De falske Pandora -nettstedene lover 70% rabatt i julen - hvordan unngå dem

Bedrageri

Horoskopet Ditt For I Morgen

Hvis noe virker for godt til å være sant, er det sannsynligvis det(Bilde: LightRocket)



Denne artikkelen inneholder tilknyttede lenker, vi kan motta en provisjon for alle salg vi genererer fra den. Lære mer



Julehandlere blir advart om å tenke seg om to ganger før de legger inn sensitive detaljer på nettet denne sesongen etter en økning i antallet uredelige Pandora -nettsteder som selger forfalskede varer på internett.



Nettsidene, som gir opptil 70% reduksjon, ligner uhyggelig på den offisielle smykkerbutikken på nettet, men overlever detaljene dine, og du kan stå hundrevis av pund ute av lommen, eller i beste fall med en falsk vare.

Dette inkluderer en side som heter pandorasukonline.com som siden har forsvunnet på nettet.

På Facebook rapporterte en kunde at de bestilte flere sjarm til en totalpris på 235 pund fra nettstedet 10. oktober 2017.



Ved senere inspeksjon oppdaget shopperen at de i stedet har blitt fakturert £ 265, til dags dato har varene fremdeles ikke kommet.

Facebook -side Pandora -svindelsider advarte først om det useriøse nettstedet forrige måned. Den delte en liste med flere nettsteder å se på , som den påstod var alle & apos; svindel & apos ;.



Flere hundre har også siden blitt delt på offisiell Pandora Facebook -side (se nedenfor) - med kunder blir advart om å sjekke her om de er mistenkelige .

Leder for Group Press. Martin Kjærsgaard Nielsen sa til NEWSAM Money: 'På Pandora er vi fullt klar over at det er mørke krefter der ute som prøver å utnytte og misbruke vårt sterke merke med falske smykker.

nicole scherzinger nytt hår

Dette er åpenbart helt uakseptabelt, og vi tar og vil fortsette å ta nødvendige tiltak for å avslutte denne praksisen. Vi følger situasjonen nøye, da det er viktig for oss å beskytte merkevaren vår.

'Til syvende og sist er det et spørsmål for myndighetene å håndheve lovgivningen som beskytter våre juridiske rettigheter, noe som igjen vil forhindre forbrukere i å ende opp med falske og forfalskede smykker.'

  • www.pandoracenter.com

  • www.pandoratok.com

  • www.pandoraub.com

  • www.pandora-charms.top

  • www.pandoraads.com

  • www.pandorasukstores.com

  • www.pandoraoutlet.hu

  • www.pandoraukoutlets.com

  • www.pandoraukeonline.com

  • www.pandoracharmsclearance.us

  • www.pandoracenter.net

  • www.pandoraop.com/

  • www.outletpandorastore.net

  • www.argenuks.com

  • www.beadazle.com

Finn skiltene - hvordan fortelle om et nettsted er ekte

Action Fraud, regjeringens anti -svindelorgan, har identifisert en rekke forebyggende tiltak for kunder som handler på nettet i jul.

I en uttalelse sa detektivinspektør Chris Felton til NEWSAM Money: 'Som med alle online shopping, vil vi oppfordre folk til å undersøke en selger før de betaler penger. Søk etter anmeldelser fra folk som tidligere har kjøpt fra selgeren, og sjekk varebeskrivelsen nøye. Hvis du er usikker, kan du stille spørsmål til selgeren.

'For å beskytte pengene dine til du har løst eventuelle problemer med selgeren, må du alltid betale søksmål mot en anerkjent tjeneste; aldri betale med pengeoverføringer. '

maur og des plakatkonkurranse
  • Hvis noe virker for godt til å være sant, er det sannsynligvis det. Ikke la deg lure til å tro at du får gode tilbud.

  • Få forhandleren til å fortelle deg om de tilbyr service, garanti eller garanti etter salg. De fleste useriøse handelsmenn gjør det ikke.

  • Sørg for at du forstår hvordan nettstedets tilbakemeldingsfunksjon fungerer. Tilbakemelding gir deg nyttig informasjon om de siste transaksjonene andre kjøpere har foretatt.

  • Sjekk varens beskrivelse nøye - still spørsmål til selgeren hvis du ikke er sikker på noe.

  • Vær oppmerksom på phishing-e-postmeldinger som ser ut som om de kommer fra nettauksjonen eller betalingsnettstedet du er registrert på, og ber deg om å oppdatere kontodetaljene dine eller angi dem på nytt fordi kontoen din er suspendert.

  • Sjekk nettadressen i nettleseren. En taktikk som ofte brukes av svindlere er å endre adressen veldig litt (hvis de forfalsker et eBay -nettsted, for eksempel kan de ha en adresse som '... @ebayz.com' mens det virkelige nettstedet er '... . @ebay.com ')

  • Les vilkårene og betingelsene nøye, inkludert de som er knyttet til eventuelle tvisteløsningsprosedyrer som nettstedet tilbyr.

  • Kjør nettstedet gjennom en søkemotor - ofte hvis et nettsted er mistenkelig, vil det være folk som snakker om det på nettet.

Les mer

Finansiell svindel - Slik holder du deg trygg
Pensjon svindel Dating svindel HMRC -svindel Svindel på sosiale medier

Som kjøper bør du:

  • Prøv å unngå å betale med pengeoverføringer - de er ikke sikre.

  • Vær forsiktig når du bruker direkte banktransaksjoner til å betale for varer. Sørg for at transaksjoner er sikre.

  • Ikke send konfidensiell personlig eller økonomisk informasjon via e -post.

  • Bruk et online betalingsalternativ som PayPal, som bidrar til å beskytte deg.

    man utd v liverpool avspark tid

Jeg har blitt fanget - hva skal jeg gjøre?

Informer banken din og handlingsbedrageri så snart som mulig (Bilde: Getty)

  • Hvis selgeren har gitt en feilaktig fremstilling av varene du har kjøpt eller varene dine ikke har kommet frem, rapporter hendelsen til Action Fraud .

  • Informer banken din umiddelbart hvis du har gitt dine personlige bankopplysninger eller sensitiv informasjon om penger.

  • Behold alle bevis for lovbruddet, inkludert varer og korrespondanse.

  • Hvis det er en forretningstvist om transaksjonens art, må du kontakte det aktuelle nettstedet. Eller du kan varsle Forbruker direkte på telefon 08454 04 05 06.

Hva Pandora sier

Pandora har oppført en rekke autoriserte forhandlere - og har advart kjøpere om å holde seg til disse på nettet (Bilde: Perthshire Advertiser)

I en uttalelse på Pandora Facebook -side uttaler firmaet følgende i forhold til forfalskede varer:

'Så snart et merke blir populært, vil du se forfalskninger multiplisere. Kopier og falske produkter er dessverre en utfordring for Pandora - akkurat som for de fleste andre smykkeprodusenter. Smykker er enkle å kopiere på grunn av størrelsen og karakteren, og det gjelder dessverre også bokstaven, f.eks. vårt markeringsmerke 'ALE' eller vårt varemerke Pandora, som ellers viser kundene at produktet er autentisk.

'Dette betyr at du enkelt kan finne produkter som har dette stempelet, men som definitivt ikke er autentisk Pandora. Vær trygg på at vi ikke tolererer slike forfalskninger og iverksetter passende tiltak.

'PANDORA tar varemerkebrudd veldig alvorlig, og vi har en avdeling dedikert til merkevarebeskyttelse. Dessverre er det ikke alltid lett å stenge et nettsted, og prosessen kan ta litt tid hvis selskapet som er vert for nettstedet ikke vil samarbeide.

'Vi jobber også med Facebook for å finne en løsning for å stoppe reklame for falske sider. Mange falske nettsteder og Facebook -sider blir daglig stengt. '

Erklæringen legger til at kunder som er mistenkelige for nettsteder, bør sende adressen og Facebook -URL -en til merkevarebeskyttelsesteamet: brandprotection@pandora.net.

Den inneholder også en liste over autoriserte Pandora -forhandlere å veilede kjøpere:

Jeg vil ha pengene mine tilbake - hva er alternativene mine?

Les mer

Forbrukerrettigheter
Dine refusjonsrettigheter i High Street Hvordan klage på et lønningslån Mobiltelefonkontrakter - dine rettigheter Dårlige anmeldelser - hvordan få refusjon

Jeg betalte med kredittkort

    Hvis du har betalt med kredittkort og hele beløpet på hver vare (eller et depositum for en vare) er over £ 100 og under £ 30 000, er du dekket av noe kjent som § 75 i forbrukerkredittloven.

    Dette betyr at du har rett til å be kortet eller kredittleverandøren om å refundere deg pengene hvis varene ikke dukker opp eller ikke er som annonsert.

    Du trenger ikke å gå til selgeren først. Men sørg for å understreke overfor kredittleverandøren at du trenger dem til å se på refusjonen din som en prioritet.

    Les mer

    Flere forbrukerrettigheter forklart
    Sakte - eller ikke eksisterende - bredbånd Betalte ferierettigheter Flyforsinkelse kompensasjon Leveringsrettigheter - få pengene tilbake

    Jeg betalte med debetkortet mitt ....

    Hvis du har betalt med debetkort, gjelder ikke seksjon 75, men det er en bankordning som kalles & apos; chargeback & apos; som inkluderer at banken din refunderer deg den tapte saldoen.

    'Dette er ikke en ordning som kortleverandørene må gi ved lov,' forklarer James Walker fra forbrukerrettighetsplattformen Resolver.co.uk, 'men siden det er god bransjeskikk, kan du fortsatt klage hvis kortleverandørene ikke gjør det ; ikke hold deg til reglene i ordningen. '

    Ved tilbakeføring kan du be banken om å få tilbake pengene dine hvis varene du har bestilt ikke har dukket opp. Banken vil vanligvis gjøre dette, men hvis selgeren bestrider refusjonen ved å lage en kontrakt de har oppfylt, så er tvisten mellom deg og dem.

    Hva med PayPal?

    Ny PayPal -svindel sirkulerer

    PayPal har sin egen ordning for kjøperbeskyttelse for å beskytte kunder (Bilde: Getty)

    Hvis ditt kvalifiserte kjøp ikke kommer, eller ikke samsvarer med selgers beskrivelse, kan PayPal refundere deg.

    Du må kontakte dem og gjøre krav via deres kjøperbeskyttelsesordning innen 180 dager.

    Les mer

    Svindel å passe på
    & Apos; fanget farten & apos; svindel Tekstene som ser ekte ut EHIC- og DVLA -svindlere 4 farlige WhatsApp -svindel

    Hvem kan jeg klage til?

    Forbrukerne har også rett til å ta saken sin til saken Detaljhandelsombudet som vil kunne ta en upartisk titt på hva som har skjedd og kan tvinge dem til å kompensere deg.

    Hvis nettstedet lager forfalskede varer, kan det være lurt å rapportere det til Handelsstandarder også.

    Se Også: