Hotell forbyr «gratis-lasting» bloggere etter at YouTuber ber om å få være gratis – tenner massiv debatt i prosessen

Teknologi

Horoskopet Ditt For I Morgen

Et Dublin-basert hotell har kritisert mangel på verdighet fra såkalte «social media influencers» som forventer å kunne bo gratis på grunn av deres YouTube- eller Instagram-følger.



Paul Stenson driver White Moose Cafe og Charleville Lodge Hotel i Dublin og ble kontaktet av en YouTuber som ønsket et rom over Valentinsdag-helgen.



Og fordi hun hadde 87 000 YouTube-abonnenter, forventet hun å bli gratis i bytte mot promotering.



Stenson delte e-posten han mottok på Facebook-siden til The White Moose Cafe.

White Moose Cafe i Dublin (Bilde: White Moose Cafe/Facebook)

E-posten lød: «Da jeg søkte etter steder å bo, kom jeg over det fantastiske hotellet ditt og vil gjerne vise deg i mine YouTube-videoer/dedikerte Instagram-historier for å bringe trafikk til hotellet ditt og anbefale andre å bestille til gjengjeld gratis overnatting. I fjor jobbet jeg med Universal Orlando i Florida, og det har vært fantastisk for dem!'



Stenson svarte: 'Det krever mange baller å sende en slik e-post, om ikke mye selvrespekt og verdighet.'

Han forklarte at på tvers av de to Facebook-sidene for begge virksomhetene har han 186 000 følgere og foreslo at bloggere burde tilby å betale på egen hånd.



Han sa: «Hvis jeg lar deg bli her mot et innslag i videoen din, hvem skal da betale de ansatte som passer på deg? Hvem skal betale hushjelpene som vasker rommet ditt? Servitørene som serverer deg frokost? Resepsjonisten som sjekker deg inn? Hvem skal betale for lyset og varmen du bruker under oppholdet? Vasking av sengetøyet ditt? Vannprisene? Kanskje jeg burde fortelle de ansatte at de vil bli vist i videoen din i stedet for å motta betaling for arbeid utført mens du bor?'

Vloggere og bloggere har stor innflytelse (Bilde: Iconica)

Selv om han holdt navnet til YouTuberen anonym, spredte ordet seg raskt på nettet og hun ga en unnskyldning for måten hun oppførte seg på.

«Jeg var sint, jeg var trist, jeg var opprørt, jeg var engstelig. Jeg følte meg flau, jeg følte meg ydmyket, sa hun i en video som satte i gang debatten om hvordan bloggere burde oppføre seg.

Mens mange slengte YouTuberen som en freeloader, reiste andre i bloggfellesskapet seg og sa at eksponering for sosiale medier er avgjørende for å promotere bedrifter i den moderne verden.

som vant cbb 2013

De ropte også ut andre brukere for å mobbe og håne noen som hadde gjort en ærlig feil.

meningsmåling laster

Bør bloggere/YouTubere gis gratis gaver i bytte mot promotering?

5000+ STEMMER SÅ LANGT

Ja, det er slik den moderne verden fungererNei, de skal betale som alle andreBare hvis utvekslingen kan være gjensidig fordelaktig

Stenson reagerte med å utestenge bloggere direkte fra etablissementet sitt - etter å ha sagt at følelsen av rettighet var 'for sterk' i bloggmiljøet.

Ironisk nok, ved å nekte å gi et rom til en blogger i bytte mot publisitet, har White Moose Cafe i Dublin tiltrukket seg langt mer oppmerksomhet på sosiale medier enn en video som ble sirkulert til 87 000 følgere.

YouTube har nylig tatt skritt for å begrense inntektsgenereringen for kanaler med mindre følgere.

(Bilde: TASS)

Endringene, som trådte i kraft denne uken, betyr at for å tjene penger på videoer, må opplastere ha 4000 timer seertid i løpet av de siste 12 månedene og 1000 abonnenter.

YouTube hevder at disse nye tersklene ble valgt etter «grundig analyse og samtaler med skapere», og at de vil bidra til å generere mer annonseinntekter til skapere som «bidrar positivt».

Eksisterende brukere vil ha en utsettelsesperiode på 30 dager, men vil også være underlagt endringene fra 20. februar.

datatelling ='3' data-numberedMest leste
Ikke gå glipp av

Se Også: