Storbritannias Tornado -jet rammet det syriske stedet med ild og glem Storm Shadow -missiler som er i stand til å ødelegge underjordiske bunkere

Internasjonale Nyheter

Horoskopet Ditt For I Morgen

Storbritannias RAF Tornado GR4 -jetfly ødela målet i Syria med Storm Shadow -kryssermissiler hyllet som det 'mest avanserte' våpen i sitt slag i verden.



De langdistanse ild- og glemrakettene ble designet som bunkerbusters som var i stand til å trenge gjennom underjordiske anlegg.



Fire Tornado-fly avfyrte 'deep-strike' -våpnene på et sted 15 miles fra Homs da USA, Storbritannia og Frankrike startet en felles bombekampanje mot Syrias kjemiske våpenanlegg.



Mach 1.3 -jetflyene tok av fra RAF -basen i Akrotiri, Kypros - omtrent 505 miles fra Syria - hvor seks Tornado -jetfly er stasjonert.

Et Tornado GR4 -fly med to Storm Shadows -missiler før det tok av fra RAF Akrotiri på Kypros (Bilde: AFP)

Fire Tornado -jetfly deltok i bombekampanjen i Syria (Bilde: AFP)



Storm Shadow -missiler vises på Dubai Air Show i 2005 (Bilde: AFP)

katherine ryan før operasjonen

En syrisk brannmann spruter vann på det ødelagte vitenskapelige forskningssenteret (Bilde: REUTERS)



Vanskelig å skyte ned, Storm Shadow luft-til-overflate-missiler har en rekkevidde på nesten 350 miles, veier 2800 kg (1300 kg) og måler 16,7 fot (5,1 m) i lengde.

Rekkevidden betyr at ingen av GR4 -erne ville ha blitt pålagt å krysse inn i det syriske luftrommet for å starte angrepet.

Det forhåndsprogrammerbare missilet ble først tatt i bruk i 2003 og har tidligere blitt beskrevet av RAF som 'uten tvil det mest avanserte våpenet i sitt slag i verden'. Det kalles et ild og glem -missil fordi det bruker GPS for å finne målet når det ble avfyrt.

Før og etter bilder av nettstedet som ble truffet av britiske jetfly (Bilde: AFP)

Amerikanske, britiske og franske styrker traff tre steder i Syria (Bilde: AFP)

Streikene ble utført som gjengjeldelse for et mistenkt kjemisk angrep (Bilde: AFP)

Produsenten, MBDA-systemer, beskriver det som et 'langdistanse dype slagvåpen' som er 'designet for å møte de krevende kravene til forhåndsplanlagte angrep mot faste eller stasjonære mål av høy verdi'.

Storm Shadow -missiler vil bli fraktet på Eurofighter Typhoons i fremtiden ettersom Tornado, Storbritannias primære bakkeangrepstråle, blir trukket tilbake fra tjeneste neste år etter nesten fire tiår.

Det har sett handling i Libya og Afghanistan, og de viktigste skvadronene er basert på RAF Marham i Norfolk, som vil bli det nye hjemmet til F-35 Lightning stealth jagerfly.

Amerikanske, britiske og franske styrker avfyrte mer enn 100 missiler (Bilde: AFP)

En Tornado -pilot i cockpiten før Syria -oppdraget (Bilde: AFP)

Kjemiske våpenanlegg i Syria ble rammet av 105 missiler over natten med Storbritannia, Frankrike og USA som brukte noen av de mektigste våpnene i sine arsenaler.

De tre basene som ble målrettet var Barzah Research and Development Center i større Damaskus, Him Shinshar Chemical Weapons Storage Facility, vest for Homs, og Him Shinshar Chemical Weapons Bunker Facility, som beskrevet av generalløytnant Kenneth McKenzie, direktøren for Joint Staff i Pentagon.

Angrepet ble satt i gang fra tre plattformer, Rødehavet, Nord -Arabiske gulf og fra luften.

USS Monterey skyter et Tomahawk -landangrepsmissil (Bilde: REX/Shutterstock)

Bombekampanjen har blitt hyllet som en 'suksess' av de vestlige allierte (Bilde: AFP)

Storbritannias Tornado -jet målrettet Him Shinshar Chemical Weapons Storage Facility.

GR4 -ene ble utstyrt med luftstøtte av fire tyfoner.

Franskmennene forvrengte Mirage og Rafale jagerfly for sin del i de syriske luftangrepene sammen med fire fregattkrigskip, og lanserte totalt 12 cruisemissiler.

USA avfyrte rundt 66 Tomahawk-missiler og 19 felles luft-til-overflate-missiler (Bilde: AFP)

jurgen klopp til liverpool

Journalister inspiserer ruinene av et sted i Barzeh -distriktet (Bilde: AFP)

Multifunksjons Rafale brukes til rekognosering, bakkestøtte samt luftangrep. Den er i stand til å bære missiler med lignende kapasitet som Storm Shadows som brukes av Storbritannia.

Ved siden av Rafale distribuerte Frankrike sine supersoniske jagerfly Mirage 2000 - som har en maksimal hastighet på Mach 2.

Begge jetflyene har kapasitet til å bære missiler som er i stand til å nå sine syriske mål uten å komme inn i det syriske luftrommet.

Røyk stiger fra steinsprut ved Scientific Research Center i Damaskus (Bilde: REUTERS)

Amerikanerne satte ut sine B-1B Lancer-bombefly for streiken. Den lanserte også missiler fra krysseren Monterey i Ticonderoga-klassen, ubåten John Warner i klassen fra Virginia og to andre krigsskip.

Den lanserte rundt 66 Tomahawk-missiler og 19 felles luft-til-overflate-stand-off-missiler.

B1-B har kallenavnet 'the Bone' og er i stand til å bære flest våpen fra noen bombefly i et moderne luftvåpen. Den er verdsatt for sin hastighet, manøvrerbarhet og lange rekkevidde.

Les mer

Syria -krisen
May forsvarer streik blant kritikk Storbritannia slutter seg til missilangrep på Syria Luftangrep i Syria: Det vi vet så langt Theresa May sin tale i sin helhet

I likhet med flyene som ble utplassert av Frankrike og Storbritannia, ville det ikke ha vært nødvendig med B1-Bs for å krysse inn i det syriske luftrommet for å slå til.

Tidligere denne måneden offentliggjorde det amerikanske luftvåpenet opptak av to B-1B som ankom flybasen Al Uldeid i Qatar.

Barzah -anlegget ble totalt rammet av 76 missiler, lagringsanlegget ble truffet av 22 våpen og sju missiler falt på bunkeren.

Storbritannias Storm Shadows ble brukt på lagringsanlegget.

Se Også: