Commonwealth Games Pride House ser ut til å utnytte Tom Daleys 'fantastiske uttalelse'

Friidrett

Horoskopet Ditt For I Morgen

Tom Daleys historiske inngang til Commonwealth Games åpningsseremonien brukes til å drive samtalen rundt forbedring av likestilling for LHBT+-miljøet i deltakerlandene.



De OL Medaljevinnende dykker bar Queen's Baton inn på Birminghams Alexander Stadium ved siden av seks LHBT+-aktivister og idrettsutøvere som vifter med gigantiske Progress Pride-flagg . Og Pride House Birmingham følger Daleys ledetråd for å bidra til å inspirere til endring blant de 35 Commonwealth-landene som fortsatt har anti-LHBT-lover.



Basert i hjertet av Birminghams Gay Village, tilbyr Pride House et trygt sted for medlemmer av LHBT+-samfunnet som besøker regionen for lekene, i tillegg til å være vertskap for visninger av arrangementene og pedagogiske foredrag fra ledende LHBT+-aktivister og idrettsutøvere. Birmingham Pride House er også det første som har tilstedeværelse i Atletes' Villages, noe som medarrangør Jon Holmes mener vil være avgjørende for å starte samtaler rundt forbedring av situasjonen til LHBT+-samfunnet over hele Commonwealth.



'Det er bare et så viktig prosjekt Commonwealth Games er en så sentral begivenhet å ha disse samtalene på. Vi prøver å snakke om ansvar som et land for det faktum at vi påla disse landene alle disse straffelovene og anti-LHBT-lovene da vi koloniserte dem, sa han til NEWSAM Sport.

utkledde hunder

'Det føles som om vi har et ansvar for å lede samtalen. Vi kan ikke forventes å presse regjeringer til å endre lovene deres, men vi ønsker å samarbeide med aktivister på bakken og støtte dem i deres innsats fordi endringen må komme innenfra.

'Det er enda viktigere på grunn av Covid-restriksjonene som vi fortsatt er under i betydningen av å ha protokoller og atletene prøver å holde seg trygge. Vi må være realistiske nå og vite at mange idrettsutøvere som er LHBT+ ikke vil få muligheten til å nødvendigvis komme hit til huset.



  Tom Daley deltok i åpningsseremonien foran syv LHBT+-aktivister og idrettsutøvere som bar Progress Pride-flagg
Tom Daley deltok i åpningsseremonien foran syv LHBT+-aktivister og idrettsutøvere som bar Progress Pride-flagg ( Bilde: AFP via Getty Images)

'Så for å ha tilstedeværelsen i idrettsutøvernes landsbyer, for å ha pop-up teltene, de morsomme aktivitetene der, er det viktig å ha den tilstedeværelsen og for våre frivillige å få kontakt med utøverne, trenerne og støtteapparatet, og gi dem beskjed at vi er her for dem i hvilken som helst form eller form de trenger det.'

Pride House og Stonewall-ambassadør Amazin LeThi er enig i at tilstedeværelsen i Atletenes landsby vil være avgjørende for å endre holdninger. Den vietnamesiske kroppsbyggeren kritiserte de 'grusomme' anti-LGBT+-lovene på plass i mer enn halvparten av de konkurrerende nasjonene da hun ba om at en endring skulle finne sted.



'Dette Pride House er så historisk fordi det for første gang også er i Athletes' Village, så det er bare så synlig når det gjelder å engasjere allierte, men også ha disse samtalene rundt det å være ditt autentiske jeg innen sport og å kunne forkjempe mangfold og inkludering,' sa LeThi til NEWSAM Sport.

'Jeg tenker på hva Tom Daley gjorde med den uttalelsen med pride-flaggene og å ha denne diskusjonen om de 35 landene [som har lover mot LHBT+]. Ni [i verden] har dødsstraff, det er forferdelig.

«Det er vanskelig for folk i Storbritannia, der man åpent kan holde hender, dere har likestilling i ekteskapet, dere har antidiskrimineringslover, å tro at man i noen av landene som konkurrerer kan bli steinet til døde eller få livsvarig fengsel eller 100 piskeslag. .

'Og hva Pride House betyr for synligheten til så mange av Commonwealth-idrettsutøverne som har kommet for å konkurrere i Birmingham, som er i skapet, som aldri kunne komme ut, men hvor mye det Pride House betyr for dem, å ha et speil bildet av historien deres reflekteres tilbake på dem.'

  Jon Holmes (først til høyre) med de tre andre medlemmene av Pride House Birmingham's organising committee
Jon Holmes (først til høyre) med de tre andre medlemmene av Pride House Birminghams organisasjonskomité ( Bilde: Nick Hynan)

Holmes var til stede på Alexander Stadium for åpningsseremonien sist torsdag. Og han hyllet Daley for å fremheve arbeidet til aktivistene og idrettsutøverne som bar pride-flaggene bak seg.

'Det var et veldig sterkt øyeblikk. Jason Jones, en av aktivistene, var her på Pride House og vi snakket om det tidligere. Det var et veldig fint øyeblikk hvor Tom var veldig bevisst på at kameraene var på ham da han løp inn i stadion,' la Holmes til.

«Han snudde seg bevisst tilbake og innledet, ga en håndbevegelse for å vise at vi faktisk er her for disse aktivistene, disse menneskene med stolthetsfremskrittsflaggene, la oss se på dem og symbolikken i å feire LHBT-samfunnene våre på denne sportsarenaen, med over en milliard mennesker så på åpningsseremonien.

'Jason sa selv at han har mottatt så mange meldinger fra folk i Trinidad og Karibien fra folk som er utrolig rørt over å se det ved en slik show. Verdens øyne var rettet mot Birmingham og Tom, og disse aktivistene sørget for at vi var inkludert.'

bordeaux fine wines ltd

LeThi la til sin ros til Daley for hans uttalelse på åpningsseremonien og håper at det kan være skytevåpenet på samtalene som må finne sted. Hun kritiserte også hykleriet ved å forvente at idrettsutøvere skal konkurrere på høyeste nivå, til tross for at de ble tvunget til å skjule sin sanne identitet.

'Det handler om arven som vi ønsker å etterlate for ikke bare Birmingham og Storbritannia, men arven fra Commonwealth Games for å ha denne samtalen. Vi starter den med denne fantastiske uttalelsen ved åpningsseremonien,' sa hun.

  Amazin LeThi (i midten) er en av Pride House Birmingham's athlete ambassadors
Amazin LeThi (i midten) er en av Pride House Birminghams atletambassadører ( Bilde: Nick Hynan)

'Og begynn å være i stand til å engasjere disse landene rundt viktigheten av likestilling. Noen av innbyggerne deres kan ikke være seg selv, men konkurrerer fortsatt om gull for landet ditt. På den ene siden feirer vi deg, men på den andre siden de også forfølge deg.

'Pride House blir den påminnelsen til landene om at dette er dine borgere også, de vinner medaljer for deg, de forkjemper landet ditt, de bør også behandles med respekt uten frykt for vold eller diskriminering.

'Når det plutselig er foran deg og det er noen fra samfunnet som snakker om hva Pride House er, historien deres, reisen deres, men også som idrettsutøver, det gir gjenklang, den personen er akkurat som deg. Vi må åpne for denne dialogen å engasjere allianse i handling.'

Klikk her for å lese mer om Pride House Birmingham

når kommer iphone 6 ut i Storbritannia

Se Også: