Den store forsikringsfeilen som halvparten av oss gjør - og det kan gi deg tusenvis av pund utenfor lommen

Husforsikring

Horoskopet Ditt For I Morgen

Flomvann omgir hus i Staines-Upon-Thames

Millioner av oss tar en massiv innsats med forsikringen vår, noe som ville være en katastrofe i tilfelle en flom(Bilde: Getty Images)



hva har skjedd med peter kay

Katastrofen har rammet. Ditt hjem har blitt oversvømmet, og nesten alt du eier har blitt fullstendig søppel.



Visst, du vil ikke kunne erstatte det sentimentale vedlegget du har til noen av disse eiendelene, men forsikringen vil i det minste dekke kostnadene for nye.



Bortsett fra at for mange av oss vil de ikke.

Ifølge analyse av Direktelinje Av kravene de har mottatt de siste fem årene, hadde mer enn halvparten av fordringshaverne enten underforsikret innholdet, eller hadde undervurdert verdien når de søkte om en forsikring.

Dette er en stor feil å gjøre, da det kan føre deg seriøst ut av lommen.



Hvorfor det er underforsikring

Underforsikring kan føre til at polisen din kanselleres helt

Underforsikring kan føre til at polisen din kanselleres helt

Når du gjør krav på din hjemmeforsikring, kan det bli sendt ut en skadevurderer for å se på kravet ditt og for å sikre at beløpene summerer seg.



Hvis de finner ut at du var underforsikret, har de et par alternativer. Den første er å 'bruke gjennomsnitt', som i hovedsak betyr at de bare vil betale ut en prosentandel av dekselet du har tatt ut, basert på hvor underforsikret du er.

Med andre ord, hvis eiendelene dine er verdt 70 000 pund, men du bare har 50 000 pund dekning, må du ikke knekke deg selv at i tilfelle et krav får du den fulle summen!

Det andre, mer dramatiske alternativet, er å oppheve politikken helt. I dette tilfellet refunderer de alle premiene dine, men det blir ingen ekstra utbetalinger.

Det er ille nok til å miste en rekke av eiendelene dine i en flom, eller kanskje et innbrudd. Hvis du da vil kansellere forsikringen din helt, og kanskje et par hundre pund i premie returneres, vil det gjøre det enda verre.

Tydeligvis er underforsikring en risiko som ikke er verdt å ta.

Hvor mye deksel trenger jeg egentlig?

Du må oppgi hvor mye det vil koste å bytte ut alle eiendelene dine, fra sofaen til fjernsynet

Du må oppgi hvor mye det vil koste å bytte ut alle eiendelene dine, fra sofaen til fjernsynet (Bilde: Getty)

Ingen liker virkelig å kjøpe innboforsikring, men det er virkelig viktig å gjøre det ordentlig for å unngå problemer med underforsikring.

Men hvordan finner du ut hvor mye dekning du virkelig trenger?

Den enkleste måten er å gå gjennom hvert rom i huset ditt, og regne ut nøyaktig hvor mye det ville koste å erstatte hvert element der inne.

Vi snakker ikke om vegger og tak - disse vil bli dekket av bygningsforsikring. Men det bør inneholde ting som gardiner, hvitevarer, møbler og tepper.

Ikke glem å inkludere hagemøbler eller eiendeler du har i garasjen din, f.eks. Gressklippere og sykler.

tante sally worzel gummidge 2019

Sammenligningssted Confused.com har en fin innboforsikringskalkulator som kan komme godt med når du skal beregne det totale dekselet du trenger.

Enkeltvarer

Dyrre enkeltvarer må oppgis på policyen

Dyrre enkeltvarer må oppgis på policyen (Bilde: Getty)

Innholdspolicyer har vanligvis en 'enkeltvare grense'. Dette er akkurat det det høres ut som - maksimumet som forsikringsselskapet vil betale for å erstatte en enkelt vare, og har en tendens til å være rundt £ 1000 til £ 1500.

Hvis du har noe som er verdt mer enn det - kanskje noen smykker eller en avansert gadget - må du gi dem et navn fra begynnelsen. Dette kan føre til en dyrere premie, men vil unngå hjertesorg hvis det er på tide å komme med et krav.

Les mer

Flere forbrukerrettigheter forklart
Sakte - eller ikke eksisterende - bredbånd Betalte ferierettigheter Flyforsinkelse kompensasjon Leveringsrettigheter - få pengene tilbake

Gå ubegrenset

Den eksakte verdien av eiendelene dine vil endre seg over tid, så det betyr å vurdere nøyaktig hvor mye dekning du trenger.

Du kan ta den usikkerheten ut av ligningen ved å gå for en policy som tilbyr ubegrenset innholdsdekning, og eliminerer risikoen for å bli fanget med utilstrekkelig dekning.

arsenal vs west Brom kanal

Dette er tilgjengelig fra forsikringsselskaper inkludert Direct Line’s Velg Premier Insurance , Santander , Aviva og AA .

Nick Brabham, leder for Select Premier Insurance, kommenterte: Ubegrenset dekning fjerner bryet for husstandere mens de gir sinnsro de er fullt beskyttet uansett hva som skjer. Ved å tilby et omfattende produkt, med høye grenser for enkeltvarer for smykker og kunst, kan folk være sikre på at de vil få hele verdien av varer hvis de må gjøre krav.

'De kan også slappe av i visshet om at de ikke trenger å fortsette å oppdatere coveret sitt gjennom hele politikkens varighet.

Ta det til ombudsmannen

Hvis forsikringsselskapet ditt behandler deg urettferdig, kan du klage til ombudsmannen

Hvis forsikringsselskapet ditt behandler deg urettferdig, kan du klage til ombudsmannen (Bilde: Getty)

Hvis du tror at forsikringsselskapet ditt har behandlet deg urettferdig ved å nekte å betale hele et krav som følge av underforsikring, kan du ta saken din til Finansombudsmannetjeneste .

Ombudsmannen er helt uavhengig, og kan pålegge assurandøren å revurdere saken din eller til og med tilby deg erstatning.

Du må klage direkte til forsikringsselskapet først, og deretter gi dem åtte uker på å svare på din tilfredshet. Etter det kan du gå til ombudsmannen.

Se Også: