Kan dine gamle Harry Potter -bøker gi deg tusenvis? Slik finner du ut

Harry Potter

Horoskopet Ditt For I Morgen

Harry Potter og filosofen

Denne kan være verdt mer penger enn en Gringott's Goblin kunne forestille seg(Bilde: PA)



En komplett samling med signerte første utgaver av Harry Potter gir deg mer enn 28 000 pund tilbake - mens den mest betalte på auksjon for en enkelt JK Rowling -bok var svimlende 1,95 millioner pund.



Men de er langt fra de eneste bøkene som er verdt langt mer nå enn hva folk betalte for dem - med noen av 2008 -bøkene som nå henter hundrevis hvis du selger dem.



Dette er hva du trenger å vite for å finne ut om noen av de gamle Harry Potter -bøkene dine nå er verdt en mynte.

Hva du skal se etter

Harry Potter -bøkene er fortsatt på trykk - det betyr at du kan hent et eksemplar for £ 3,85 og du kan kjøpe alle de 7 klassiske bøkene for under £ 30 .

hvilke hjemmebasebutikker stenger 2018

Det betyr at de gamle bøkene dine er verdt mer enn at de må tilby noe litt annerledes.



Første utgaver - spesielt av de to første bøkene - er verdt minst £ 20 uansett hvilken tilstand de er i og kan være verdt tusenvis og tusenvis av pund.

Bonhams solgte et sett med første utgaver av Harry Potter -bøkene i 2005 for 14 400 pund, og ved to anledninger i 2007 solgte kopier av De vises stein for 9 000 pund, fortalte Matthew Haley, sjef for bøker ved auksjonshuset Bonhams Speilpenger .



Les mer

Harry Potter
Mangler øyeblikk som vil gjøre fansen opprørt Bryllupsdag med Hogwarts-tema JK Rowlings formue Harry Potter -ting verdt

Den første boken i serien er enormt verdt mer enn de påfølgende bindene, og tilstanden er alt. Nylig har første utgaver av den første boken i rimelig stand solgt for rundt 4000 pund. Tydeligvis kan ekte signaturer eller enda bedre inskripsjoner av JK Rowling tilføre verdien enormt.

Andre ting å se etter er sjeldnere versjoner av bøkene - de med forskjellige omslag, illustrasjoner, store trykk - i utgangspunktet alt utenom det vanlige som ikke lenger er tilgjengelig.

Hva bøkene dine er verdt

JK Rowling

JK Rowlings signatur kan tilføre tusenvis til verdien (Bilde: Getty)

Online bokspesialist AbeBooks er et godt sted å gå for å finne ut hva eksemplarer som dine selges for - ettersom de har signert og en sjelden versjon av nesten alt tilgjengelig - selv om eBay.co.uk og Amazon Marketplace har også eldre utgaver til salgs.

suraya el-wakil

For å spare deg tid - her er hva du skal se etter og hva som er verdt hva:

Harry Potter and the Philosopher's Stone (1997)

Harry Potter and the Philosopher's Stone av JK Rowling

Dette er omslaget du leter etter ... (Bilde: Wikipedia)

Bare 500 innbundne eksemplarer ble trykt av den første utgaven, og selges for titusenvis. Se etter en utskriftslinje som leser '10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 'og krediteringen til' Joanne Rowling 'ikke JK.

Standard første utgaver selger for alt mellom tusenvis og 20 pund, avhengig av tilstanden og opplaget.

Du kan også få så mye som £ 1800 for første utgaver av deluxe -utgaven 1999 og tidlige versjoner av de australske og amerikanske opplagene (der det heter Harry Potter and the Sorcerer's Stone - trykt i 1998)

Harry Potter og hemmelighetskammeret (1998)

En annen verdifull en å ha i samlingen din - utgitt i 1998 i ikke mange tall (Harry Potter -mani og massive opplag ble først til med Goblet of Fire i 2000). Innbundet første utgaver lager firefigurer og andre tidlige trykkversjoner utgjør hundrevis-med tidlige versjoner av deluxe-utgavene som gir tusenvis.

Harry Potter og fangen fra Azkaban (1999)

Harry Potter

Sørg for å sjekke skapet under trappen (Bilde: PA)

En feil i tidlige versjoner av denne boken fra 1999 betyr at hvis du finner en med Joanne Rowling (ikke JK) trykt på opphavsrettssiden, vil den være verdt over £ 1000.

Første utgave i god stand, hardt omslag, selger for noen hundre pund, mens en hvilken som helst versjon av deluxe -utgaven tjener fra £ 15 for mer enn £ 3000, avhengig av utgaven og tilstanden.

Harry Potter og ildbegeret (2000)

Det er noen få versjoner av den fjerde boken der ute - med forskjellige omslag på den amerikanske og britiske første utgaven. Disse kan selge for flere hundre pund avhengig av tilstanden. En standardkopi av den første utgaven kan hentes for omtrent £ 10 - så ikke tell noen kyllinger.

verste byen i Storbritannia

Quidditch gjennom årene/Fantastiske dyr og hvor du finner dem (2001)

En ny filmfranchise har økt verdien av de originale bøkene

Først utgitt som veldedighetsbøker for Comic Relief-dette paret av bøker har siden blitt skrevet ut på nytt mange ganger (og en blir til og med omgjort til en film).

Bøkene vekket interesse etter at filmen Fantastic Beasts fra 2016 ble utgitt, med utgaver signert av casten av fim som hadde høye priser, så vel som de signert av Rowling selv.

Hvis du har en eske med innbinding fra 2001, kan den være verdt mer enn £ 300, mens myke rygger i god stand selges for mer enn £ 50 som et par og rundt £ 25 hver.

Gail Porter Houses of Parliament

Harry Potter og Føniksordenen (2003)

Da den femte boken i serien kom ut, var JK Rowling et globalt fenomen. Det betyr at det er MYE første utgaver der ute, og de er mindre verdt enn tidligere versjoner. Når det er sagt, er alt signert av JK Rowling verdt fire figurer og versjoner signert av illustratøren er verdt godt over £ 100. God kvalitet første utgaver kan hente £ 50 skjønt.

Harry Potter og Halvblodsprinsen (2005)

Dessverre kan du hente en første utgave av Harry Potter og Half-Blood Prince for så lite som £ 6-noe som betyr at for å tjene noen seriøse penger må du skille deg ut. En illustrert deluxe -utgave kan være verdt hundrevis, mens en i god stand med voksenomslag kan hente mer enn £ 100.

En standardutgave må i utgangspunktet være perfekt for å tjene mer enn £ 50.

Harry Potter og dødstalismanene (2007)

Det store antallet første utgaver på markedet betyr at selv signerte kopier av den siste Harry Potter -boken kan bli funnet for mindre enn 100 pund - selv om de i god stand fortsatt vil hente mer enn 1000 pund. Bøker i utmerket stand med mindre vanlige omslag (dvs. voksne, deluxe og noen utenlandske trykk) kan imidlertid fortsatt være verdt mer enn £ 100.

The Tales of Beedle the Bard (2008)

Harry Potter -boken på 2 millioner pund

Dette er en overraskelsesvinner i samleobjektene for Harry Potter -bøker. Ikke bare er det den dyreste Harry Potter-boken noensinne (takket være et håndskrevet eksemplar på 1,95 millioner pund på auksjon), alle som snappet opp en av samlerutgavene, gikk videre til en vinner.

Disse koster £ 50 den gangen, men selges nå for alt mellom £ 200 og £ 1000.

Standardutgaver av hardback -versjonene kan også gjøre mer enn £ 50 i god stand.

topp 100 hunder stemme

Harry Potter og det forbannede barnet (2016)

(Bilde: Internett ukjent)

Manuset til den åttende Harry Potter -historien - satt 19 år etter at den originale serien endte (eller akkurat der den sluttet hvis du teller epilogen på slutten av Deathly Hallows) - kan hente mer enn £ 100 hvis du har en første utgave med salgsfremmende varer inkludert.

En signert versjon (av rollebesetningen eller forfatteren) kan gi deg mer enn £ 300 tilbake.

Imidlertid vil en standard første utgave vanligvis ikke tjene mer enn £ 20.

Du kan finne ut mer om dine magiske bokskatter her:

Se Også: