Ekspert deler ferieliste med alt du trenger fra pass til skjemaer for beliggenhet

Helligdager

Horoskopet Ditt For I Morgen

Hvis du

Hvis du skal bort, forklarer vi alt du trenger å gjøre og ta(Bilde: AFP via Getty Images)



Hvis du har bestilt en utenlandsferie, vil du bli tilgitt for å fortvile over rådene i stadig endring for øyeblikket.



Selv med mulighetene for å reise for den doble jabbed, kunne mange land fortsatt bestemme seg for ikke å slippe briter inn eller kunne pålegge ytterligere restriksjoner.



Det er også mulig for ethvert land på den grønne listen å flytte til den gule eller til og med røde lister med lite varsel.

jodie whittaker lege som

Det kan være vanskelig å følge med på veiledningen, så her er en oversikt over de viktigste tingene du må huske på hvis du skal reise og tingene du trenger.

Hva du skal huske hvis du skal bort - en sjekkliste

Reiseforsikring: Første ting først, bare fordi Covid ikke er fullt dekket av de fleste forsikringsprodukter, bør du fortsatt tegne en fullstendig reiseforsikring.



Mye kan gå galt mens du er borte som ikke involverer pandemien og karantenen. Imidlertid er det noen ganske anstendig politikk der ute. Sjekk ut denne fantastiske guiden Penger SparerEkspert å sammenligne og kontrastere.

Utenlandske helligdager er tilbake på kortene, men du må fortsatt følge strenge regler

Utenlandske helligdager er tilbake på kortene, men du må fortsatt følge strenge regler (Bilde: Getty Images)



Ikke glem din GHIC: Hvis du har funnet Brexit for mye å håndtere, eller for forvirrende og frustrerende, så ikke glem at vi har det nye GHIC (Global Health Insurance Card) som erstatter det gamle EHIC -kortet.

Det er gratis, og EHIC -kortet ditt vil fortsatt være gyldig avhengig av utløpsdatoen. Søk om det nye, gratis kortet her .

Covid -skjema: Over til Covid -tingene nå. For det første må du fylle ut et passasjerskjema 48 timer før du returnerer til Storbritannia, uansett hvilken farge landet du er i.

Det er litt offisielt, men du må gjøre det. Slik finner du skjemaet .

Husk PCR -tester: Du må vite hvordan du får en offisielt anerkjent PCR -test (ikke en lateral flytest) før du returnerer til Storbritannia (og avhengig av hvor du skal, før du reiser).

Disse testene har vært kontroversielle og er ganske dyre i Storbritannia, men det er en liste over leverandører her .

Imidlertid et ord med advarsel. Jeg har behandlet mange klager fra folk som har blitt avvist ombordstigning på grunn av selvadministrerte tester (i stedet for å gå til et offisielt testorgan).

Dette har en tendens til å skje hos flyselskaper før ombordstigning i stedet for ved immigrasjon. Men unngå skuffelse ved å sjekke med flyselskapet og turistrådene for hvert land før du reiser.

Dette er ikke - jeg gjentar ikke - et siste minutt -alternativ. Bestill før du reiser med tid til overs. Og sørg for at du er forberedt på at landet fortsetter til de røde eller gule listene.

Vær økonomisk forberedt: Ikke engang tenk på å reise til utlandet uten en sunn mengde kontanter - verken i banken din eller på kredittkort.

Hvis landet ditt blir rødt og du er en familie på fire, kan du stå overfor tusenvis av karantene og tester, som tidligere rapportert i NEWSAM.

Hva er den siste reiseoppdateringen?

Regjeringen har kunngjort at 16 nye land er på den 'grønne listen', noe som betyr at vi fremdeles kan reise uten karantene (stort sett), men det er fortsatt problemer.

hva betyr 37

Se på de små skriftene. Akkurat nå er alle land på den grønne listen - med unntak av Malta - på den 'grønne klokke' -listen. Det betyr at de kan gå videre til den gule listen når som helst. Yikes.

Det er ingen gode nyheter for topp destinasjoner som de greske øyene eller Kanariøyene, selv om Balearene nå er på listen.

Dette har fått mange til å argumentere for at den grønne listen er litt vilkårlig og urettferdig.

Hva med vaksinepasset?

Mange håpet at de som er dobbeltstikkede kunne reise fri fra karantenebegrensninger, men dette har ikke skjedd ennå.

Regjeringen har hevdet at mye fremdeles er uklart, som et akseptabelt opplegg/bevis på vaksine for alle nasjoner, for eksempel (eller til og med noen nasjoner), som fastslår vaksinestatusen til folk som kommer til Storbritannia fra utlandet og hva som skjer med barn.

Nøkkelfokuset for Storbritannia som fremdeles må behandles er om personer med dobbel jabb som kommer tilbake fra et gult land, må karantene eller ikke, og testene de må ta.

Dette kan skje 'senere på sommeren'.

Sørg for at du har tilgang til ekstra penger i tilfelle det er en nødssituasjon

Sørg for at du har tilgang til ekstra penger i tilfelle det er en nødssituasjon

Hva er reglene for utenlandsreiser?

Det er ikke lenger ulovlig å reise til utlandet, men regjeringen har frarådet å reise til gule land og sa at bare viktige reiser til røde land er tillatt.

Det er imidlertid mange unntak som har forvirret ting enormt. Her er det du ser på hvis du reiser:

Grønne land

Du kan reise til disse uten å måtte karantene når du kommer tilbake, men hvis landet blir gult eller rødt mens du er borte, gjelder disse reglene, noe som kan bli kostbart.

  • Du må ta en godkjent Covid -test før du reiser og ha et negativt resultat.
  • På den andre dagen tilbake må du bestille og ta en test også.
  • Fyll ut et passasjersted.

Gult land

Dette er delen med flest land på den, inkludert de fleste av de store destinasjonene. Du må karantene hjemme etter at du har kommet tilbake fra et gult land.

miste en stein på en uke
  • Du må ta en godkjent Covid -test før du reiser og ha et negativt resultat.
  • På andre og åttende dag tilbake må du også ta en Covid -test.
  • Fyll ut et passasjersted.
  • Karantene i ti dager hjemme.

Røde land

  • Du må ta en godkjent Covid -test før du reiser og ha et negativt resultat.
  • Fyll ut et passasjersted.
  • Selvisolert på et regjeringsgodkjent karantenehotell i ti dager og test gjennom.

Hvor mye koster et karantenehotell?

  • 10 dagers opphold for en voksen - 1750 pund
  • Andre voksne * hvis de er sammen * (eller barn over 11) - £ 650
  • Barn i alderen fem til 11 - £ 325

Hva med PCR -tester?

Det har vært mye forvirring om disse testene. En lateral flytest er ikke en PCR -test og vil ikke være akseptabel for reise.

På grunn av noen klager på selvadministrerte tester, ta kontakt med flyselskapet ditt før du reiser, slik at du vet hvilke tester de godtar.

Folk har blitt avvist fra å gå ombord til tross for at de bruker PCR-tester hvis de er selvadministrerte, så ikke sjans.

Resolver vil gi deg alt det siste om reiser og ferier, men hvis du trenger å klage, kan Resolver hjelpe deg på www.resolver.co.uk .

Se Også: