Four Seasons Health Care krasjer offisielt i administrasjonen

Omsorgsboliger

Horoskopet Ditt For I Morgen

Det huser mer enn 20 000 pasienter i Storbritannia(Bilde: Getty)



Holdingselskapet for Four Seasons Health Care (FSHC) har offisielt krasjet i administrasjon.



Selskapet, som har 22 000 pasienter og 20 000 ansatte, kollapset tirsdag ettermiddag etter en pågående kamp om å håndtere gjeldshaugen på 525 millioner pund.



Four Seasons Health Care er landets nest største operatør for omsorgsboliger og en stor aktør i sosialomsorgen - dagens flytting skaper frykt for titusenvis av eldre beboere på sine 322 omsorgsboliger.

russell merke katy perry

Selskapet har utnevnt bedriftsmenn i Alvarez & Marsal (A&M) til å gjennomføre prosessen etter et avbrutt salgsforsøk.

Det markerer den største fiaskoen i omsorgsboligsektoren siden Southern Cross kollapset i 2011 og kommer etter flere måneders mislykket innsats for å håndtere gjelden på 525 millioner pund.



Four Seasons Health Care eier 322 britiske omsorgsboliger (Bilde: iStockphoto)

'Operasjonsselskapene som omsorgshjemmet og sykehusdriften ligger under, er ikke i administrasjon og drives fortsatt som normalt av de eksisterende ledergruppene,' sa Four Seasons.



Sent i fjor beordret det amerikanske hedgefondet H2 Capital Partners, som effektivt kontrollerer Four Seasons, et salg av det kriserammede selskapet.

Four Seasons fortalte i dag til NEWSAM at den har 'tilstrekkelig driftslikviditet' til å kunne fullføre salgsprosessen.

Verdipapirforetaket Terra Firma kjøpte Four Seasons for 825 millioner pund i 2012 og har blitt tvunget til å nedskrive 450 millioner pund på investeringen.

wolfie adams ekteskap bryte opp

De siste årene har selskapet blitt stukket av et kutt i lokale myndighetsgebyrer, stigende kostnader og innføring av den nasjonale levelønnen. Gruppen har kontinuerlig advart om sin langsiktige stabilitet.

Selskapet nektet imidlertid for at salget vil føre til eventuelle nedleggelser - og la til at ingen av de 22 000 pasientene forventes å bli berørt.

Dr Claire Royston, gruppemedisinsk direktør for Four Seasons, sa: 'Dagens nyheter endrer ikke måten vi driver på eller hvordan hjemmene våre drives på eller forårsaker endringer for innbyggere, familier, ansatte og faktisk leverandører.

'Vår prioritet er fortsatt å levere konsekvent god omsorg. Det markerer det siste stadiet i konsernets omstillingsprosess og lar oss gå videre med en ryddig, uavhengig salgsprosess. '

Les mer

Topp pengehistorier
Morrisons selger påskeegg for 25p Lønnsdag bekreftet KFC åpner 100-talls butikker igjen for levering Supermarked leveringsrettigheter forklart

Se Også: