Britisk gass blant energigiganter slengte for å ha brukt forhåndsbetalingsmåler for å 'tvinge' kundene til å betale tilbake gjeld

Gjeld

Horoskopet Ditt For I Morgen

Nøkkelmåler for elektrisitet

Leverandører skal sette gjeldende kunder på nedbetalingsplaner først(Bilde: Alamy)



Energibedrifter har blitt siktet for urettferdig bruk av forskuddsmåler for å tvinge sårbare mennesker til å betale tilbake gjeld.



Regulator Ofgem sa at leverandører misbruker pay-as-you-go-go-metoden-med selskaper som bruker taktikken altfor ofte.



I sin årlige rapport om hvordan leverandører behandler kunder i sårbare situasjoner, sa Ofgem at det totale antallet forskuddsbetalte målere som ble installert under rettsordre fra en domstol for å dekke gjeld, steg fra 81 000 til 84 000 i fjor.

mann saksøker kone for stygg baby

Det sa at tre firmaer utnyttet spesielt - med Utility Warehouse som installerte mer enn fem ganger bransjegjennomsnittet i løpet av denne tiden.

British Gas var rundt det dobbelte og Ovo Energy rundt en tredjedel til - med alle tre selskapene som presset folk på meter for å gjenvinne utestående saldo.



Ofgem sa at mens Utility Warehouse og Ovo Energy har forbedret ytelsen siden 2016, ved å installere færre meter under garanti, er bruken fortsatt høy.

En talsperson fra British Gas sa: 'Warrants blir bare noen gang utstedt som en siste utvei, og vi har sett en nedgang i antallet som ble utført i år.



'British Gas tilbyr mye hjelp og råd til kunder for å forhindre at de når dette stadiet. Warranter er en måte å holde en kundes energiforsyning i gang når de har gjeld og ikke har kontaktet oss om sine regninger. Kunder kan bytte fra en forskuddsmåler til en kredittmåler etter at de har bestått en kredittsjekk. '

Forhåndsbetalingsmåler bør være en 'siste utvei'

Tilbydere har blitt slått for å ha plassert kunder på målere uten å ta ytterligere tiltak (Bilde: PA)

nicole marie jean naken

I henhold til Ofgem's regler må leverandører identifisere kunder som er i eller står i fare for gjeld, og ta kontakt med dem tidlig for å sette dem på håndterbare nedbetalingsplaner.

Forhåndsbetalingsmåler må bare installeres med makt ved bruk av en kjennelse innhentet ved en rettskjennelse som en siste utvei.

I år forbød Ofgem tvangsinstallasjoner for de mest sårbare og begrensede kostnadene til £ 150.

Regulatoren sa at det nå er bekymret for at kunder som skylder penger ikke får støtten de trenger fra leverandører for å betale tilbake gjeld.

Dette er spesielt tilfellet for noen mindre og mellomstore leverandører, som i gjennomsnitt bare har 25% av sine strømkunder som skylder penger fordi de er i gjeld eller har restanser på en håndterbar nedbetalingsplan, mot 58% for større leverandører.

Co -operative Energy and Solarplicity (tidligere LoCO2) hadde den laveste andelen strømkunder som skylder penger på tilbakebetalingsplaner - henholdsvis bare 11% og 4% - sammenlignet med landsgjennomsnittet på 52%.

Les mer

Energibesparelser
Kaldt værbetalinger £ 140 Warm Home Rabatt Når skal du slå på oppvarmingen for vinteren Vinterdrivstofftillegg

En sølvfôr

Ofgem-rapporten fant også at antall frakoblinger for gjeld falt til et lavpunkt noensinne, i fjor, fra 210 i 2016 til bare 17 i fjor.

25 cromwell street gloucester

Dette betyr at færre mennesker blir fratatt tilgangen til grunnleggende energi på grunn av økonomien.

I mellomtiden er en rekord på 6 millioner sårbare strømforbrukere og nesten 4,8 millioner gassforbrukere nå registrert i leverandørens prioritetsregister, noe som gjør at de kan få ytterligere støttetjenester, for eksempel kvartalsvise måleravlesninger, for å hjelpe dem med å håndtere energien daglig. .

chihuahua tatt av måke

Imidlertid sa Ofgem First Utility, som bare har 1,9% av sine strømkunder på sitt prioriterte serviceregister, bør ta flere tiltak for å sikre at det er på linje med bransjens gjennomsnitt på 22%.

Rob Salter-Church, i Ofgem, sa: 'Vi er glade for at leverandører nesten har sluttet å koble fra kunder som sliter med å betale regninger, men de kan gjøre mye mer.

Noen leverandører bruker ofte makt for å dekke gjeld. I stedet må de identifisere kunder som sliter og støtte dem i å betale tilbake pengene som reglene våre krever. Å installere målere under garanti for å dekke gjeld må være en absolutt siste utvei.

Å beskytte sårbare kunder er ikke forhandlingsbart for leverandører. Vi forventer at alle leverandører når ut til disse kundene og svarer på deres behov, ikke forverrer deres vanskeligheter. Hvis de mislykkes, vil vi iverksette tøffe tiltak.

Se Også: