Svindlere hacker dusinvis av Groupon -kontoer som etterlater kunder uten en krone før jul - Hvordan sjekke om du har blitt påvirket

Bedrageri

Horoskopet Ditt For I Morgen

Svindlerne skal ha brukt påloggingsdetaljer hentet andre steder for å hacke seg inn på individuelle Groupon -brukeres kontoer(Bilde: Getty)



Kinga storebror vin

Groupon -kunder blir oppfordret til å sjekke sine bankkontoer etter en & apos; tredjeparts & apos; svindelangrep som etterlot dusinvis av kjøpere hundrevis av pund utenfor lommen før jul.



Det populære shoppingnettstedet, som har stått i sentrum for en skandale med falske varer for pisking på dodgy designer -smykker, har advart en rekke kunder & apos; kontoer kan ha blitt brutt i løpet av de siste ukene - og har rådet de berørte til å ta kontakt med bedriftens bedrageriteam umiddelbart.



Groupon -abonnenten April Stratemeyer, fra Seattle, i USA mottok en rekke e -postvarsler om at hun kjøpte fire Groupon -avtaler fra Atlanta -området i forrige uke. Etter å ha åpnet e -postene, oppdaget hun at kostnadene var sanne, og pengene hadde faktisk forlatt bankkontoen hennes.

April sa til NEWSAM Money: 'Jeg endret umiddelbart passordet til kontoen min. Jeg gleder meg til å bestride anklagene og måtte ringe Groupon bare to dager etter jul. Groupon bør ta ansvar for deres mangel på cybersikkerhet før dette blir verre. '

Emma Fagan fra Motherwell, Skottland, nærmere hjemme, har blitt stående 79 pund utenfor lommen av prøven.



Emma snakket til NEWSAM Money og sa: 'Jeg har hacket kontoen min for £ 79, jeg har prøvd å sende en e -post til groupon flere ganger og har fortsatt ikke mottatt noe tilbake.'

Kunder på sosiale medier Twitter har luftet sin vantro siden 1. desember - da det første angrepet antagelig skjedde, med abonnenter som hevdet at de har mottatt e -post om kjøpsbekreftelse fra det amerikanske nettstedet for avtaler for varer de ikke har kjøpt.



Groupon - som har over 16 millioner abonnenter over hele verden - sier at det ikke har vært noen sikkerhetsbrudd på nettstedet eller appen, men firmaet sa at svindlerne kunne ha hacket Groupon -kontoene til de som har fått sine personlige opplysninger kompromittert andre steder, for eksempel gjennom en svindel via e -post eller en datamaskinhack, som Yahoo e -postbrudd eller Deliveroo tidligere i år.

Dette er spesielt sannsynlig når brukere har brukt det samme passordet på flere nettsteder.

sherrie hewson ken boyd

Bedøvet Groupon -kunde Debbie Wood la ut på Twitter etter at kriminelle hadde slettet bankkontoen hennes - og etterlot henne penger, bare dager før jul.

En annen bruker, Jane Amy Morris, sa at hun har ventet i over en uke på å få pengene tilbake etter å ha hacket kontoen sin for åtte dager siden.

Den skuffede kunden er en av mange som nå kritiserer selskapet for ikke å svare på bekymringer om brudd umiddelbart - og etterlate kundene sårbare for ytterligere angrep.

hva betyr 357

En talsmann for Groupon sa til NEWSAM Money: 'Jeg kan bekrefte at det ikke har skjedd noen sikkerhetsbrudd på nettstedet vårt eller mobilappen. Det vi ser er imidlertid et svært lite antall kunder som har fått sin konto overtatt av svindlere.

'Svindlere har en rekke måter de kan skaffe påloggingsinformasjon til et nettsted, inkludert phishing-e-post, trojanske angrep, spionprogrammer og skadelig programvare.

'Ved å bruke disse metodene er det mulig for svindlere å få informasjon om kundekonto, logge inn og foreta kjøp.

'Svindlere ser bevisst på enkle måter å gjette påloggingsdetaljer og passordkombinasjoner. En av måtene de kan gjøre dette på er når brukerlegitimasjon stjeles fra et sikkerhetsbrudd på et annet e-handelsnettsted og deretter brukes til å logge på andre nettsteder der kundens passord er det samme.

'På denne måten er kunder som enten har et svakt passord eller samme passord for flere nettsteder mer utsatt for angrep.'

Firmaet forsikret også kundene om at bruddet vil bli tatt 'seriøst', og har oppfordret alle som er berørt til å ta kontakt via Groupon Customer Support Center på www.groupon.co.uk/customer_support .

Har jeg blitt hacket?

For å sjekke om du har blitt påvirket av dette cyberangrepet, anbefales det at du logger deg på Groupon-kontoen din, bekrefter kjøpshistorikken din og matcher denne med bankkontoen din.

Hvis du oppdager ukjente transaksjoner - uansett om de er store eller små - rapporterer du saken til banken din så snart som mulig, så vel som til Groupon.

meningsmåling

Er du bekymret for cybersikkerhet?

0+ STEMMER SÅ LANGT

JAIKKE

Kan jeg kreve refusjon?

Groupon har bekreftet at den vil refundere deg hvis kontoen din har blitt rettet mot svindlere og penger er brukt uten ditt samtykke.

En talsperson sa: 'Hvis noen tror at de har vært utsatt for et uredelig angrep, undersøker vi det og hvis vi bekrefter blokkerer vi kontoen umiddelbart og refunderer kundens penger tilbake til dem.'

Hvordan kan jeg beskytte meg mot svindel på nettet

Bekymret for at detaljene dine kan ha blitt kompromittert? Gi beskjed til banken din umiddelbart (Bilde: Getty)

james corden en egen liga

I førjulstiden har Groupon advart kundene om å være spesielt på vakt. Her er en rekke tips, i forbindelse med shoppingnettstedet og Action Fraud, for å hjelpe deg med å være trygg på nettet.

  • Har forskjellige passord. Bruk et komplekst og unikt passord for hver e-post, e-handelsnettsted og sosiale medier du er medlem av, og endre det ofte. En passordbehandling kan hjelpe deg med å holde oversikt over alle passordene dine.

  • Unngå å legge ut personlig informasjon på sosiale medier eller andre offentlige nettsteder. Denne informasjonen gjør det enkelt for hackere å engasjere seg i sosial konstruksjon - for eksempel å gjette passord eller kunne svare på spørsmål om sikkerhet.

  • Hold styr på e -postene dine. Sørg for å sjekke e -posten din jevnlig for å overvåke eventuelle passord eller endringer i e -post samt uautoriserte kjøp.

    som var cheryl cole gift med
  • Ikke ha bankinformasjon på nettet. Unngå å lagre bankkontodetaljer på nettsteder du bruker til å kjøpe.

  • Bli beskyttet. Sikre enheten din før du begynner å handle online. Enten det er en personlig datamaskin, nettbrett eller telefon, ved å oppdatere operativsystemet og antivirusprogramvaren hvis den er installert.

  • Sørg for å sjekke e -post og bankkontoer regelmessig. Overvåk eventuelle passord- eller e -postendringer samt uautoriserte kjøp.

  • Ring kredittkortselskapet ditt. Varsle dem om alle mistenkelige kjøp, og få dem til å stoppe kontoen din.

Les mer

Svindel å passe på
& Apos; fanget farten & apos; svindel Tekstene som ser ekte ut EHIC- og DVLA -svindlere 4 farlige WhatsApp -svindel

Se Også: