HMRC gir advarsel om svindel etter at 60 000 mennesker mottar falske samtaler fra skattemannen

Hmrc

Horoskopet Ditt For I Morgen

HMRC inntekter og toll

Telefonsvindel retter seg ofte mot eldre og sårbare - gruppen HMRC sier er mest utsatt(Bilde: Getty)



HMRC har utstedt en advarsel til millioner av husholdninger om telefonsvindlere som påstår å være fra skattemannen.



Organisasjonen sa at den har mottatt mer enn 60 000 rapporter i løpet av de siste seks månedene fra folk som har mottatt telefoner fra såkalte ansatte som påstår at de er fra skattemyndigheten.



Den sa at et økende antall kriminelle vender seg til den tradisjonelle metoden for kaldt å ringe for å få penger uredelig. Ofte er disse samtalene til fasttelefonnumre.

I følge Ofcom har nesten 26 millioner hjem en fasttelefon, hvorav mange kan være utsatt for svindel, spesielt hvis de ikke er tidligere kataloger.

Det sa at antallet klager rundt telefonsvindel har steget med 360% det siste året.



Finanssekretær for finansministeren, Mel Stride MP, sa: 'Vi har tatt store skritt for å slå ned på tekst- og e -postfishing -svindel, slik at svindlere ikke har noe annet valg enn å prøve å lure skattebetalere over telefon.

'Hvis du mottar en mistenkelig samtale til fasttelefonen din fra noen som påstår å være fra HMRC som truer med søksmål, for å sette deg i fengsel eller betaling ved hjelp av bilag: legg på og rapporter det til HMRC som kan jobbe med å fjerne dem fra nettverket . '



Head of Action Fraud, Pauline Smith, la til: 'Svindlere vil ringe fasttelefonen din og hevde å være fra anerkjente organisasjoner som HMRC. Kontakt som denne er designet for å overbevise deg om å overlevere verdifulle personlige detaljer eller pengene dine.

'Ikke anta at noen som ringer deg er den de sier de er. Hvis en person ringer og ber deg om å betale, logger du på en online -konto eller tilbyr deg en avtale, vær forsiktig og søk råd. '

Skatteetaten vil bare ringe deg til å be om betaling på en gjeld du allerede er klar over, enten etter å ha mottatt et brev om det, eller etter at du har fortalt oss at du skylder litt skatt, for eksempel gjennom en egenvurderingsangivelse.

I løpet av de siste 12 månedene har HMRC jobbet med telefonnettverkene og Ofcom for å stenge nesten 450 linjer som brukes av svindlere som bruker kjelerom -taktikk for å stjele penger.

Hvis noen noen gang er i tvil om hvem de snakker med, anbefaler HMRC deg å avslutte samtalen og kontakte avdelingen ved hjelp av et av numrene eller online -tjenestene som er tilgjengelige fra GOV.UK .

Caroline Abrahams, veldedighetsdirektør i Age UK, sa: Svindlere vil bruke alle mulige midler for å lure folk ut av pengene sine, og vi vil oppfordre alle til å være forsiktige når de mottar en kald oppringning fra noen som ber om personlig informasjon, uansett hvor de si at de ringer fra. Hvis det er tvil, er det alltid fornuftig å avslutte samtalen og kontakte selskapet eller regjeringen separat ved å bruke et telefonnummer hentet fra en offisiell korrespondanse eller deres nettsted.

Det kommer bare en måned etter at regjeringen forbød kaldt oppkall på pensjon - noe som betyr at ingen nå lovlig kan ringe deg ut av det blå for å diskutere pensjonskasser.

Spiderman i Avengers 2

Vi oppfordrer folk til å føle kontroll over hvem som ringer dem hjemme, for eksempel ved å melde seg på telefonpreferansetjenesten eller installere en anropsblokkerende enhet. For å finne ut mer om hvordan Age UK kan hjelpe, inkludert å skaffe veldedighetens gratis informasjonsguider 'Unngå svindel' og 'Staying Safe', kan folk ringe Age UK Advice på 0800 169 6565, gå til www.ageuk.org.uk eller snakke med deres lokale alder Storbritannia.

Jeg kjenner noen i fare - hva skal jeg gjøre?

Hvis du kjenner noen som har en fasttelefon, spesielt de som kan trenge beskyttelse som sårbare slektninger og naboer, er vårt råd:

  • Gjenkjenne skiltene - ekte organisasjoner som banker og HMRC vil aldri kontakte deg ut av det blå for å be om PIN -kode, passord eller bankinformasjon.

  • Vær trygg - ikke gi ut privat informasjon, svar på tekstmeldinger, last ned vedlegg eller klikk på lenker i e -postmeldinger du ikke ventet.

  • Gjør tiltak - videresend mistenkelige e -postmeldinger og detaljer om mistenkelige samtaler fra HMRC til phishing@hmrc.gsi.gov.uk og tekster til 60599, eller kontakt Action Fraud på 0300 123 2040 eller bruk deres online verktøy for rapportering av svindel , spesielt hvis du lider økonomisk tap.

  • Kryss av GOV.UK for informasjon om hvordan unngå og rapportere svindel og gjenkjenne ekte HMRC -kontakt .

  • Hvis du tror du har mottatt en HMRC -relatert phishing/falsk e -post eller tekstmelding, kan du sjekke det mot eksemplene som vises i denne guide .

Les mer

Økonomisk svindel - Slik holder du deg trygg
Pensjon svindel Dating svindel HMRC -svindel Svindel på sosiale medier

Se Også: