Eurovision -vinner Mike Nolan: Dagen da Bucks Fizz nesten ble drept i bussulykke

Virkelige Livshistorier

Horoskopet Ditt For I Morgen

Mike Nolan

(Bilde: Rex)



Det vil være 22 år denne helgen siden Mike Nolan vant Eurovision med Bucks Fizz, men bare tre år senere døde han nesten da gruppens turbuss traff en lastebil.



Etter livreddende hjernekirurgi ble han halvblind igjen med epilepsi. Han trenger fortsatt daglig medisinering og sliter med hukommelsen.



Her gjenopplever Mike, 58, som er singel og bor i Kent, natten som forandret livet hans.

Jeg blir ofte spurt om bussulykken som nesten drepte meg, og saken er at jeg ikke kan huske det i det hele tatt. Minnet mitt har helt utslettet det.

Gjennom årene har jeg prøvd veldig å huske det, men ingenting kommer til meg.



Mine tidligere bandkamerater Cheryl Baker, Bobby G og Jay Aston som også var involvert forteller meg hvor heldig jeg er fordi det var så fryktelig og de skulle ønske de kunne glemme det.

Ulykken skjedde 11. desember 1984 - fire dager etter min 30 -årsdag.



Vi fire, pluss alle musikerne våre, reiste på Great North Road etter en fullsatt konsert på Newcastles rådhus.

Det var omtrent 22.20, og vi gledet oss alle til after-show-festen.

Det siste jeg husker er noen som roper, så kolliderte treneren vår med en lastebil. Vi reiste i 35 km / t, og det samme var lastebilen.

hvilket politisk parti er jeg uk 2019

Påvirkningen av smash katapultet meg og Cheryl gjennom frontruten.

Vi hadde ikke brukt bilbelte, da det ikke var obligatorisk den gang. Vi landet begge på veien, rett foran bussen, bevisstløs.

Jeg husker ikke at jeg kom rundt, men en av ambulansepersonell som reddet meg fra ulykkesstedet fortalte meg senere at jeg kort kom rundt i ambulansen og spurte om ansiktet mitt var merket.

Han lo og sa: Dere popstjerner er like, alltid bekymret for utseendet ditt. Så ble jeg besvimt.

Cheryl og jeg ble deretter hastet til Royal Victoria Infirmary, Newcastle, hvor jeg kom tilbake til bevisstheten.

Jeg dro meg ut av sengen og spurte hvor de andre bandmedlemmene var.

Sykepleierne sa at Cheryl var ved siden av, så jeg forskjøvet meg inn på rommet hennes, og vi begynte å le.

Vi så ut som en tilstand, dekket av blåmerker og støt, og vi spøkte med hva fansen vår ville si hvis de så oss.

Ansiktet mitt var helt merket, jeg hadde olje i håret og til og med glassbiter fra frontruten.

Jeg fortalte at jeg hadde fryktelig hodepine. Hun sa å be om smertestillende midler, men sykepleieren kunne ikke gi meg noe med en gang, så hun åpnet vinduet.

Det var det siste jeg husker-en ørekløvende, blendende hodepine og ingenting.

Jeg ble fortalt etterpå at jeg hadde gått i koma, og leger hadde 11 avgjørende minutter på å få meg til operasjonssalen på Newcastle General, hvor kirurgene boret i hodet mitt for å frigjøre en blodpropp i hjernen min.

helen wood skuespiller avslørt

Moren min Kathleen og pappa John og mine fem brødre ble kalt til sengen min for å si farvel. Jeg fikk 50/50 sjanse til å overleve.

Det var verre for familien min fordi de ikke visste om jeg ville overleve og om jeg ville bli hjerneskadet på slutten av det.

Et par dager etter operasjonen begynte hodet og ansiktet mitt å hovne opp da væske begynte å bygge seg opp rundt hjernen min.

Jeg så ut som elefantmannen og måtte operere igjen.

Da jeg kom rundt hadde jeg dobbeltsyn. Jeg så skanningen av hjernen min og skaden var fryktelig.

Kirurger måtte kutte bort den delen av hjernen min som hadde dødd på grunn av blodproppen, og jeg mistet 50% av synet i begge øynene.

Men til tross for oddsen jeg trakk meg gjennom, og i slutten av januar 1985 ba jeg om å bli utskrevet. Jeg hadde fått nok. Jeg ønsket å fortsette som normalt.

Dumt visste jeg ikke hvor mye krasjet ville påvirke livet mitt.

Bucks Fizz - 1981

Vinnere: Bucks Fizz vant Eurovision i 1981

Jeg begynte å få humørsvingninger og personligheten min endret seg.

Jeg pleide å være en ekstrovert på og utenfor scenen, men jeg ble tilbaketrukket og introvert når jeg ikke opptrådte.

Åtte måneder senere var bandet tilbake på scenen, men under en stor øvelse hadde jeg nok en stor skrekk.

Jeg hadde hatt fryktelige hukommelsesproblemer siden ulykken og hadde slitt med å lære meg tekster. Jeg husker Bobby G hadde sunget sin solo, og jeg gikk til mikrofonen for å introdusere medleyene våre. Jeg gikk for å snakke, men jeg klarte det ikke og mumlet for å dekke opp.

Jeg trodde musikken ble stadig sterkere, men det var ikke i virkeligheten. Cheryl snudde seg til meg og sa: Det er noe galt med deg.

Så kollapset jeg i armene hennes. Det var mitt første anfall. Det var den mest skremmende opplevelsen fordi jeg visste at noe ille skjedde, men jeg visste ikke hva. Jeg trodde jeg var døende, og det samme gjorde Cheryl. Jeg våknet på sykehuset og husket at jeg tenkte: Ikke her igjen.

Da legene fortalte meg at jeg hadde epilepsi, ble jeg totalt fornektet. Det tok meg år å godta det. Og det tok leger en stund å få medisinen min riktig for å stoppe anfallene.

Jeg mistet også førerkortet på grunn av nedsatt syn. For meg var dette det verste som skjedde fordi jeg mistet min uavhengighet. Hvis jeg hadde et ønske, ville jeg be Gud om lisensen min tilbake!

Og hvert år når årsdagen for krasjet kommer rundt, tenker jeg på det.

Nå er jeg beskytter av veldedigheten Headfirst, som støtter forskning på hodeskader.

Cheryl var med på å danne veldedige organisasjoner, og det var opprinnelig The Mike Nolan Brain Damage Fund, men skiftet senere navn. Jeg jobber også med BUSK, Belt Up School Kids, for å øke bevisstheten om farene ved å reise på busser uten å bruke bilbelte.

Jeg vil ikke at folk skal synes synd på meg. Jeg er en normal person, veldig positiv og tilbake til mitt livewire -jeg.

chloe khan og bjørn

Jeg har ikke hatt et anfall på åtte år, så berør tre, epilepsien er under kontroll. Jeg tar bare en pille om natten og en om morgenen.

Selv om jeg har hatt hukommelsestap, kan jeg imponere folk med min generelle kunnskap, spesielt i quiz -kveldsmusikkrunden.

Jeg holder hjernen min sunn med quizbøker, og jeg har brukt timer på å mestre sudoku. Det ville være mitt råd til noen som har en hjerneskade - fortsett å jobbe med det.

Jeg var til og med en deltaker på en kjendis spesial av BBC Two quiz show Eggheads og fikk alle spørsmålene mine riktig.

For å holde meg i form går jeg til treningsstudioet tre ganger i uken og har en personlig trener som hjelper meg med å tone opp med vekter.

Jeg ser på hva jeg spiser, og jeg er i sengen klokken 22.00 og oppover klokken 05.00. Jeg gjør venner gale når jeg står opp så tidlig og kunngjør: God morgen, det er en helt ny dag.

Mitt favorittordtak er: Tidlig til sengs, tidlig å stå opp, gjør en mann frisk, velstående - og mer sliten.

Som fortalt til Kirsty English

Mikes nye album, In My Life, en 14-låters samling av sanger som har betydd mest for ham siden han ble frisk, er ute nå. Han skal på turné senere i år. For mer informasjon, gå til www.mikenolan.co.uk

Se Også: