BrightHouse gjenåpner filialer for å tilbakebetale kontanter fra kunder som ikke betaler ned gjeld

Gjeld

Horoskopet Ditt For I Morgen

(Bilde: Steve Richards/REX/Shutterstock)



Den kollapsede forhandleren BrightHouse har gjenåpnet syv filialer for å hjelpe til med å tilbakebetale kontanter fra kunder med utestående gjeldsbetalinger.



Leie-til-egen-kjeden sa at den har åpnet butikker i Newcastle, Gloucester, Peterlee i County Durham, Merthyr Tydfil og Cardiff, samt Motherwell og Airdrie i Skottland.



Det er underforstått at disse filialene ligger i områdene med høye kundegjeld.

Administratorer Grant Thornton sa at trekket vil hjelpe BrightHouses 200 000 kunder med å klare sine utestående regninger hvis de ikke kan betale tilbake på nettet.

slankende verdens suksesshistorier 2013

Kunder hevder imidlertid at firmaet bryter med Storbritannias retningslinjer for tilbakebetaling, som er revidert på grunn av koronavirus.



De hevder forhandleren har 'bombardert' dem med forespørsler om tilbakebetaling, mens noen kunder har blitt truet med tilbakeføring.

harry og meghan julekort

Tilsynsmyndighetene bøtelagte selskapet nesten 15 millioner pund i fjor for 'uansvarlig' utlån



Under Financial Conduct Authority (FCA) veiledning har leie-til-egne firmaer, hvor låntakere betaler en månedlig avgift for husholdningsvarer som TV og kjøleskap, blitt bedt om å fryse eller redusere betalinger til et nivå som kundene har råd til i slutten av oktober og suspendere besittelser.

Men en BrightHouse-kunde fortalte Debt Camel-gjeldsbloggen at de ble fortalt at varene deres ville bli trukket tilbake etter å ha tatt ut en måneds betalingsfrysing.

De skrev: 'BrightHouse sa at den kan komme og gjenopprette gjenstandene fra hjemmet mitt. Er dette sant?

olivia elsker øybriller

'Jeg nevnte om låsing og skjerming, og det sa at dette er greit, det kan samle gjenstandene fra utsiden av huset.

'Han sa at jeg har ingen steder å gå med dette, og jeg må betale eller returnere varene.

'Vi er lønn ned på grunn av koronavirus; vi har forklart dette, og det sa at vi hadde en måneds nåde og at ikke alle restanser må betales. '

En annen kunde skrev på rådnettstedet: '[Jeg mottar] samtaler og tekster hele tiden noen ganger halv syv om natten.'

Mens en tredje skrev: 'Jeg blir bombardert med samtaler og tekster, noen ganger klokken 06.45 om morgenen.'

Dessverre betyr ikke kollapsen av Brighthouse at gjelden din blir avskrevet (Bilde: STEVE ALLEN)

Grant Thornton, BrightHouses administrator, sa at den tilbyr sliter med kunder, inkludert betalingsstopp og delvise betalingsalternativer, og at det ikke vil true kjempende låntakere med å ta tilbake produktene sine.

nicole scherzinger matt frotté

'Etter lempingen av landsomfattende lockout-restriksjoner som følge av covid-19-utbruddet, prøver administratorene for øyeblikket midlertidig gjenåpning av et lite antall BrightHouse-butikker for kunder som ikke har vært i stand til å foreta eksterne betalinger,' heter det i en uttalelse.

'Disse butikkene selger ikke aksjer eller tilbyr nye husleieavtaler, og er åpne for å bistå med tilbakebetalingsinnsamlinger på disse stedene.

'Vi fortsetter å kommunisere med kundene, innenfor de forskriftsmessige kravene, med hensyn til deres kontoer for å hjelpe kundene med å gjøre dem oppdaterte.

Få de siste rådene om penger, nyheter og hjelp rett i innboksen din - registrer deg på NEWSAM.co.uk/email

'For alle kunder som har økonomiske vanskeligheter som følge av COVID - eller av en annen grunn - inkluderer vi meldinger i vår kommunikasjon og nettside med hensyn til støtten vi kan tilby.

'Vi kan tilby støtte og en rekke overbærenhetsalternativer for å hjelpe kundene gjennom denne usikkerhetsperioden, inkludert betalingsstopp og delvise betalingsalternativer.

Storbritannias største husleie kollapset i mars etter en flom av erstatningskrav for salg til folk som ikke kunne betale tilbake.

betydningen av 333 nummer

Tilsynsmyndigheter bøtelagt firmaet nesten 15 millioner pund for 'uansvarlig' utlån, som inkluderte øye-rentende renter så høye som 69,9%.

Alle de 240 butikkene stengte umiddelbart etter kunngjøringen, og Grant Thornton administrerer nå tilbakebetalinger.

Se Også: