Halogen- og fluorescerende lyspærer skal forbys etter hvert som ny lov trer i kraft

Energiregninger

Horoskopet Ditt For I Morgen

LED -pærer varer vanligvis fem ganger lengre enn tradisjonelle halogenpærer og produserer samme mengde lys - men bruker opptil 80 prosent mindre strøm.

Storbritannia begynte å fase ut salget av halogenpærer med høyere energi i 2018(Bilde: Getty)



Salg av halogenpærer blir forbudt fra september - med fluorescerende alternativer å følge, har energidepartementet bekreftet.



Energibesparende etiketter vil også bli oppgradert for å gjøre det lettere for kundene å velge det mest effektive alternativet, i et trekk som kan spare den gjennomsnittlige husstanden for £ 75 i året på strømregninger.



Storbritannia begynte å fase ut salget av halogenpærer med høyere energi i 2018, og akkurat nå er rundt to tredjedeler av pærene som selges i Storbritannia allerede LED.

Den nye lovgivningen betyr imidlertid at forhandlere ikke lenger vil kunne selge flertallet av halogenpærer til husholdningsbruk i Storbritannia fra 1. september i et forsøk på å utslette dem helt.

LED -pærer varer vanligvis fem ganger lengre enn tradisjonelle halogenpærer og produserer samme mengde lys - men bruker opptil 80 prosent mindre strøm.



Lovgivning som fremmes denne måneden vil også inkludere fjerning av lysrør fra hyller fra september 2023

Lovgivning som fremmes denne måneden vil også inkludere fjerning av lysrør fra hyller fra september 2023 (Bilde: Universal Images Group via Getty Images)

En lyspære og penger

En lyspære og penger



De som har en halogenpære i hjemmet sitt, trenger ikke å avhende den innen fristen, men de vil ikke kunne bytte den når den blåser.

Lovgivning som fremmes denne måneden vil også inkludere fjerning av lysrør fra hyller fra september 2023.

Dette inkluderer tradisjonell lysrørbelysning, som er vanlig på kontorer.

For å hjelpe folk med å bytte, vil nye etiketter for energieffektivitet bli introdusert på esker.

martin lewis ferierefusjoner

Bruker du fremdeles halogenpærer i hjemmet ditt? Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor

Etikettene vil forenkle måten energieffektivitet vises på en ny skala fra A-G, og fjerne A+, A ++ eller A +++ klassifiseringer.

Under det nye klassingssystemet vil svært få pærer nå bli klassifisert som A, noe som hjelper forbrukerne med å velge det mest miljøvennlige alternativet.

Dagens planer inkluderer også et forbud fra september på salg av belysningsarmaturer med faste pærer som ikke kan skiftes ut - noe som betyr at armaturene må kastes.

Tilsammen sa regjeringen at disse nye reglene vil stoppe 1,26 millioner tonn karbon hvert år

Tilsammen sa regjeringen at disse nye reglene vil stoppe 1,26 millioner tonn karbon hvert år (Bilde: Getty)

De er like enkle å installere

De er like enkle å installere (Bilde: Getty)

Armaturer som disse utgjør 100 000 tonn elektrisk avfall hvert år - av totalt 1,5 millioner tonn elektrisk avfall hvert år.

kerry soldat george kay

Tilsammen sa regjeringen at disse nye reglene vil stoppe 1,26 millioner tonn karbon hvert år - tilsvarende å fjerne over en halv million biler fra Storbritannias veier.

Den sa at tiltakene også vil spare den gjennomsnittlige husstanden £ 75 i året på energiregninger.

Energiminister, Anne-Marie Trevelyan, sa: Vi faser ut gamle ineffektive halogenpærer for godt, slik at vi kan gå raskere over til lengre levedyktige LED-pærer, noe som betyr mindre avfall og en lysere og renere fremtid for Storbritannia.

Ved å sikre at elektriske apparater bruker mindre energi, men fungerer like bra, sparer vi husholdninger penger på regningene sine og hjelper til med å takle klimaendringer.

Minister for klimaendringer, Lord Martin Callanan, sa: Fase ut halogenpærer til fordel for LED -alternativer som varer lenger, er like lyse og billigere å kjøre, er en annen måte vi hjelper til med å takle klimaendringer.

Administrerende direktør i Signify UK, som eier Philips -belysning, Stephen Rouatt, sa: Vi ønsker den britiske regjeringen neste skritt i overgangen til mer bærekraftige belysningsprodukter velkommen. Bruk av energieffektive LED-ekvivalenter for halogen- og lysstoffrør i enda bredere skala vil i stor grad hjelpe Storbritannia på reisen til avkarbonisering, samt redusere de årlige strømregningene for forbrukerne.

Det anslås at energieffektivitetsforbedringene vil redusere 8 millioner tonn karbonutslipp i 2021 ved å redusere mengden energiprodukter som forbruker i løpet av livet - tilsvarende å fjerne alle utslipp fra Birmingham og Leeds hvert år.

Se Også: