Drayton Manor advarte om vannstryk på sikkerhet 3 uker før 11-åringens død

Uk News

Horoskopet Ditt For I Morgen

Et bilde av Leicester skolejente Evha Jannath

Evha Jannath, 11, druknet etter at hun falt fra Splash Canyon -turen i Staffordshire fornøyelsespark(Bilde: BPM MEDIA)



Forlystelsesparksjefer uttrykte bekymringer om sikkerheten ved en vannstrykstur bare tre uker før en skolejente druknet etter å ha falt fra en jolle, hørte en domstol.



Drayton Manor fornøyelsespark får en bot på 2,5 millioner pund for en rekke 'systemfeil' etter at 11 år gamle Evha Jannath døde på Splash Canyon-turen.



Evha pådro seg en alvorlig brystskade og falt av en reiseleder i vannet da hun prøvde å rømme og ble senere erklært død på Birminghams sykehus i Birmingham.

En etterforskning konkluderte senere med at hennes død var en ulykke, men helse- og sikkerhetsdirektøren forfulgte parken for brudd på helse og sikkerhet.

Den populære attraksjonen, som siden har blitt solgt til et fransk firma etter å ha falt i administrasjon, har innrømmet manglende sikkerhet for parken.



På den første dagen i en to-dagers straffeutmåling ved Stafford Crown Court i dag, ble en dommer fortalt hvordan sikkerhetsproblemer ble reist bare uker før Evhas død.

Et bilde av Drayton Manor's Splash Canyon -tur

Evha Jannath døde etter at hun ble & apos; drevet & apos; fra Drayton Manor's Splash Canyon -tur (Bilde: SWNS)



er alley ppi trygt

Registrer deg på vårt nyhetsbrev for å få dagens største nyheter rett i innboksen din

The NEWSAM's nyhetsbrev gir deg de siste nyhetene, spennende showbiz- og TV -historier, sportsoppdateringer og viktig politisk informasjon.

Nyhetsbrevet sendes først ut på e -post hver morgen, kl. 12 og hver kveld.

Gå aldri glipp av et øyeblikk ved å melde deg på vårt nyhetsbrev her.

hvem forlater såpene

Aktor James Puzey fremhevet også en rekke feil i parken, som inkluderte mangel på skilt, dårlig kvalitet på CCTV og ikke vannredningsutstyr.

Puzey åpnet saken og sa: 'Denne påtalemyndigheten skyldes en etterforskning av Evha Jannaths død i Drayton Manor 9. mai 2017.

'Evha ​​var en del av en gruppe på fem jenter som syklet i flåten på Splash Canyon da hun falt i vannet mot slutten av turen.

'Det ser ut til at hun satt på trinnet i båten da den traff et avbøyingspanel og drev henne ut i vannet.'

En annen gjest, som var sammen med sitt 12 måneder gamle barn i en barnevogn, løp for å varsle personalet mens hun ventet på at mannen og vennen skulle komme gjennom turen, sa han.

Et bilde av en ambulanse i parken

En ambulanse rykket ut til stedet, men 11-åringen kunne ikke reddes (Bilde: @jaaaaay_D)

Personalet gikk deretter ut i vannet og hentet Evha før de utførte HLR, 'men kunne dessverre ikke redde henne', fortsatte Puzey.

'En etterforskning av politiet og helse- og sikkerhetsdirektøren avslørte en rekke feil fra tiltalte i forhold til offentlig sikkerhet på denne turen.

telefonboks til salgs

'Feilene i dette tilfellet er på organisasjonsnivå, ikke på individnivå.'

Retten hørte hvordan en risikovurdering fra 2014 var på plass, men et treffmøte tre uker før Evhas død hadde skapt bekymring for offentlig sikkerhet.

Puzey sa at statisk kjøretur CCTV bare dekket 50 prosent av kurset og var 'ikke et effektivt middel for å overvåke båtene' eller deres passasjerer & apos; oppførsel.

En teknisk analyse fant at folk som sto opp på turen var 'relativt hyppige' og at '9 til 16 prosent' av reisene ble observert passasjerens 'dårlige oppførsel'.

Etter å ha sett på CCTV av turen på ulykkesdagen, registrerte eksperter 70 anledninger der mennesker sto opp i båtene.

Et bilde av Drayton Manor's Splash Canyon -tur

Drayton Manor fornøyelsespark får en bot på 2,5 millioner pund for en rekke 'systemfeil'. (Bilde: SWNS)

En rapport fra 26. april 2017, bare to eller tre uker før hendelsen, registrerer at det ble anbefalt å forbedre CCTV for å forbedre overvåking av turen, sa aktor.

Han la til: 'Mr Ecclestone, rittlederen, husker at da visse kameraer gikk i stykker, ble det besluttet av ledelsen at 100 prosent dekning ikke var nødvendig.

'Vakthavende operatør den dagen hadde ikke observert noen feil oppførsel, derfor hadde han ikke brukt PA -systemet til å gjøre noen kunngjøringer.

'Han godtok at CCTV ikke dekket hele turen, og han hadde ingen opplæring i å prøve å redde denne turen og ikke noe redningsutstyr på banen, for eksempel redningsbelter og stolper.

'Men personalet hadde en kritisk rolle å spille for å sikre sikkerheten til medlemmer av publikum.

hvor gammel er helen verdt
Stafford Crown Court

Høringen skal avsluttes i morgen ved Stafford Crown Court (Bilde: BURTON MAIL)

'En ytterligere gjennomgang ble foretatt i april 2017 bare tre uker før denne hendelsen som en mulighet for operatører og ledsagere til å diskutere turen.

'Blant temaene det ble snakket om i anmeldelsen var båttilstanden, skilting og båtskilt mangler.

'Det ble bemerket at det skulle være ytterligere skilting rundt heisområdet som rådet gjestene til å bli sittende til turen stopper.

trillinger separert ved fødselen

'Det ble også diskutert spørsmål om nødstoppknappen som ble flyttet, og visning av CCTV var ikke ideelt ettersom bildene var dårlige og det ble gjenskinn fra solen.

'Det var bare 27 dager mellom dette møtet og den tragiske hendelsen til Evha på den korte tiden ingenting hadde blitt gjort for å ta opp disse sakene.'

Retten ble også fortalt hvordan fornøyelsesparkbesøkende ville falle i vannet rundt turen rundt 'en eller to ganger i året', og derfor var risikoen ikke teoretisk.

Og i separate hendelser mellom 2011 og 2013 kastet fire personer seg inn i det som var den dypeste delen av turen, kjent som bunnen, der Evha havnet i drukning.

En som involverte en 10 år gammel gutt i august 2013 som hadde likhetstrekk med den fatale hendelsen, ble opplyst i retten.

Etter den dødelige hendelsen konkluderte en anmeldelse med at det var 'et viktig krav' at de som hadde tilsyn med vannturen sørget for at folk ble sittende i seter og kunne 'oppdage og reagere' på at passasjerer skulle falle inn.

'En passasjer som er i vannet og er i trau, er i umiddelbar fare på grunn av en rekke umiddelbare farer som utgjør risiko for død eller alvorlig personskade,' heter det.

Gjennomgangen konkluderte med: 'Det ser ut til at saksøktes tidligere erfaring med å ha folk gå i vann, men deretter ble reddet ble tatt som en forsikring om at dette ikke var en høyrisikosituasjon.

'En slik tolkning ville være alvorlig feil.'

Richard Matthews QC, som forsvarte Drayton Manor, sa: 'Vi ønsker å uttrykke den enorme beklagelsen for tapet av Evhas liv og for de innrømmede feilene for å oppnå nødvendig og høy standard for sikkerhetsplanlegging i denne tragedien.

'Våre tanker er hos familien og vennene til Evha og de som er sterkt berørt av tragedien.'

Se Også: