Bonmarché stenger 30 butikker til før jul, da påfugler tar resten

Britisk Økonomi

Horoskopet Ditt For I Morgen

Bonmarché har sagt at 30 butikker stenger innen 11. desember(Bilde: UIG via Getty Images)



Fellesadministratorene for Bonmarché har sagt at 30 'dårlige og uholdbare' butikker vil stenge innen 11. desember, med om lag 240 ansatte som muligens blir sagt opp.



Administratorer la til at fremtiden for alle gjenværende butikker 'ikke kan sikres for øyeblikket', og at den fortsatt er gjenstand for forhandlinger mellom nye eiere og og utleiere.



Tony Wright, partner i Frp Advisory, sa: Vi beklager dypt at 30 butikker vil stenge som en del av administrasjonsprosessen, og personalet kan bli sagt opp. Vi vil samarbeide med kontoret for permittering for å støtte de berørte ansatte.

Men det var håp for ansatte i de resterende 285 butikkene, ettersom administratorene sa at de hadde valgt påfugler som foretrukket budgiver for resten av virksomheten.

Vi har nå påbegynt avanserte forhandlinger med påfugler om fortsatt drift og tar sikte på å fullføre en transaksjon som vil maksimere avkastningen for kreditorer, men også gi den beste muligheten til å holde forhandleren åpen og beskytte det største antallet jobber, sier Wright.



Butikkene holder åpent foreløpig (Bilde: Getty Images)

Administratorer sa at de mottok 'mange tilbud' for hele eller deler av virksomheten under prosessen.



Peacocks -avtalen vil nå bli gjenstand for ytterligere due diligence og forhandlinger med utleiere før den avsluttes.

Det er fortsatt mye mer arbeid å gjøre før vi kan sikre fremtiden til virksomheten, sier Wright.

'Selv om vi er optimistiske om at en transaksjon kan fullføres, vil den til syvende og sist avhenge av pågående forhandlinger mellom vår foretrukne budgiver og utleiere om markedsleie, og det er fortsatt en risiko for at virksomheten kan slutte å handle.'

Bonmarché åpnet i 1982 (Bilde: Stoke Sentinel)

Direktørene satte virksomheten i administrasjon etter en vedvarende periode med 'utfordrende handelsforhold og kontantstrømpress', noe som betyr at virksomheten ikke var i stand til å oppfylle økonomiske forpliktelser.

Administrerende direktør Helen Connolly sa den gangen: 'Det er med dyp beklagelse og sorg at vi har utnevnt administratorer. I løpet av de siste 18 månedene har handelen i butikkene våre og markedsforholdene på hovedgaten blitt betydelig forverret. '

Connolly sa at Brexit var en nøkkelfaktor i firmaets bortgang.

- Forsinkelsen i Brexit har skapt negativitet både på de globale markedene overfor Storbritannia og skadet forbrukerstemning og detaljhandel på high street, sier hun.

'Disse har forsterket utfordringene vi sto overfor, og uten en slik forsinkelse er det mulig å tro at problemene våre ville vært mer håndterbare. I stedet har det bare forsterket presset. '

Les mer

Topp pengehistorier
Morrisons selger påskeegg for 25p Lønnsdag bekreftet KFC åpner 100-talls butikker igjen for levering Supermarked leveringsrettigheter forklart

Tidligere i år tok Peacocks -sjef Philip Day kontroll over high street -forhandleren med sitt Spectre -investeringsbil. Den investeringen er nå utslettet.

Avtalen verdsatte den Yorkshire -baserte kjeden til rundt 5,7 millioner pund - for bare fem år siden var firmaet verdt nesten 100 millioner pund.

Bonmarché, som ble grunnlagt i 1982, advarte sist i mars om at handelen hadde forverret seg, og la til at den ventet å tape rundt 5 millioner pund i år.

Før han begynte i administrasjonen, sysselsatte den Wakefield-baserte virksomheten totalt 2 887 mennesker, inkludert 200 ansatte ved hovedkontoret, og handlet gjennom 318 butikker over hele Storbritannia, online og via telefon.

Se Også: