E-sigarett helseskrekk: Farlige kjemikalier i flytende nikotin kan forårsake 'popcorn lunge', advarer forskere

Nyheter

Horoskopet Ditt For I Morgen

Tre fjerdedeler av 'påfyll' av elektronisk sigarett med smak inneholder et kjemikalie som forårsaker en alvorlig sykdom kjent som Popcorn Lunge , har amerikanske forskere hevdet.



Eksperter fra Harvard T.H. Chan School of Public Health sa at flytende nikotin selges i smaker inkludert 'spinnspinn, fruktsprut og cupcake', som er designet for å appellere til unge mennesker.



Men noen av disse ufarlig navngitte produktene er pakket fulle av et kjemikalie kalt diacetyl, som er kjent for å forårsake en sykdom som kalles bronkiolitt obliterans.



Denne forferdelige tilstanden er kjent som Popcorn Lung fordi den først ble lagt merke til hos arbeidere som pustet inn den kunstige smørsmaken som brukes til å produsere mikrobølgepopcorn.

I noen tilfeller er effekten av denne sykdommen så ødeleggende at det eneste alternativet er å gjennomføre en fullstendig lungetransplantasjon.

Dampfare: Smaksatte e-sigaretter har en spesiell risiko, har helseeksperter advart



Les mer :

hvor mange x men-filmer er det

'Siden de fleste helseproblemer rundt e-sigaretter har fokusert på nikotin, er det fortsatt mye vi ikke vet om e-sigaretter,' sa David Christiani, professor i miljøgenetikk.



'I tillegg til å inneholde varierende nivåer av det vanedannende stoffet nikotin, inneholder de også andre kreftfremkallende kjemikalier, som formaldehyd, og som vår studie viser, smakstilsetningskjemikalier som kan forårsake lungeskade.'

Som en del av en studie publisert i det respekterte helsetidsskriftet Miljøhelseperspektiv , testet forskerne 51 typer e-sigaretter og væsker med smak.

Opp i røyk: Til tross for helseadvarsler, anses e-sigarer å være betydelig tryggere enn røyking (Bilde: PA)

Hver enhet ble satt inn i en kunstig inhalator som trakk på e-cig-en i åtte sekunder av gangen.

Dampskyen ble deretter analysert, med diacetyl funnet i 39 av 51 smaker. To andre farlige kjemikalier - acetoin og 2,3-pentandion - ble påvist i 46 og 23 av prøvene.

Joseph Allen, assisterende professor i eksponeringsvurderingsvitenskap og hovedforfatter av rapporten, sa: 'Anerkjennelse av farene forbundet med innånding av smaksgivende kjemikalier startet med 'Popcorn Lung' for over et tiår siden.

Les mer :

'Men diacetyl og andre relaterte smaksstoffer brukes i mange andre smaker utover popcorn med smørsmak, inkludert fruktsmak, alkoholsmak, og, vi lærte i studien vår, e-sigaretter med godtersmak.'

når var cheltenham 2020
meningsmåling laster

Bør e-sigaretter forbys?

500+ STEMMER SÅ LANGT

JAIKKEdatatelling ='3' data-numberedMest leste
Ikke gå glipp av

Se Også: