Briter aner ikke om kalorier i sprit, ettersom kampanjer krever det, teller på etiketter

Alkohol

Horoskopet Ditt For I Morgen

nærbilde fett mage med øl isolert på hvit bakgrunn

Sprit kan inneholde mange kalorier(Bilde: Getty Images/iStockphoto)



De fleste briter aner ikke hvor mye vekt deres favoritt tipp kan ha på livet.



Helsekampanjer krever kaloritelling på spritetiketter etter at knapt en fjerdedel kunne anslå hvor mange kalorier de sank i en halvliter pils og en av fem kom nær tallet i et glass vin.



Studien som godtok et riktig svar hvis gjetningen var innenfor 50% av den sanne verdien, har ført til krav om bedre ernæringsinformasjon om alkoholflasker og bokser.

En halvliter pils med 5% ABV (alkohol i volum) har 239 kalorier, bare 11 mindre enn en 51g Mars -bar som har 228.

Og et middels 175 ml glass vin har 133 kalorier - tre mer enn en 25 g pose Walkers klare saltede chips.



Hvor mye visste du om kaloriene i sprit? Del tankene dine i kommentarfeltet

Ifølge en undersøkelse blant 12 247 voksne av Alkoholhelsealliansen, visste bare 18% at de medisinske retningslinjene for sjefen (CMO) ikke var mer enn 14 enheter alkohol per uke, mens 34% ikke visste det og 48% svarte feil .



Spritindustrien ble enige om å oppdatere etiketter for å vise den ukentlige retningslinjen innen september 2019.

Men Alkoholhelsealliansen fant den gang at mer enn 70% av de undersøkte etikettene ikke inkluderte tallet.

Lovlig trenger alkoholetiketter bare å vise styrken til alkohol (ABV), allergener og beholderens volum.

Følg alle de siste nyhetene ved å melde deg på et av NEWSAMs nyhetsbrev

Mann som drikker tradisjonell halvliter ekte øl.

Mange briter liker å drikke, men vet ikke om kaloriene (Bilde: Getty Images)

Annen informasjon som ingredienser, ernæringsinformasjon og helserisiko er valgfri.

Slik det er, krever loven at mer informasjon skal vises på en eske med appelsinjuice enn på en flaske vin.

Selv om mange alkoholetiketter viser en nettadresse for drikkere å besøke for å finne ut mer om ernæringsdetaljer og helseskader fra alkohol, hadde bare 3% av de som ble undersøkt av YouGov brukt dem.

Alcohol Health Alliance -styreleder professor Sir Ian Gilmore sa: Alkoholmerking i dette landet etterlater forbrukerne i mørket om hva drikken deres inneholder.

Å vise grunnleggende produktinformasjon, for eksempel kaloriinnhold, gir forbrukeren muligheten til å ta informerte valg om hva og hvor mye de bestemmer seg for å drikke. Denne informasjonen skal vises tydelig på produktet de kjøper. De trenger ikke å forske på grunnleggende helseinformasjon på nettet.

Den kommende regjeringskonsultasjonen om kalorimerking er en flott mulighet for endring. Å kreve visning av kaloriinnhold på alkoholholdige drikker ville bringe alkoholmerking i tråd med merking av mat og brus og ville bidra til å løse det faktum at de fleste voksne i Storbritannia ikke kjenner kaloriinnholdet i alkohol.

Han la til: Men publikum har rett til å vite mer enn bare kaloriinnhold. Det er bekymringsfullt at bare 18% av publikum er klar over CMOs retningslinjer for drikke. Å inkludere denne viktige helseinformasjonen på etiketten, sammen med andre lesbare viktige helseadvarsler og advarsler om drikkekjøring og graviditet, vil bidra til å utdanne publikum om risikoen forbundet med å drikke og kan bidra til å redusere alkoholskade ved å be om atferdsendring.

Holly Gabriel, ernæringssjef i Action on Sugar, sa: Vi har lenge vært utsatt for utilstrekkelig og inkonsekvent merking. Det er helt uakseptabelt at alkoholindustrien klarer å slippe unna med å ikke gi full informasjon om emballasjen. Dette er misvisende og må stoppe. Alkoholmerking må bringes i tråd med mat og brus uten forsinkelse.

Tidligere undersøkelser fra Action on Sugar fant for høyt sukkerinnhold i ferdigblanda alkoholholdige drikker og ingen tydelig merking som veiledning for kjøpsbeslutninger - med noen drinker som inneholder hele 15 ts sukker per pakke, som er det dobbelte av tilsatt sukker en voksen bør ha i. en dag.

Se Også: