Cryptojacking: Hvordan PC-en din kan HACKES for å utvinne Bitcoin for andre

Teknologi

Horoskopet Ditt For I Morgen

De siste angrepene som involverer kryptovalutaer som Bitcoin overliste selv de største teknologiselskapene rundt. Gruvearbeidere i kryptovaluta finner måter å piggyback på datamaskinene til uvitende nettbrukere, alt i et forsøk på å tjene på Bitcoin fenomen.



Kryptovalutaer er digitale alternativer til tradisjonelle valutaer som Sterling. De er ikke knyttet til noen bank eller nasjonal økonomi, og de er sterkt kryptert for å tilby sikkerhet for nettbaserte transaksjoner. Verdien av valutaer, hvorav den mest kjente er Bitcoin, har gått gjennom taket, og det er det som motiverer grupper eller enkeltpersoner til å 'mine' for dem på nettet – inkludert via hestekreftene til andres datamaskiner.



Denne artikkelen ble satt sammen av ekspertene på Hvilken? Teknisk hjelp som tilbyr vennlige en-til-en teknologi- og datarådgivning fra Which?



Hvordan PC-en din kan krypteres

(Bilde: Digital Vision)

Mens du surfer på nettet, kan du plutselig høre fansen på den bærbare datamaskinen surre inn i livet og PC-en din går langsommere. En sikkerhetsskanning kan vise at ingen skadelige filer skjuler seg på PC-en. Problemet forsvinner, og du går videre. Og likevel, når du neste gang kommer tilbake til det samme nettstedet, starter problemet igjen.

Årsaken kan være en type skadelig programvare som er svært vanskelig å oppdage. Faktisk, når den brukes lovlig, regnes ikke denne programvaren som skadelig programvare i det hele tatt. Hva skjer?



Denne typen nedgang og prosessorøkning kan være forårsaket av en nettleserbasert kryptovalutagruvearbeider. Nylige eksempler - spesielt et som heter CoinHive - har allerede påvirket nettsidebrukere over hele verden. Gruvearbeideren kan i hemmelighet bygges inn i nettsteder og til og med YouTube-videoannonser - land på dem, og den vil begynne å kjøre i bakgrunnen umiddelbart.

Beste antivirusprogramvare - se Hvilken? anbefalinger og anmeldelser for 2018



Gruvedrift for kryptovaluta

Bitcoin er en digital peer to peer desentralisert kryptovaluta

Bitcoin er en digital peer to peer desentralisert kryptovaluta (Bilde: Getty)

Gruvearbeideren bruker datamaskinen din (og mange andre) til å utvinne kryptovaluta i stor skala. Den bruker prosessoren din til å løse djevelske matematiske problemer som bare kan utføres av en datamaskin. Når problemene, eller 'hashene', er løst, får eieren av gruvearbeideren en liten mengde av sin valgte kryptovaluta satt inn på kontoen sin.

Gjerningsmennene graver vanligvis bare opp en liten mengde kryptovaluta. Men å bruke andres maskinvare (og strømmen det hele går på) koster enda mindre. I stor skala kan dette være en levedyktig strategi for å tjene penger.

Det store problemet er at programvare som CoinHive kan settes inn på praktisk talt alle nettsider uten at du vet det. Det er så vanskelig å oppdage at det i januar ble funnet å skjule seg i annonser som ble vist på YouTube.

Den gode nyheten er at disse gruvearbeiderne ikke prøver å stjele noen personlig informasjon, ikke installerer noen programmer på datamaskinen din og ikke prøver å flå deg med løsepengeprogramvare. De er imidlertid upraktiske, får datamaskinen til å gå sakte og vil øke datamaskinens strømforbruk, noe som koster deg tid og penger.

Brukt med tillatelse, regnes ikke CoinHive som skadelig programvare fordi det faktisk tjener et formål. Men når det brukes uten tillatelse, er det helt sikkert et uønsket stykke skadelig programvare, som beskrevet i en blogg innlegg fra det ledende antivirusfirmaet Symantec.

Finn tegnene til en Bitcoin-gruvearbeider

(Bilde: AFP)

Det er normalt ganske enkelt å finne ut om en kryptovaluta-gruvearbeider kjører på datamaskinen din. Når du besøker en berørt nettside, vil datamaskinen sannsynligvis kjøre saktere, spesielt hvis du bruker en bærbar datamaskin, og du vil høre kjøleviftene sutre mer enn vanlig.

Hvis du bruker Windows, kan du bruke Ctrl + Alt + Delete for å åpne Oppgavebehandling. På fanen Prosesser, og finn nettleseren din, vil du se at CPU-kolonnen kan vise en høy prosentandel av bruken.

Dette betyr ikke nødvendigvis at PC-en din blir brukt som gruvearbeider, siden noen nettsteder kan være veldig sultne på PC-ens ressurser uansett, men det er absolutt en anelse.

Ofte gjemmer gruvearbeidere seg i annonser, og i noen tilfeller vises disse annonsene som tomrom, så se etter hvite områder der du forventer at en annonse skal være.

Hvordan beskytte deg selv

(Bilde: Getty Images)

Vi anbefaler alltid å ha antivirusprogramvare installert, enten det er gratis eller premium. Selv om CoinHive har overlistet noen få sikkerhetstiltak så langt, utvikler anti-malware-ekspertene alltid produktene sine. Oftere enn ikke bør god sikkerhetsprogramvare beskytte mot denne typen utnyttelse.

Se også etter eventuelle 'pop-under'-vinduer - disse er som popup-vinduer, men de gjemmer seg bak nettleseren din i håp om at du ikke finner dem.

I tillegg er det bare å besøke nettsteder du stoler på alltid et godt råd, selv om, som vi har sett ovenfor, selv de mest pålitelige nettstedene på nettet kan falle feil av gruvearbeidere.

Hvilken? tester antivirusprogramvare med jevne mellomrom. Vi bruker tusenvis av stammer av skadelig programvare og ondsinnede nettprogrammer for å finne antiviruspakkene som er gode nok til å beskytte datamaskinen din. Les våre anmeldelser for å finne ut hvilken AV-pakke som passer for deg.

datatelling ='3' data-numberedMest leste
Ikke gå glipp av

Se Også: