Endelig boliglån, lån og kredittkort Covid betalingsferier avsluttes denne helgen

Gjeld

Horoskopet Ditt For I Morgen

De siste betalingsferiene som ble utstedt under Covid-19-pandemien, avsluttes denne helgen

De siste betalingsferiene som ble utstedt under Covid-19-pandemien, avsluttes denne helgen(Bilde: Getty Images/iStockphoto)



De siste betalingsferiene som ble utstedt under krisen i koronaviruset for kunder som sliter med boliglån, kredittkort og lån, avsluttes denne helgen.



Under pandemien kunne låntakere stoppe gjelden med opptil seks måneder hvis inntekten hadde truffet av spredningen av Covid-19.



Fristen for å ta ut en ny betalingsferie var 31. mars i år, med alle pauser til 31. juli 2021.

Eller hvis du allerede hadde bedt om betalingsutsettelse som ikke varte mer enn seks måneder, kunne du forlenge denne pusterommet etter fristen 31. mars.

Igjen uttalte reglene at hjelpen må være ferdig innen 31. juli og totalt ikke kan vare lenger enn seks måneder.



Financial Conduct Authority (FCA) sa at kunder kunne søke om betalingspause for boliglån, kredittkort, personlige lån, lønningslån, kjøpe nå, betale senere avtaler og bilfinansiering.

Vi forklarer hva du skal gjøre hvis du fortsatt sliter:



Hjelpen dekket også kredittkortgjeld

Hjelpen dekket også kredittkortgjeld (Bilde: Getty Images)

Hvilken annen hjelp er tilgjengelig?

Be din utlåner om støtte: Først av alt, bør du snakke med utlåner med en gang hvis du fortsatt sliter, ettersom FCA oppfordrer bedrifter til å fortsatt tilby en form for støtte.

Hjelpen vil være fra sak til sak og skreddersydd for hver persons omstendigheter, i stedet for å ta en pause i betalingen.

For eksempel, hvis du ikke kan betale boliglånet ditt, kan du kanskje kontrollere om det er et fornuftig alternativ å forlenge låneperioden.

Långivere kan også sette renter på dine månedlige betalinger på pause.

Avgjørende er at du bør sørge for at utlåner forteller deg hvilken langsiktig innvirkning disse alternativene har - for eksempel hvor mye mer du totalt vil betale hvis du forlenger boliglånet ditt.

Hvis du er bekymret for å betale kredittkortgjeld, kan det hende at firmaet du har lånt penger kan tilby reduserte betalinger for en kort periode.

eva-longoria-garderobe-feil
Vi forklarer andre former for hjelp som kan være tilgjengelig for deg

Vi forklarer andre former for hjelp som kan være tilgjengelig for deg (Bilde: Getty Images/iStockphoto)

Men igjen, sørg for å spørre om hvordan dette vil påvirke det totale beløpet du skylder, ettersom reduserte betalinger betyr at du skal betale pengene tilbake over lengre tid.

Du bør også merke at enhver skreddersydd støtte du mottar vil bli rapportert i kredittfilen din, noe som kan påvirke sjansene dine for å være kvalifisert for lån senere.

Aldri bare slutte å betale hvis du sliter, da dette kan skade kredittpoengene dine og du sannsynligvis vil gjøre problemet verre.

lee ryan duncan james forhold

James Andrews, redaktør for personlig økonomi i money.co.uk , sa: Uansett hva planen ble satt på plass, er det viktig å huske at betalingene du har gått glipp av i løpet av ferien, betyr at gjelden din ikke har blitt redusert som den normalt ville gjort - noe som betyr at det nå kan ta lengre tid å betale ned og se deg belastet mer totalt sett .

Bankene må forklare hva alle de nye alternativene vil bety for deg når du blir tilbudt dem.

Hvis du for eksempel endrer termen på boliglånet ditt, vil de månedlige betalingene dine falle, men det betyr at du betaler mer i renter totalt ettersom lånet tar lengre tid å gjøre opp.

Sjekk om du kan kreve fordeler og tilskudd: Hvis inntekten din fortsatt treffer, kan det være verdt å sjekke om du er kvalifisert for fordeler.

Du kan bruke en gratis fordelskalkulator, som denne fra veldedigheten Turn2Us , for å se hva du kan ha krav på.

Nylige estimater hevder at det er fordeler på £ 15 milliarder som ikke blir gjort krav på fordi folk ikke skjønner at de er kvalifisert for hjelp.

Turn2Us har også en gratis tilskuddskalkulator hvor du kan se om du kan få et gratis tilskudd for å dekke kostnader.

Bare skriv inn postnummeret ditt og informasjon om din omstendighet for å se hvilken hjelp som kan være tilgjengelig.

Siden dette er tilskudd, trenger de vanligvis ikke å bli betalt tilbake - men sjekk vilkårene nøye for å være sikker.

Søk profesjonell gjeldsråd: Til slutt, hvis du virkelig sliter - ikke lid i stillhet.

Det er mange gratis tjenester som hjelper deg med å ta de neste trinnene for å håndtere gjelden din. Snakke til:

Se Også: