Slutten på DVD -spilleren som John Lewis avslører at den vil slutte å selge dem for godt

John Lewis

Horoskopet Ditt For I Morgen

John Lewis butikk

Er begynnelsen på slutten for den originale DVD -spilleren?(Bilde: Getty)



DVD -spillere kan snart være fortid etter at en stor forhandler kunngjorde planer om å kaste dem fra hyllene.



John Lewis sa at det vil slutte å selge underholdningsspillerne etter at gjeldende aksjenivå er tom.



Det følger måneder med kraftig salg, og high-end-kjeden selv hevder at antallet solgte enheter har falt 40% etter hvert som generasjoner går over til digitale strømmetjenester som Netflix og Amazon.

Avgjørelsen kan starte begynnelsen på slutten av enhetene som kan ende med å følge i fotsporene til VHS-spillere og CD-rom.

Når han snakket om salg, sa John Lewis at 55-tommers TV-apparater nå var den mest populære skjermstørrelsen, sammenlignet med 36 tommer for åtte år siden. Under verdensmesterskapet i sommer, var 70-tommers skjermer den største salgsveksten.



Fortidens ting: Er DVD -spillernes dager offisielt nummerert? (Bilde: Getty)

Forhandleren sa at andre gadgets som viste seg å være populære var smarte dørklokker, som kan kobles til WiFi og smarttelefoner, og robotgressklippere, hvorav salget øker henholdsvis 367% og 75% sammenlignet med i fjor.



DVD-spillere kom først på markedet på slutten av nittitallet, med Sony som lanserte den futuristiske CD-rom-inspirerte enheten som til slutt ville erstatte VHS-spillere.

Prisene startet den gang på over £ 200 med gadgeten du må ha på hver husholdnings ønskeliste.

I dag kan du imidlertid hente en for så lite som £ 20 i supermarkeder, med litt dyrere Blu-ray-spiller foretrukket av kjøpere.

Ruth Vaughan John Lewis svindel

John Lewis vil fortsette å selge Blu-ray-spillere, som også kan brukes til standard DVD-er (Bilde: GETTY)

Til tross for John Lewis & apos; beslutningen om å akseptere varen, vil den fortsette å selge Blu-ray-spillere, som også kan brukes til standard DVD-er.

De som Argos og Amazon har også antydet at de ikke har planer om å følge i fotsporene sine, noe som betyr at du fortsatt vil kunne kjøpe dem fra mer enn 15 000 britiske forhandlere.

Andre steder ringer kundene også tid på vekkerklokken ved sengen, ettersom flere bruker smarttelefoner til å vekke dem og stemmegjenkjenningsenheter som Amazon's Echo og Google Home -enheten.

Dette året har vist seg vanskelig for John Lewis, som sa at det var 'en av de tøffeste forhandlerne har sett'.

I september sa kjeden, som også eier Waitrose, at overskuddet falt 99% til bare 1,2 millioner pund i seks måneder til 28. juli, i samme måned presenterte det et nytt altomfattende navn 'John Lewis & Partners'.

Se Også: