Sigarettlovene endres i mai - hvordan budsjettet også vil påvirke alkoholkostnadene

Røyking

Horoskopet Ditt For I Morgen

Nye lover trer i kraft i mai som en del av regjeringens plan om å slutte å røyke helt i Storbritannia.



union jack opp ned

Mentholsigaretter vil bli utestengt fra britiske butikker, sammen med tynne sigaretter og rulletobakk med smak, fra 20. mai, når lovene trer i kraft.



Forbudet, som stammer fra de nye lovene i EUs tobakksproduktdirektiv, er en del av et forsøk på å avskrekke unge fra å slutte å røyke ved å forby sigaretter med en & apos; karakteristisk smak & apos; annet enn tobakk.



Det er forstått at disse sigarettene oppmuntrer til sosial røyking blant unge mennesker - noe regjeringen ønsker å stoppe.

Planen om å avvikle sigaretter med smak følger helt med et forbud mot pakker med 10 i mai 2017.

Budget generics - Sigaretter

Planen om å avvikle smaksatte sigaretter helt har sett at nye lover allerede begrenser salget av mentolsigaretter til kun 20 pakker (Bilde: Getty)



Les mer

Budsjett 2020
Oversikt over viktige budsjettmeldinger 13 detaljer gjemt i liten skrift Kalkulator - hvor mye det vil påvirke deg 12 milliarder pund for å håndtere koronaviruset

Sigaretter og smaker med fruktig smak, inkludert vanilje, krydder og søtsaker, ble også forbudt av loven.



Veldedigheten ASH (Action on Smoking and Health) sa at de siste endringene vil stoppe produksjon og salg av filtre, papir, emballasje, kapsler eller andre komponenter som inneholder smaksstoffer i sigaretter og rulletobakk.

Det strekker seg også til & apos; tekniske funksjoner & apos; som gjør at forbrukerne kan endre & lukt, smak eller røykintensitet & apos; av produktet.

Amanda Sandford, fra ASH, sa at prisen på sigaretter og stoppet salget av mindre pakker har gjort røyking mindre attraktiv.

Hun la til at forbud mot mentolsigaretter kan avskrekke flere yngre fra å røyke, og sa: 'Det er naturlig vanskelig å puste inn røyk, og for mange første gang de røyker, er det motbydelig, men folk holder ut med det og det er når de blir avhengige.

'Det er bevis på at mentolsigaretter slapper av i luftveiene og smaken skjuler røykens hardhet, og derfor synes yngre mennesker det lettere å røyke.

'Det er imidlertid en absolutt myte at mentolsigaretter er bedre for deg.

Holly fra geordie shore

'Alle sigaretter er skadelige og mentolsigaretter er like farlige som vanlige sigaretter.

Vil budsjettet 2020 påvirke sigarett- og alkoholpriser?

Mest sannsynlig, ja (Bilde: Getty)

alexandra smith mel smith

Det første budsjettet til Boris Johnsons flertallsregjering er mindre enn en uke unna, da den nyoppnevnte kansleren Rishi Sunak vil levere årets regnskap 11. mars.

Og det er tiden på året da regjeringen vil sette frem sine såkalte 'syndsavgifter' på sigaretter og sprit.

På slutten av budsjettdagen vil enhver endring av disse pliktene tre i kraft - vanligvis klokken 18.00 - og vil mest sannsynlig ha en umiddelbar innvirkning på prisene i butikker og supermarkeder.

Kansleren har spesiell tillatelse til å drikke alkohol under talen, selv om den siste som gjorde det var Kenneth Clarke, som hadde en whisky.

Regjeringen har ennå ikke kunngjort hva årets skattemeldinger vil bli.

Se Også: