere enn da de først tegnet forsikringen, eller til og med suspendere forsikringen på kjøretøyer de ikke bruker.

      Aviva sa også at det ville la kunden vurdere sin årlige kjørelengde hvis de kjører 'vesentlig mindre', med kunder som potensielt ser premier redusert eller refusjon hvis de betaler årlig.

      Et annet alternativ er å kansellere det eksisterende dekselet eller ganske enkelt ikke fornye det hvis det går tomt-enten erstatte det med en betal-som-du-kjøre-ordning som By Miles eller Cuvva, eller la det bortfalle helt.

      Men hvis du lar det bortfalle, må du være forsiktig.

      For at bilen skal forbli lovlig, må du registrere bilen som off -road i den perioden du ikke kjører den.

      Confused.com bilforsikringsekspert Alex Kindred sa: Antall personer som søkte om en lovfestet offroad -melding (SORN) mer enn doblet seg ved starten av lockdown i mars. '

      Han la til: For alle sjåfører som har bestemt seg for å gjøre det samme for den andre låsingen, er det viktig at vi tar de riktige skrittene for å unngå å få en bot når vi kommer tilbake til veiene. '

      Se Også: