Regissør Reginald Larry -Cole ropte og sverget på meg da jeg våget å stille spørsmål om Buy 2 Let Cars - nå kollapset det

Uk News

Horoskopet Ditt For I Morgen

Reginald Larry-Cole(Bilde: )



I en av de mer opphetede telefonsamtalene jeg har hatt i det siste, sa selskapets direktør Reginald Larry-Cole til meg: Du har helt feil, jeg sier det nå fordi jeg vil saksøke deg som du ikke vil tro.



Mye banning fulgte, men for å kutte på jakt: forretningsgruppen hans har nettopp blitt satt i administrasjon, slik at investorene frykter for sparingen.



Han drev Buy 2 Let Cars Limited som fakturerte seg selv som et lukrativt alternativ til de lave rentene bankene tilbyr.

Avhengig av hvor mye du investerte, kan du få en forbløffende avkastning på 11% per år, eller 27% over tre år.

Inntekten kom fra en kilde der du ikke ville forvente å finne mye penger - subprime -sektoren.



Kontanter satt inn av sparere ville bli brukt til å kjøpe biler som ville bli leaset til personer med dårlig kreditthistorie. Markedsføringsmaterialet gjorde et måltid om hvordan Buy 2 Let Cars hjalp nøkkelpersoner.

Storbritannias topp 100 hunder itv

Investeringen din hjelper NHS -ansatte som Chipo med å komme til og fra jobben sin i et helt nytt og pålitelig kjøretøy, kjørte et av Facebook -innleggene sine, mens en annen sa: Hold nøkkelpersoner, akkurat som Andrew, i farten ved å investere med Buy2LetCars!



kort mot menneskeheten disney

Jeg sendte en e-post til Larry-Cole i januar med det jeg syntes var rimelige spørsmål.

For det første, er denne utrolige 27% avkastningen finansiert av penger fra nøkkelpersoner?

For det andre, hvor trygg var investeringen? Jeg spurte fordi de siste regnskapene viste at Buy 2 Let Cars skyldte kreditorer 34 millioner pund, morselskapet Raedex var 10,9 millioner pund i rødt, og søsterselskapet Rent 2 Let Cars hadde 9,5 millioner pund i gjeld.

Dette var da Larry-Cole gikk ballistisk. Du finner meg en investor som ikke har fått pengene tilbake, ropte han i telefonen.

Jeg prøvde igjen og spurte: Kan du garantere at investorer som legger inn pengene nå, vil få full lovet avkastning og kapital tilbake?

Andrew, lytt til hva vi sier og hvordan vi gjør det, sa han. Vi tjener ikke 27% fra NHS -ansatte, det gjør vi ikke.

Så hvor ellers kommer pengene fra hvis ikke fra leasingbiler til nøkkelpersoner?

Han svarte med å be meg om å delta på en av hans vanlige presentasjoner på nettet og insisterte på: Du må sørge for å lytte til planen og forstå den før du tuter sh **.

katter utgivelsesdato uk

Jeg spruter ingenting, jeg stiller spørsmål på vegne av potensielle investorer, svarte jeg.

'Hør på meg, hør på meg,' slo han tilbake, 'til du ser planen, kan du ikke skrive noe om det. Du vet ikke hva du snakker om.

Jeg forklarte at jeg hadde sett planen hans lagt ut trinnvis på nettstedet Buy 2 Let Cars, men han var fast bestemt på at jeg måtte delta på en presentasjon.

Jeg spurte om dette ville forklare tapene selskapene hans gjorde.

'Hvilke tap?' han svarte.

'Tapene beskrevet i regnskapet ditt,' forklarte jeg.

hva betyr 19 åndelig

På dette tidspunktet tok en kvinne telefonen på slutten, sa at jeg ikke trengte å vite navnet hennes, og avsluttet samtalen.

Skjermgrep fra Buy2LetCars webinar

Som forespurt deltok jeg på en av hans online presentasjoner. Dette inkluderte mange klipp av kunder som sa hvor fornøyd de var med leiebilene sine og investorer sa ting som: Når du har betalt pengene dine har du ingenting å gjøre, alt er håndtert, du venter bare på at pengene kommer inn hver måned .

Kort tid etter ble jeg sendt av meddirektør Scott Martin, som sa: Vårt kommersielle miljø er fortsatt godt, og vi vil være her for å betjene våre kunder i årene som kommer. Jeg antar at den beste måten å bekrefte hvor relevante våre finansierings- og leasingmodeller er, er å høre fra kundene som har gjort forretninger med oss, hvorav noen fortsetter å gjøre det siden 2012. '

Ingen problemer: Scott Martin (Bilde: Grab)

Men alt var ikke sunt. 19. februar forbød Financial Conduct Authority Raedex å ta nye forretninger fordi det var insolvent. Den erklærte at £ 7,5 millioner som var inkludert på Buy 2 Let -kontoer som goodwill, skulle slettes.

Tilsynserklæringen, nettopp publisert av regulatoren, har noen alarmerende avsløringer. For eksempel hevder Buy 2 Let Cars å ha 1200 leasingavtaler, men en tilfeldig kontroll av 102 av dem fant at 55 var brukte biler og ikke nye, som lovet, 18 av leiekontraktene ble tilsynelatende inngått betydelig før kjøretøyet ble på veien, og to av bilene ble ikke funnet i det hele tatt på DVLA -databasen.

Tilsynserklæringen konkluderte: 'Konsernet fortsetter å markedsføre sine investeringsmuligheter gjennom et bredt spekter av elektroniske og andre medier, og fortsetter å søke og ta inn forbrukermidler. FCA anser at firmaets og konsernets økonomiske stilling gjør firmaets forretningsmodell fundamentalt uholdbar og utsetter forbrukere som investerer penger for direkte risiko for tap. '

Denne uken ble Raedex, Buy 2 Let Cars og Rent 2 Own Cars Limited satt i administrasjon.

Investeringsanalytikere stiller nå spørsmålstegn ved hvorfor det tok så lang tid før vakthunden handlet over Raedex, et selskap som den regulerte - selv om investeringen Buy 2 Let Cars selv er uregulert og ikke dekkes av Financial Services Compensation Scheme.

Investeringsnettstedet Bond Review advarte tilbake i juni 2018 om at dette var en investering med svært høy risiko som kan resultere i permanent og totalt tap.

Året etter rapporterte Bond Review: 'Tallene for Raedex Consortium Limited, konsernholdingselskapet, viser begrenset informasjon ettersom selskapet brukte unntak for små selskaper og ikke ga noen resultatregnskap eller hadde regnskapet revidert. Imidlertid er det klart at det totale selskapet fortsatt er tapsbringende. '

sjeldne 2 pence-mynter

Forbrukerpenger Mark Taber twitret denne uken: FCA hadde all denne informasjonen, så hva spilte de for å la flere og flere investorer bli sugd inn?

Regulatoren svarte: Vi har engasjert oss med firmaet ved flere anledninger angående regulatoriske spørsmål.

Se Også: