Diabetes advarselsskilt i øynene dine og hvordan du kan forhindre synskader

Helse

Horoskopet Ditt For I Morgen

Millioner over hele Storbritannia har diabetes , som påvirker oss på mange forskjellige måter - med øynene våre som en spesiell grunn til bekymring.



Den stadig mer vanlige tilstanden er i hovedsak en manglende evne til kroppen til å bryte ned glukosenivåer, noe som fører til at en persons blodsukker blir for høyt.



Og det er overraskende mange måter dette kan føre til øyeproblemer.



Som sådan, øyeekspert Dr Shane Kannarr, ledende medisinsk anmelder for , har svart på noen vanlige spørsmål om tegn og symptomer på diabetiske øyeproblemer, og trinn du kan ta for å redusere risikoen for synet ditt.

Ønsker du å få de siste helsenyhetene direkte i innboksen din? Meld deg på nyhetsbrevet NEWSAM Health

Q: Annet enn kosthold og trening , hva annet kan jeg gjøre for å senke blodsukkeret for å hjelpe øynene mine?

  1. Får nok sove har en rekke helsemessige fordeler , inkludert å bidra til å opprettholde blodsukkernivået. Søvnmangel reduserer frigjøringen av veksthormoner og øker kortisolnivået. Begge spiller en betydelig rolle i blodsukkerhåndteringen. Sørg for at du får god søvn hver natt, og sikte på minst syv eller åtte timer per natt.
  2. Du kan også prøve å drikke mye vann for å holde blodsukkernivået lavt. Å holde seg hydrert vil hjelpe nyrene dine med å skylle ut overflødig sukker gjennom urinen og bidra til å redusere risikoen for diabetes.
  3. Overraskende nok kan stress påvirke blodsukkernivået ditt. Å håndtere stresset ditt gjennom trening eller avslapningsmetoder som yoga samt mindfulness kan hjelpe deg med å regulere blodsukkernivået.

Spørsmål: Hvorfor påvirker høyt blodsukker en persons øyne?

Høyt blodsukker kan endre blodårene i netthinnen vår eller forårsake hevelse i vevet i øynene våre som hjelper oss å se, og forårsake tåkesyn. Høyt blodsukker kan også endre formen på linsen vår, og hvis den ikke behandles, kan den føre til problemer som grå stær, glaukom og retinopati.



Spørsmål: Er det sant at diabetisk øyesykdom ikke har noen symptomer før den er avansert til et betydelig nivå?

Jo tidligere du blir diagnostisert med diabetisk øyesykdom, desto bedre vil det visuelle resultatet bli.

Målet er å finne endringer før skaden er irreversibel. Uskarpt syn er det første, og viktigste, advarselsskiltet og kan behandles. Dessverre har de fleste diabetiske øyesykdommer ingen symptomer før den er avansert til et betydelig nivå.



Derfor er årlige omfattende øyeundersøkelser så viktige. Når det først er fanget, kan det ta så lang tid som tre måneder før synet kommer tilbake til det normale, hvis det gjør det. Uten behandling kan det føre til synstap. Faktisk er diabetes den primære årsaken til blindhet hos voksne mellom 20 og 74 år.

  En kvinne som skal løpe
Å håndtere stresset ditt gjennom trening eller avslapningsmetoder som yoga samt mindfulness kan hjelpe deg med å regulere blodsukkernivået. ( Bilde: Getty Images)

Spørsmål: Hva kan diabetes egentlig gjøre med øynene?

Ødeleggelsen av diabetes skyldes at kroppen ikke klarer å lage eller effektivt bruke insulin, et hormon som skilles ut av bukspyttkjertelen. Insulin, og bukspyttkjertelen som pumper det ut, behandler og sender blodsukker fra maten til kroppens celler.

Når det fungerer problemfritt, fungerer blodsukkeret som din viktigste energikilde. Men hvis du har høyt blodsukker, forblir glukose i blodet i stedet for å nå cellene dine. Denne prosessen kan føre til synstap og til slutt blindhet.

Diabetes er en sykdom som rammer små blodårer; for mye blodsukker skader kroppens minste blodårer og svekker blodstrømmen. Dette sulter kapillærene i vevets mat og fører til lekkende blodårer, hevelse og oksygenmangel.

englelig betydning av 333

Væskelekkasjer kan også endre formen og størrelsen på øyets linse, og forårsake grå stær. Disse lekkasjene kan også skade netthinnen, baksiden av øyet, der visuelle bilder dannes. Diabetes kan gi blødninger og overflødig væske i netthinnen, noe som kan ha en alvorlig effekt på synet vårt.

Spørsmål: Hva er de fire hovedsymptomene som indikerer diabetes?

De fire hovedsymptomene som finnes i øynene som kan oppdage at du kan ha diabetes er

  • uklart eller forvrengt syn
  • mørke flekker i synet ditt (flytere)
  • lysglimt
  • 'hull' i synet ditt

Spørsmål: Er det noen andre uvanlige tidlige advarselstegn en person må være klar over?

Du legger kanskje merke til hodepine , øyesmerter, rennende øyne, tåkesyn, glorier rundt lys og synstap.

Hvis du opplever at du lider av ett eller flere av disse advarselsskiltene, er det best å ta kontakt med øyelegen din for å oppdage eventuelle problemer tidlig og komme i gang med behandlingen.

Igjen for å sikre det beste resultatet og tidlig behandling av diabetisk øyesykdom, er årlige omfattende øyeundersøkelser med en øyelege nøkkelen.

De fleste tilstander har ingen symptomer i de tidligste stadiene. Hvis behandlingen skjer i de tidlige stadiene, er visuelle utfall de mest positive, og behandlingen kan være tyngende for pasienten.

Flertallet av pasienter med diabetes har ingen visuelle symptomer. De kan oppleve sløret eller bølget syn eller flekker av manglende syn uten egentlig å innse at disse er alvorlige. Årlige øyeundersøkelser kan redde synet ditt ved å finne disse tilstandene tidlig, før de forårsaker langvarig, irreversibelt synstap eller blindhet.

Ikke hvilken som helst visuell eksamen vil gjøre; en fullstendig omfattende synsundersøkelse er nødvendig. Øynene bør utvides med dråper for å åpne opp pupillen, noe som er avgjørende for å la legen din utføre en grundig netthinneundersøkelse.

Se Også: