Hvordan finne en handelsmann du kan stole på og unngå de skumle utbyggerne

Husforsikring

Horoskopet Ditt For I Morgen

Kvinne med briller og hammer

Hvordan du kan velge den perfekte handelsmannen eller kvinnen(Bilde: Getty)



Sommerens ankomst brenner ofte en oppussingsboom, der folk strekker seg etter verktøykassene sine eller plukker opp en pensel.



Men mens du kanskje liker ideen om å spare penger ved å gjøre jobber selv, kan dette noen ganger vise seg å være en falsk økonomi.



Dette er spesielt tilfelle hvis du unnlater å bruke kvalifiserte handelsfolk til store jobber som rørleggerarbeid og elektrisitet, som om det går galt, risikerer du å gjøre forsikringen din ugyldig.

DIY blunders

67%

Britene som måtte ringe inn hjelp for å fikse feil



£ 1830

anthony joshua vs ruiz uk tid

Gjennomsnittlig kostnad for å fikse DIY -feil



Kilde: www.constructaquote.com

Vet når du skal kontakte ekspertene

Selv om det er greit å prøve enkle DIY-oppgaver som å blokkere takrenner eller sette opp bilder selv, bør du ikke prøve jobber utover dine ferdigheter.

For flere spesialistjobber som involverer gass, elektrisk, rørleggerarbeid eller konstruksjonsarbeid, er det viktig å betale en profesjonell, sa Martyn Foulds fra Halifax Home Insurance. Hvis du prøver deg på komplekse oppgaver og ting går galt, risikerer du ikke bare å skade eiendommen din med sub-standard DIY-aktivitet, du kan også ugyldiggjøre hjemmet ditt.

Hvis du trenger å gjøre krav i fremtiden som følge av en ødelagt DIY -jobb, er det usannsynlig at forsikringsselskapet betaler opp.

Kate Faulkner, eiendomsanalytiker fra rådgivningsnettstedet, PropertyChecklists.co.uk , legger til at du må tenke deg godt om før du kan løse noen oppgaver på egen hånd.

Det er ok å 'gjøre det selv' hvis du vet hva du kan og ikke kan gjøre, sier hun. Men problemer begynner å oppstå når folk utfører prosjekter de ikke burde. Det er viktig å ta de riktige rådene fra de riktige ekspertene.

De vanligste gjør -det -selv -feilene

Kilde: www.constructaquote.com

Se opp for cowboyene

Selv om du kanskje kjenner dine egne begrensninger og gjerne henvender deg til profesjonelle for å få hjelp, har mange av oss hørt historier-eller hatt førstehånds erfaring-om cowboybyggere og useriøse arbeidere.

hvor mye er Piers Morgan verdt

Så hvordan går du frem for å finne en handelsmann du kan stole på for jobbene du ikke kan gjøre selv?

Finne anerkjente handelsfolk

Mann sitter på gulvet og monterer flatpakkemøbler

(Bilde: Getty)

Den regjeringsgodkjente TrustMark-ordningen er et veldig nyttig utgangspunkt når det gjelder å spore lokale pålitelige byggherrer. Alt du trenger å gjøre er å skrive inn postnummeret ditt TrustMark.org.uk . Alle handelsmenn må registrere seg for en streng oppførselskodeks før de får lov til å bruke TrustMark -logoen. Nettstedet tilbyr også støtte hvis ting går galt.

Ved å ansette en TrustMark-registrert handelsmann, kan du ha tillit til at du jobber med de beste i bransjen, sa Simon Ayers, administrerende direktør i TrustMark. Dette vil spare deg både tid og penger i det lange løp.

Et annet godt verktøy er Trusted Traders -ordningen som drives av Which? Dette gir deg tilgang til en database med vurderte handelsfolk ( http://trustedtraders.which.co.uk/ ). Andre nettsteder, for eksempel Checkatrade.com , Trustatrader.com og Ratedpeople.com er også verdt en titt - disse er basert på brukernes erfaringer.

På samme tid er en av de beste måtene å finne en pålitelig arbeider ved å få en personlig anbefaling fra familie eller venner.

Andre tips for å hjelpe deg med å ansette en arbeider du kan stole på

Mann med vater

(Bilde: Getty)

  • Ikke gå med den første handelsmannen du finner. Be alltid om minst to eller tre detaljerte skriftlige sitater før du velger ett. Husk at det billigste tilbudet ofte ikke er det beste. Det viktigste er at du finner noen som er kvalifisert til å gjøre jobben.

  • Sørg for å be om referanser fra tidligere kunder. Spør også om kvalifikasjoner og sertifikater for å vise at de er kompetente. For gassarbeid må du for eksempel finne en handelsmann som har et gassikkerhetsregistersertifikat.

  • Få en skriftlig avtale om arbeidet som skal utføres - inkludert materialene som skal brukes, og hvor lang tid det vil ta - samt hvor mye det vil koste.

  • Ikke overlever penger på forhånd (selv om et lite innskudd er greit). Gjør den siste betalingen først når du føler at jobben er fullført til din tilfredshet. Ikke gå for det fristende alternativet med kontantbetalinger. Sørg for at alt arbeid er fakturert, med moms.

  • Hvis kostnaden for arbeidet er mer enn £ 100, er det verdt å betale med kredittkort, da dette vil gi deg mer beskyttelse hvis ting går galt.

Sjekk omslaget

Til slutt, hvis du får handelsfolk inn i hjemmet ditt for å utføre jobber, er det viktig å sjekke at de har dekkende dekning på plass, ifølge Caroline Hunter fra The Co-operative Insurance.

Du må sjekke at de har forsikring hvis de skulle ha ulykker eller forårsake skade på eiendommen, sa hun.

meningsmåling

Har du noen gang måttet betale noen for å fikse en DIY -feil?

0+ STEMMER SÅ LANGT

JAIKKE

Se Også: