Sjefen gjør den 3 -dagers helgen permanent - og produktiviteten er rekordhøy

Økonomien

Horoskopet Ditt For I Morgen

mennesker som har en halvliter

Selskapet prøver en ny livsstil(Bilde: Getty Images)



Et britisk selskap skal gjøre den fire dagers uken permanent med alle ansatte som får lange helger, uten lønn.



Finansfirmaet BWD, som er basert i Leeds, prøvde først kortere timer under et pilotprosjekt i januar i et forsøk på å øke moral og produktivitet, samtidig som det taklet velvære.



beste babymelkpulver

Det sa i løpet av tremånedersperioden at det så bemerkelsesverdige økninger i ytelsen over hele linjen.

Alle firmaets interne beregninger økte med 26% i 90-dagersperioden. Det sa totalt sett at ansatte følte seg lykkeligere og mer motiverte - og resultatet var høyere produktivitet.

James Walker, administrerende direktør i BWD, sa at den ekstra fridagen internt er kjent som 'Min dag'.



James Walker, sjefen for BWD

James Walker, sjefen for BWD (Bilde: BWD)

Vi tok ikke lett på beslutningen om å prøve trekket tilbake i januar. Men vi stolte på våre ansatte, og de siste tre månedene har selskapet sett fruktene av det, sa han.



Våre ansatte har helt omfavnet ‘Min dag’, og det har vært flott å høre hva de har drevet med - fra 50 kilometer sykkelturer og fisketurer til å tilbringe mer kvalitetstid med familien.

Tidligere i år avslørte Spania at det ville være det siste landet for å prøve en ny fire dagers uke som svar på Covid -pandemien.

Landets statskasse sa at det er en del av en pakke med tiltak for å holde folk ansatt - men det vil koste regjeringen 44 millioner pund.

Spania planla fire dagers uke som svar på koronaviruspandemien

Det kan også forbedre livskvaliteten alvorlig (Bilde: SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Íñigo Errejón, lederen for, Más País, sa: 'Den åtte timers arbeidsdagen var urealistisk for et århundre siden.

Maria Alvarez, en forretningskvinne og grunnlegger av 4 -dagers -kampanjen i Spania, sa at piloten representerte 'en fornuftig idé som burde være i hver regjerings verktøykasse som skulle komme ut av denne krisen'.

'Det denne piloten avslører er at den fire dager lange uken aldri har vært et måneskudd. Tvert imot, sa hun.

Joe Ryle, en kampanjer med 4 -dagers ukekampanjen i Storbritannia, sa at landet kan bli det første i verden til å gjøre den kortere uken permanent.

hvilken alder begynner barna på skolen

'Vi vet fra historien at kortere arbeidstid er den beste måten å spre eksisterende arbeid mer likt over økonomien i tider med økonomisk lavkonjunktur og krise, sa han.

Kan uken på fire dager bli lov i Storbritannia?

Kortere timer kan bety bedre arbeidsglede (Bilde: Getty Images)

Det fire dager lange arbeidskonseptet tok først fart under valget i desember 2019, da Labour hadde en policy på 32 timers arbeidsuke uten lønnstap innen ti år.

Ideen ble senere skrinlagt, men tankesmien Autonomy sa at den burde revurderes i kjølvannet av Covid -krisen. Den argumenterer for at innføring av politikken i Storbritannia med statsstøtte vil tillate sjefer å beholde flere mennesker på lønningslisten.

Den tenketanken sa langsiktig, det kan også skape opptil en halv million jobber.

I henhold til en foreslått 'kortere arbeidstidsstøtteordning' ville bedrifter kutte personalet ned til 80% timer, men fortsatt betale 100% av sin nåværende lønn.

Lønn vil bli finansiert 80% av bedrifter og 20% ​​av staten det første året.

Det statlige tilskuddet vil da bli redusert med 4% per år over fem år til det når null - innebygd en fire -dagers uke mer bredt.

Tror du at kortere dager kan øke produktiviteten? Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor

beste brytekampene noensinne

Rapporten antyder at den totale kostnaden for initiativet ville være minst 9 milliarder pund i året, men ville spare regjeringen penger på arbeidsledighetsstøtte på sikt.

Autonomi, som beskriver seg selv som en 'uavhengig progressiv tenketank', sa at ideen fulgte opp fra ordninger i Tyskland og på 1980-tallet Storbritannia.

Temporary Short-Time Working Compensation Scheme, som ble drevet fra 1979 til 1984, hjalp britiske firmaer med å bevare truede jobber ved å kreve en del av en lønn fra staten.

Forskningssjef i tenketanken & Will Stronge sa: 'Kortere arbeidstid har blitt brukt gjennom historien som en måte å reagere på økonomiske kriser.

'Det gjør at arbeidet kan deles mer likt på tvers av økonomien. I stedet for å støtte opp en allerede sviktende økonomi, kan regjeringen handle for å redde arbeidsplasser og skape mer ønskelige arbeidsmønstre for fremtiden. '

Registrer deg på NEWSAM Money & s nyhetsbrev for de siste rådene og nyhetene

Fra universell kreditt til permisjon, ansettelsesrettigheter, reiseoppdateringer og nødhjelp - vi har alle de store økonomiske historiene du trenger å vite om akkurat nå.

Registrer deg på vårt NEWSAM Money -nyhetsbrev her.

Se Også: