Quiz: Kan du identifisere disse vaskesymbolene og redde klærne dine fra fullstendig ødeleggelse? 9 personer av 10 kan ikke

Spare Penger

Horoskopet Ditt For I Morgen

Fortvilet kvinne som ser inn i vaskemaskintrommelen

Hvis hun bare snakket vaskerispråk(Bilde: Getty)



Dozy Brits krymper klærne i vasken fordi de ikke forstår klesvasksymbolene på etiketten.



chelsea vs watford channel

Mer enn halvparten aner ikke at en sirkel innenfor et kvadrat og et stort X gjennom sammenkoblingsmidlene ikke tørketrommel.



Ifølge en undersøkelse vet ikke åtte av ti at P kun er til tørrrens mens fire av ti ikke kjenner igjen en hånd i bolle som håndvask.

Og gapet i landets kunnskap om etiketter for vaskeri har ført til at 39 millioner plagg har blitt ødelagt i vasken det siste året.

Topper og bukser som ikke lenger passer, plagg trukket ut av form og misfargede skjorter er blant de skadede i vaskedagens blues.



Forskning fra forbrukergruppen Love Your Clothes og vaskerimerket Ariel fant at mer enn en fjerdedel av britene har ødelagt opptil fem klesplagg mens en tredjedel har krympet minst ett.

Ikke rart da bare en av ti korrekt kan identifisere halvparten av de 25 mest brukte symbolene på klesetiketter med nesten ni av ti aningsløse over logoen for skånsom maskinvask eller tørk flat.



grand theft auto 5 sex

Hvor godt kjenner du etikettene dine - finn ut med quizen vår nedenfor

Spørsmål -1 av 10 Poengsum -0 av 0 Det er også etiketter for profesjonell rengjøring - hva er dette? Neste spørsmål Takk for at du deltok i denne quizen Du scoret Spill av quizen på nytt

Det mest kjente symbolet er ikke strykejern - et strykejern med et stort kryss gjennom som åtte av ti voksne forstår.

Sarah Clayton, talsmann for Love Your Clothes, sa: Det er svimlende hvor mange klær som har blitt skadet som følge av ikke å følge omsorgssymboler.

Så før du tar på deg neste vask, vil en rask sjekk av etiketten virkelig lønne seg i måten klærne ser ut på.

meningsmåling

Er det vanskelig å vaske etiketter?

0+ STEMMER SÅ LANGT

JAIKKE

Gruppen har lansert en Know Your Care Labels -kampanje som oppfordrer briter til å lære de 25 vanligste vaskesymbolene og bevare livet til deres favorittmote.

Her er deres guide til vask av etiketter:

Se Også: