Ed Sheerans barndom: Fra stammende skolegutt Eminem -fan til spirende rockestjerne

Kjendisnyheter

Horoskopet Ditt For I Morgen

Ed Sheeran og mamma Imogen, en talentfull sanger i seg selv



På slutten av en sightseeingdag på en skoletur til Holland reiste Ed Sheeran seg foran mer enn hundre gutter og jenter som så solen gå ned på stranden og ledet dem i en allsang.



Han valgte ikke en gammel Beatles-favoritt eller en singer-songwriter-klassiker av Simon og Garfunkel.



Gitar i hånden, han sang Eminem nummer én, ‘Stan’. Ed var bare 12 år gammel, men lærerne hans la merke til at han allerede var en skikkelig hit blant skolekameratene.

Han var fremdeles bare Ed, den skitne ingefærhårede gutten det første året på Thomas Mills High School i Framlingham, Suffolk.

På bussen tilbake til flyplassen ba lærerne om frivillige til å underholde alle.



Opp hoppet Ed; han grep gitaren sin og tok seg fram til treneren for å gi alle en sang. Så satte han seg. Så reiste han seg igjen for å synge en til.

Ed med broren Matt trodde først å være familiens eneste musikalske talent (Bilde: Internett ukjent)



Kunstlæreren hans Nikki Sholl husker: Alle var som ‘Ta ham av mikrofonen.’ Det var veldig morsomt.

beste formelen for babyer

Ed elsket rapmusikk. Eminem har en spesiell plass i historien sin fordi Ed krediterer den amerikanske rapperen for å hjelpe til med å kurere stammen hans.

Selv om stammen ikke var dårlig, hadde Ed fortsatt lidd ydmykelsen ved å legge hånden opp i timen for å svare på et spørsmål og ikke kunne si ordene.

Det endret seg da faren John kjøpte ham Marshall Mathers LP - Eminems virkelige navn - da Ed var ni.

Han begynte å lære sangene på albumet, inkludert alt det dårlige språket: 'Jeg lærte hvert ord av det, tilbake til forsiden i en alder av ti, sa han stolt.

Ed Sheeran og et av hans avguder rapperen Eminem (Bilde: Daglig rekord)

Mens han mottok en pris i 2015 på fordelsgallaen i New York for American Institute of Stuttering, snakket Ed om sin gjeld til Eminem: 'Han rapper veldig fort og veldig melodisk og veldig perkussivt, og det hjalp meg å bli kvitt stammingen.'

Sangen 'Stan' kombinerte de to elementene som ville bli veldig viktige i Eds musikk - en fengende melodilinje sunget av Dido og en poetisk, rytmisk rap av en håndverksmester.

Ikke overraskende nominerte han den som en av hans Desert Island -plater .

I de første årene av livet, kanskje forståelig nok, hadde Ed vært ekstremt sjenert.

Han ble født i Halifax og bodde sammen med foreldrene og storebroren Matt i den kosmopolitiske markedsbyen Hebden Bridge i Calderdale.

Begge foreldrene hans hadde blomstrende karriere i kunstverdenen.

En tidlig forestilling i 2011 (Bilde: PA)

Faren John hadde blitt utnevnt til keeper for Dulwich Picture Galley i tjuetre mens moren hans, Imogen, hadde oppnådd en MA i kunsthistorie på St Andrews før han begynte i pressekontoret ved National Portrait Gallery i London.

når går barna tilbake til skolen

De flyttet nordover for å starte et kunstkonsulentfirma, Sheeran Lock, med base i Halifax og valgte å bo i den pittoreske Hebden Bridge, som hadde et voksende rykte som en bøhmisk by og et senter for kunst.

De bodde høyt på en av de bratteste åsene i byen, og fra vinduet i lekerommet på loftet kunne Sheeran -guttene se utover dalen ved spiret til Heptonstall Church hvor den store poeten Sylvia Plath ligger begravet på kirkegården.

Huset var fullt av malerier og skulpturer og stoffbelegg på veggen.

Imogen ble inspirert når det gjaldt dekorasjon og Eds første hjemmefunksjoner i den nå berømte videoen for hans millionselger, 'Photograph'.

Musikalsk var Ed et skritt bak Matt, som var to år eldre, og allerede viste store løfter som guttesopran og fiolinist.

hva skjedde med michael schumacher

En av grunnene til at familien flyttet tilbake sørover da Ed var fem år, var å utnytte bedre muligheter for broren.

Ed hadde ennå ikke oppdaget gitaren da han slo seg inn i et nytt liv i den milde tempobyen Framlingham.

Fra tepause til storpause: En ung Ed nyter en god kopp på en kafé (Bilde: Dan Curwin)

I stedet gjorde han pliktoppfyllende sitt beste med celloen, selv om han aldri virkelig varmet til klassisk musikk.

Han ble også med sin bror i koret St Michael's, den imponerende kirken i sentrum av byen.

Mamma Imogen hadde en nydelig stemme og var et entusiastisk medlem av koret, etter en sterk familiemusikalsk tradisjon.

Hennes egen mor, Shirley Lock, sang for den berømte komponisten Benjamin Britten og var en ledende tilhenger av den berømte Aldeburgh -festivalen.

Ed var ikke like ivrig, spesielt da korøvelser på fredagskvelder kolliderte med The Simpsons på TV.

I begynnelsen spilte Ed rock -covers og hans første album noensinne var mye rockere enn hans nåværende stil (Bilde: Kreditt: (Obligatorisk): Gaelle Beri / WENN.com)

Serien hadde raskt blitt Eds favoritt siden han hadde sett den for første gang da han dro til en venns hus for te.

Sheeran -guttene hadde vokst opp uten fjernsyn, og husstanden hadde ikke TV -lisens før Ed var ni.

I stedet fikk han og Matt se en video som Pingu eller Life on Earth før de ble ledet til mer meningsfulle sysler, inkludert tegning, maling og bygging av Lego, som han fortsatte å glede seg over som voksen.

Ikke overraskende, da tiden noen år senere kom for Ed å ta sin GCSE -kunst, besto han med A -karakter.

Musikken ble etter, selv om han hadde forelsket seg i de frodige irske folkesangene han hørte i barndomsferien til County Wexford i Irland for å se farens foreldre og hans mange fettere.

Ed er nominert til en Brit Award i 2012 (Bilde: Richard Young / Rex Features)

Han elsket tradisjonelle grupper, Planxty og The Chieftains samt blueslegenden, Van Morrison.

Vans samarbeid med The Chieftains om 'Irish Heartbeat' var en spesiell favoritt som inneholdt sanger Ed senere skulle fremføre selv, inkludert 'Carrickfergus' og 'On Raglan Road'. Ed nevner til og med Van the Man i sin hit 'Shape of You'.

når stenger lotteriet

Eds kjærlighetsforhold til gitaren ble imidlertid utløst i en alder av elleve i 2002 ved å se Eric Clapton på TV utføre 'Layla' på Queen's Golden Jubilee i hagene i Buckingham Palace.


Ed var tryllebundet og husket, 'Wow. Det var så kult. Jeg vil spille det. '

To dager senere gikk han inn på en pantelåner i Ipswich og kjøpte en svart Stratocaster -kopi, og fra det øyeblikket tilbrakte han mesteparten av fritiden på soverommet sitt og spilte gitar.

Da han begynte på videregående var han litt av en gitarnörd og mistet ikke tid til å danne et skoleband kalt Rusty med klassekameratene Fred og Rowley Clifford.

De spilte heavy metal -deksler, hovedsakelig Guns N ’Roses.

Ed byttet fra elektrisk til akustisk etter å ha blitt inspirert av en forestilling av Damian Rice (Bilde: Lesing av titler)

Showstopperen deres da de dukket opp i den gamle Drill Hall i Framlingham var det amerikanske bandets mest berømte hit 'Sweet Child of Mine' med Ed som inntok Slash -rollen som hovedgitarist. Han sang ikke på den tiden fordi han ikke kunne holde en melodi.

Foreldrene hans fant ham en gitarlærer kalt Keith Krykant, en lokal jazzvirtuos som lærte Ed gjennom tenårene. Keith innså raskt at Eds spill var 'ganske avansert' for hans alder, og at han også hadde stor tillit til sin egen evne.

Han ler og husker: 'Han hadde fått et lite oppblåst ego. Han sa en gang at jeg var den eneste gitaristen han hadde sett som var bedre enn ham. Han var bare tretten! ’

Det året, 2004, endret alt for Ed. På sommerferien i Irland ble han med sin far og fetter Laura for å se singer-songwriteren Damien Rice dukke opp på den berømte Whelans pub i Dublin.

Sheeran møtte Rice på en av musikerens konserter og elsket den intime forbindelsen mellom sanger og publikum

Damien Rice var en stor innflytelse på Ed (Bilde: Rex)

Han så for første gang hvordan en enslig sanger kunne holde et publikum i håndflaten med bare sanger han hadde skrevet og en gitar.

Etterpå var Ed begeistret for å møte Damien på et møte og hilse og syntes han var veldig kul: 'Hvis han hadde vært en pikk, hadde jeg sannsynligvis jobbet i et supermarked.'

rob knox harry potter

Tilbake i Framlingham kunne Ed ikke vente med å fortelle Keith at han nå skulle bli en sangskriver. Keith fant ham til og med en gammeldags akustisk gitar, lik den Damien spilte.

Til julen 2004 var Eds viktigste gave en Boss Digital Recording Studio - et hjemmestudio for soverommet hans. På Boxing Day begynte han arbeidet med sitt første album. Tjuefire dager senere hadde han fullført fjorten sanger.

Det ferdige verket, hans aller første album ble kalt 'Spinning Man' - etter et maleri av Salvador Dali.

Selv om han var stolt og spent den gangen, holder Ed det skjult for publikum i disse dager.

Det er et rockealbum og høres ikke litt ut som Ed Sheeran vi kjenner i dag, men det var fortsatt en fantastisk prestasjon for en 13 år gammel gutt som bodde i en Suffolk-bakevær med kremte.

Ed var på vei.

I morgen: Hvordan Ed Sheeran ble ‘Next Big Thing’.

Ed Sheeran av Sean Smith er utgitt av HarperCollins, £ 16,99

Les mer

Kjendisbiografier fra Sean Smith
Ed Sheeran og den hemmelige tragedien ... Utrolige bilder av Gary Barlow når ... Hvordan familien bidro til å redde Gary Barlow ... Kim Kardashian var alltid bestemt ...

Se Også: