Heathrow flyplass kan øke 'opptil 1200 jobber' ettersom koronaviruset rammer fortjenesten

Jobbtap

Horoskopet Ditt For I Morgen

Kuttene fungerer som en av fire frontlinjer der(Bilde: REX/Shutterstock)



Londons Heathrow lufthavn kan bytte opptil 1200 jobber, rundt en fjerdedel av sine roller i frontlinjen, som et resultat av en nedgang i bransjen på grunn av Covid-19-pandemien.



Heathrow lufthavn har begynt å rådføre seg med fagforeninger om lønnskutt og endringer i fordeler, i en prosess som kan føre til tap av jobber.



michael payne sara payne

Flyplassen sa i en uttalelse: 'Covid-19 har desimert luftfartsindustrien, noe som har ført til en enestående nedgang i antall passasjerer på Heathrow, og kostet flyplassen over 1 milliard pund siden begynnelsen av mars.

'Midlertidige trafikktall for august viser at passasjertallet er 82% lavere enn i fjor, og vi må raskt tilpasse oss denne nye virkeligheten.

'Diskusjoner med våre fagforeninger har foregått over fire måneder, og vårt endelige tilbud er informert av tilbakemeldinger vi har mottatt fra dem.



Men med flyreiser som viser lite tegn til bedring, kan disse diskusjonene ikke fortsette på ubestemt tid, og vi må handle nå for å forhindre at situasjonen forverres.

'Vi har nå startet en periode med formell konsultasjon med våre fagforeninger om tilbudet vårt, som fortsatt garanterer en jobb på flyplassen for alle som ønsker å bli hos oss.'



Passasjerer bruker ansiktsmasker på Heathrow Terminal 5

Passasjertallene er nede (Bilde: AFP via Getty Images)

I juli rapporterte Heathrow at passasjertallet var lavere med mer enn 96% i andre kvartal i år.

Det ga en omsetning på 85% og flyplassen tapte 471 millioner pund før skatt i de første seks månedene av 2020.

Etter at fristplanen skal avsluttes 31. oktober, er det frykt for at flere og flere bedrifter vil begynne å iverksette tiltak for å kutte lønn.

Nyheten følger heftig på Gatwick flyplass og kunngjorde planer om å kutte 600 arbeidsplasser - omtrent en fjerdedel av alle ansatte.

Gatwick sa i august at passasjertallene var mer enn 80% fra året før, og bare Nordterminalen opererte.

Administrerende direktør Stewart Wingate sa: Hvis noen er i tvil om den ødeleggende innvirkningen Covid-19 har hatt på luftfarts- og reiselivsnæringen, er dagens nyheter vi har delt med våre ansatte om de foreslåtte tapene, en sterk påminnelse.

harry potter - daniel radcliffe

'Vi er i pågående samtaler med regjeringen for å se hvilken sektorspesifikk støtte som kan gis for industrien på dette tidspunktet, sammen med mekanismer som vil gi våre passasjerer større sikkerhet om hvor og når de trygt kan reise utenlands.'

Se Også: