Dion Dublin: 'Jeg var så sliten da jeg begynte å spille fotball, jeg ville rense de andre spillernes biler for et par kroner'

Kjendisnyheter

Horoskopet Ditt For I Morgen

Dion Dublin

Dion Dublin vet en ting eller to om eiendom(Bilde: BBC)



Da den tidligere Premier League -fotballspilleren Dion Dublin meldte seg inn i presenteringslaget Homes Under The Hammer, ble det ganske få øyenbryn. Han kan ha spilt for åtte topplag og hatt fire engelske landskamper under beltet, men hva visste han om eiendom?



Det var ikke bare de vanlige Twitter -trollene som sank klørne i - til og med Dions egne fotballvenner kunne ikke motstå et knep eller to.



molly mae hair extensions

'Det var et overraskende trekk for en fotballspiller, antar jeg,' sier han og ler. 'Jeg har fått en liten pinne av mine gamle lagkamerater, som sa ting som, & apos; Hva vet du? & Apos; og & apos; jeg kan ikke bli kvitt deg, du er der hver gang jeg slår på TV -en min. & apos; Selv nå tweeter folk fremdeles av og til og sier, & apos; Hva gjør Dion Dublin? & Apos; Men det meste har vært i godt humør. '

Fire år videre og Dion fortsetter sterkt, og gir glede og ostefulle ordspill til dagtid. Det viser seg at han vet noe om murstein og mørtel: på slutten av 90 -tallet bygde han opp en portefølje av hus og leide dem ut for å supplere inntekten.

Dion begynte i Homes Under the Hammer i 2015



Han blir nå mer oppdaget for rollen sin på HUTH enn fotballtiden - 183 mål ser ut til å ha falmet i folks minner. 'Jeg går rundt i supermarkedet, og et eldre par vil vente til jeg går forbi og så si:' Se, Alfred, det er han som er utenfor huset -programmet, 'ler han. 'All respekt for den eldre generasjonen, de oppdager meg mest. Det er stort sett daglig. '

Vi møter ham i dag på BBCs lansering av deres FIFA verdensmesterskap, hvor han forbereder seg på å fly til Russland og er grundig i fotball-pundit-modus. På 6ft 2in er han høy og bred, og når vi slår oss ned for en prat, får han sofaen til å se liten ut.



Kledd i en skarp marineblå blazer og en svart tee ser han litt ut som den pensjonerte fotballspilleren, bortsett fra en ting - Dion har null swagger.

Mens mange av fotballspillerne og ekspertene ved lanseringen virker litt prangende, er Dion like jordnær nå som i sin tid da han vokste opp i et rådhus i Leicester.

'Det spiller ingen rolle hvem du er eller hva du gjør, det er bare en jobb,' sier han mens han lener seg fremover. 'Ikke misforstå, det er den beste jobben i verden - du får betalt for å gjøre hobbyen din. Jeg er veldig klar over hvor heldig jeg var som fikk betalt for å sparke en fotball. Men jeg kommer aldri til å forandre meg. Du kan endre livsstilen din, men hvis penger forandrer deg, har du et problem. '

Dions talenter ble først oppdaget i en alder av ni da han ble valgt til å spille for Leicester under 10 år. Men etter noen år med hard trening, forlot han skolen med en håndfull O Levels og uten fotballkontrakt. Som 16-åring drev han et år på å drive fra jobb til jobb, jobbe på et fritidssenter, før han skiftet på en iskremfabrikk (han innrømmer at han smake prøver på produktene da han ville det!). Da han ble signert for Norwich FC som 17 -åring, ble han grundig ydmyket av muligheten.

Dion Dublin spilte for de beste britiske fotballagene inkludert Man United og Celtic (Bilde: Shaun Botterill)

'Jeg ville ikke endre noe på de jobbene jeg gjorde,' sier han. 'Hvis du vet hva som trengs for å komme dit, setter du pris på det så mye mer enn om du får alt på et fat. Da jeg først begynte å spille tjente jeg 27,50 pund i uken, og jeg tilbød å rengjøre fotballspillerenes biler for et par kroner. Jeg ville feie stativene i lavsesongen og til og med male garderobene. Jeg liker blodet, svetten og tårene ved å jobbe hardt for det du har. '

Da han ble plukket ut for England -troppen, var de første han ringte foreldrene hans, 'sa jeg til dem, & hele tiden den gangen du kjørte
meg rundt på en søndag morgen, og nå spiller jeg for landet mitt! & apos; '

Han har fortsatt brevet innrammet på veggen, selv om Dion dessverre aldri ble valgt til å spille i VM.

- Jeg ble helt utslitt da jeg gikk glipp av troppen i 1998, sier han ettertenksomt. - Men jeg viste ikke min skuffelse overfor manageren eller de andre spillerne, for jeg ville ikke at de skulle synes synd på meg. Du må være positiv. Jeg sa til sjefen, & apos; Hør, gaffer, jeg setter pris på din mening. Gå nå ut og prøv det godt for landet ditt. & Apos; Å ikke bli plukket til VM er min største beklagelse, men det var ute av mine hender. Jeg vil gjerne vite om jeg var god nok.

Dessverre mottok Dion under vårt intervju en fryktelig nyhet: vennen og den tidligere lagkameraten Jlloyd Samuel hadde blitt drept i en bilulykke den morgenen, minutter etter at han hadde droppet de unge barna sine på skolen. Naturligvis ble Dion ødelagt, og intervjuet ble avsluttet.

alia bint mohammed bin butti al hamed

Men en uke senere, noen gang den profesjonelle, ringte Dion oss slik at vi kunne fullføre samtalen. Han unødvendig unnskylder seg for måten intervjuet vårt endte på, og fremdeles tydelig veldig opprørt.

'Vi har vært i Lake District, min kone Louise og jeg, pluss hunden min Maggie,' sier han med stemmen mykere enn da vi møttes i forrige uke. 'Etter å ha hørt nyheten, ville jeg bare komme meg vekk. Vi brukte bare noen dager på å gå lange turer rundt innsjøene. Det er bra for sjelen. '

Med kona Louisa (Bilde: )

Dion er ikke fremmed for tap. For noen år siden mistet han moren sin for brystkreft samtidig som faren kjempet mot tarmkreft, og i fjor døde til og med hans elskede hund Frank av sykdommen.

- Det er klart at kreft er viktig for alle, det er en ødeleggende ting, men de siste årene har det hatt stor effekt på familien min, sier han. 'Det er et emne som ligger meg nært i hjertet. Det jeg har vært gjennom har påvirket hvordan jeg føler om livet. Ting som ville ha plaget meg før ikke lenger
bry meg. Jeg liker livet og prøver å oppnå så mye jeg kan med et smil. '

Han har også hatt noen livsforandrende skader på fotballbanen. I 1992 brakk han beinet på sin debut i Manchester United og brukte seks måneder på å komme seg, og syv år senere fikk han en livstruende nakkebrudd mens han spilte for Aston Villa. Han har fortsatt en titanplate som holder tre av nakkevirvlene sammen, og er heldig som ikke har blitt lammet.

- Ulykken ga meg et helt annet syn på livet, sier han. 'Jeg kunne ha blitt sittende resten av livet, men jeg var ikke fordi jeg hadde veldig gode mennesker rundt meg. Derfor lar jeg ikke små ting irritere meg så mye. Jeg vet at jeg er en veldig heldig mann. '

Dion er inderlig privat om familielivet, og enhver prat om hans voksne barn er utenfor bordet. Så pratsom og avslappet som Dion er, kan vi ikke la være å føle at det er vanskelig å få en følelse av den virkelige Dion.

Akkurat som han overrasket oss alle med sin eiendomskunnskap da han først begynte i HUTH -teamet, har han også et annet skjult talent i ermet: musikk.

Dion Dublin

Dion og hans musikalske oppfinnelse, Duben (Bilde: Getty)

Lagt opp med et brukket bein tilbake i 1992, brukte Dion tiden utenfor banen til å lære seg saksofon. Han ble så lidenskapelig opptatt av musikk at han til og med oppfant et bestselgende slaginstrument kalt Dube, en kubeformet tromme som har en solid fanbase.

'Jeg er en serietapper,' ler han. 'Jeg er et mareritt, tapper alltid. Jeg irriterte så mange mennesker at jeg innså at jeg måtte lage noe jeg kunne slå, så jeg gikk til jernvarehandelen og hentet en hammer, tre og spiker og laget en eske.

Vi kan ikke la være å avslutte intervjuet og lurer på hvilke andre talenter den gåtefulle Dion holder schtum om. Når han forteller oss at han for tiden jobber med et topphemmelig prosjekt, føler vi ærlig talt at ingenting ville overraske oss med Dion ...

Les mer

VM 2018
Teamet vårt i turneringen Frankrike slo Kroatia for å vinne VM VM -priser VM -resultater i sin helhet

Dion's VM -spådommer

Gareth Southgate og Harry Kane (Bilde: AFP)

'De vanlige mistenkte vil gjøre det bra: Spania, Brasil, og hvis tannhjulene faller på plass, kan Belgia være veldig farlig. Selvfølgelig har England en sjanse. Jeg blir irritert over at folk sier at dette verdensmesterskapet bare er en læringskurve for laget vårt, og at det ikke er mer enn en sjanse for guttene å få god opplevelse.

Gareth Southgate er den perfekte manageren, og han står ved roret i et flott lag. Han er veldig positiv og alle de unge spillerne respekterer ham.

Hvis England vant VM, ville det være en forsinket reaksjon på omtrent fire dager fordi alle ville være så fulle. Jeg vil gjerne se at alle er positive og støttende. Det handler om spillerne kan håndtere presset, og de trenger vår støtte.

Hvordan tilbringer Dion søndagen sin?

Helg borte eller søndagsbrunsj hjemme?

Hvis været er bra, ville jeg alltid bli i Storbritannia. Jeg elsker å slippe unna med min kone og hund.

verdifulle £2-mynter i omløp

Lat ligge i eller opp med lærken?

Jeg vil gjerne si ligge, men jeg sover egentlig aldri veldig sent. 8.30 ville være det siste - når jeg er oppe, begynner jeg bare på ting.

Sultne eller friske som en tusenfryd?

Jeg er veldig heldig at jeg ikke får bakrus. Jeg liker den merkelige halvliter ekte øl, det er min godbit. Det er min vice, snarere enn sjokolade.

Treningsstudio eller lat dag?

Jeg liker å holde meg selv så god som jeg kan. Jeg kommer aldri til å være så god som jeg var, men så lenge en ølmage ikke ser ut, vil jeg betrakte meg selv som farbar. Jeg skulle ønske jeg kunne gå på treningsstudioet mer, men jeg har ikke tid.

Tilberedt frokost eller grøt?

Full engelsk, med alt godt utført. Min kone er en bedre kokk enn meg på en million miles. Hun gjør det meste av matlagingen mens jeg er ute på jobb, og sørger alltid for at jeg blir matet og vannet.

BBC tilbyr 24/7 dekning av VM 2018 på tv, radio og online fra 14. juni

Se Også: