Des Lynam om å intervjue Muhammad Ali, skrekk for Hillsborough og ønsker live sport

Fotball

Horoskopet Ditt For I Morgen

Lynam



Des Lynam sitter i frontrommet og stirrer på en tom telefon, og blir litt sur.



Som millioner av sportsfans i pandemisk lockdown, har han lyst på fotball, racing eller golf - og gruer seg til en sommer uten tennis.



Men du vil ikke finne Des, 77, se YouTube-repriser eller Match of the Day's klassiske høydepunkter.

Fordi, som ansiktet til TV -sporten i mer enn tre tiår, har han vært der, sett den og fått den nummererte skjorten.

Det Des åpenbart ikke har fått, er demens - i motsetning til de forvirrende og sårende kommentarene fra tidligere kollega Mark Lawrenson nylig.



himmelsk innleid tigerlilje

Fotballeksperten sa at Des i en podcast slet med Alzheimers og ikke hadde den beste helsen.

Mens Des nekter å svare på de bisarre påstandene, er det klart fra chatten vår at han er i form, bra og helt på ballen.



Des Lynam med Jimmy Hill på Match of the Day i 1990 (Bilde: BBC)

Jeg blir skikkelig lei av sport nå, men han sukker ned telefonen fra West Sussex -hjemmet han deler med kona Rose Diamond. Jeg slipper å se på gamle hendelser fordi jeg allerede vet resultatet.

Sport handler om live - overraskelsene og opprørene. Og selv om det er hyggelig at de gamle kommentatorene kommer på Match of the Day, er vi gamle presentatører ikke det. Det er fortsatt Gary Lineker.

Des humrer og insisterer på at han ikke går glipp av flaggskipshowet han holdt med Jimmy Hill før han gikk til ITV Sport i et mega-trekk på 5 millioner pund i 1999.

Det var en massiv historie på den tiden på grunn av Dess kule profesjonalitet og litt forvirrede rykte.

Med sølvrevsutseende, dapper blazere og en stemme som silkepyjamas, var han også husmorens favoritt.

Fru Merton (alias komiker Caroline Aherne) fortalte ham berømt: Jeg tror du er Tom Cruise for kvinner i overgangsalderen ... vi er som kitt i hendene dine.

hva betyr 178

Des ble født i Ennis, Irland, i 1942 og flyttet til Brighton med familien i en alder av seks.

Des med kona Rose (Bilde: PA)

Som en lys gutt gikk han på grammatikkskolen, og etter A-nivå begynte han å jobbe i forsikring før han begynte kringkastningskarrieren på BBCs lokale radio.

Han meldte seg raskt inn i nasjonal radio og var boksekommentator i 20 år.

Jeg fikk reise verden rundt etter Muhammad Ali og intervjue ham mange ganger, husker han.

I Zaire, før Rumble in the Jungle mot George Foreman, begynte Ali å fortelle oss hvordan han skulle vinne kampen med en jab ... rett til venstre.

Han fortsatte å stikke denne jabben på meg, rett inn i ansiktet mitt. Det var vanskelig å ikke skremme, men jeg tenkte 'jeg kommer til å sitte helt stille, for hvis han får timen litt ut og får nesen til å blø, får jeg en fantastisk scoop!'

Men han var selvsagt helt presis og holdt seg en fjerdedel av tommelen fra mitt hooter.

På slutten så han meg i øynene og sa ‘Du er ikke så dum som du ser ut!’. Han var fantastisk.

Des spilte en plate i 1975 (Bilde: Getty)

Des flyttet til TV på 1970 -tallet og presenterte snart tribune, Sportsnight, VM, OL og alle større sportsbegivenheter. Men mediekarrieren kunne ha tatt en annen vei.

I 1972 dekket han OL i München for radio da 11 israelske teammedlemmer og en vesttysk politibetjent ble myrdet av den palestinske terrorgruppen Black September.

Des sier at han svingte seg gjennom en rekke intervjuer om situasjonen for nyhetsprogrammer, men han gjorde det så bra at han ble tilbudt en jobb som nyhetskorrespondent.

åndelig betydning av 440

Jeg trodde det kan innebære å dekke kriger, så jeg sa nei takk, sier han.

Å se så mange sportsbegivenheter kansellert nylig minner Des om da sendingene hans ble forstyrret.

I 1997 presenterte han Grand National da et IRA -bomvarsel betydde at Aintree måtte evakueres.

En av politimestrene eskorterte kjendisene, og av en eller annen grunn fikk han meg også, forklarer Des. Så jeg endte opp med å gå ut i selskap med prinsesse Anne og Gregory Peck.

Des med andre Countdown -programleder Carol Vorderman (Bilde: PA)

Det dystre øyeblikket i Des karriere kom for 31 år siden, i semifinalen Liverpool mot Nottingham Forest FA Cup på Hillsborough.

Jeg var der for å spille inn åpningen av Match of the Day, sier han. Men til slutt frontet jeg den eneste episoden som ikke inkluderte noen sport.

Ingen hadde peiling på hva som foregikk, og det ble ikke kunngjort noen meldinger før mye senere, da hadde mennesker blitt skadet og drept. Etterpå, nede på banen, så vi førstehånds bevis på tragedien.

Des skyndte seg tilbake til London for å forberede programmet. Et sted ble det produsert et svart slips for meg, og vi falt mer eller mindre på lufta og gjorde vårt beste for å være saklige og sympatiske, sier han.

cindy black sophie winkleman

Senere ga han kommentaren til minnestunden i Liverpools anglikanske katedral.

Des forlot Beeb i 1999 for å presentere ITVs live fotballdekning, men han angret og sa: Jeg savnet kameratskapet, gutta jeg pleide å jobbe med og all latteren.

I 2005 ble Des bedt om å bli vert for Countdown etter den elskede Richard Whiteleys død og vant raskt tvilere-selv om han aldri hadde helt den samme kjemi med Carol Vorderman.

Les mer

NEWSAM Football's beste historier
Registrer deg på daglig NEWSAM Football -e -post Overfør nyheter LIVE: Siste sladder Mourinho tar sikte på 'heldige' Man Utd Messi kommenterer å forlate Barcelona

Men han sluttet etter et år og sa at det var for slitsomt å reise fra West Sussex til Leeds for å filme. Men han fibrerte.

I sannhet ble jeg bare så lei av å gjøre det, avslører han. Vi ville spille inn fem show om dagen, men som vert hadde jeg ikke nok å gjøre. Jeg tenkte 'jeg kan ikke gjøre dette i to år til, det vil drepe meg.'

Har han ikke lyst til å komme tilbake på skjermen? Jeg tror jeg er ute av det nå, sier Des, som ble gjort til en OBE i 2008.

Jeg vil ikke skremme barn. Når jeg gjør FaceTime med mine to barnebarn, tenker de 'hvem er den gamle tøsene?'

Til tross for vitsene hans om alder, er Des fremdeles i fin form. Han ble operert i ryggen for en diskusprolaps for noen år siden og sluttet å spille golf og tennis.

Men Rose fikk meg til å gjøre Pilates, sier han. Jeg pleide å tro Henry Fords teori om at 'trening er køye' - men nå disiplinerer jeg meg selv til å gjøre de fysiske rykkene mine, fordi du ved 77 år begynner å falle fra deg.

Ikke så berømt bart, sikkert? Vel, jeg ville barbere det fordi det har blitt helt hvitt nå, sier han. Da sa Rose: 'Ikke tør du - folk kjenner deg ikke igjen'.

Selvfølgelig tar han feil. Fordi lockdown har fått millioner av fans til å gjenoppdage sportsklassikere. Og Des Lynam er utvilsomt en av dem.

Se Også: