Den beste tiden å kjøpe påskeferie -euro som artikkel 50 er utløst - vi spurte ekspertene om råd når pundets verdi klatrer

Reisepenger

Horoskopet Ditt For I Morgen

Valutaeksperter advarer kommende ferierende om å planlegge fremover når det gjelder reisepenger i påsken, ettersom statsministeren påberoper seg artikkel 50 i dag.



Siden EU -folkeavstemningen i juni i fjor har sterling falt 12% mot euroen og nådd rekordlaver. I forrige uke, etter Brexit Bill -kunngjøringen, falt den til ytterligere åtte ukers lav - noe som førte til mer panikk.



I morges, da Theresa May signerte Storbritannias første dokument om skilsmisse fra EU, falt sterling mot euroen fra € 1,151 til € 1,145, selv om den begynte å komme seg etter hvert som morgenen begynte.



Akkurat nå er det opp 0,5% - til en dag på € 1,154.

Ettersom Storbritannias valuta forblir ustabil, har eksperter advart de som ønsker å bytte valuta mot høytider, for å holde øye.

chris evans billie piper

Konsernsjef i reisepengesekspert FairFX , Sa Ian Strafford-Taylor: 'Pundet er veldig følsomt for volatilitet i markedet, og ingenting har vært en større drivkraft for usikkerhet den siste tiden som Brexit.



'Nesten hver gang det kommer en kunngjøring om Brexit, har det vært en knock-on-effekt på pundet.

Hvis du planlegger en påskeferie, vil du kjøpe valutaen din på det beste tidspunktet, slik at du får mest mulig ut av pengene dine.



'Ved å holde øye med valutakurser og registrere deg for en gratis valutakurssporing, vil du bli varslet om det beste tidspunktet for å kjøpe valutaen du trenger, slik at du kan låse deg fast til en garantert kurs.'

Da artikkel 50 nå var gått, spurte vi bransjens innsidere om råd om hva du bør gjøre med feriekontantene.

Husk at uansett hva som skjer, kan du alltid bytte ut en del av valutaen din nå, og resten senere.

Dette betyr at uansett om kursen da går mot deg eller til din fordel, vil du ha hatt fordel av den høyere valutakursen på minst halvparten av valutaen din.

Les mer

Brexit utløses på artikkel 50 -dagen
Live oppdateringer Rutetabell og hva som skjer videre Brexit -brevet til Theresa May i sin helhet Beste Brexit Day -memes

1. Velg mer enn én betalingsmetode

Ikke stol på bare et kredittkort eller forhåndsbetalt kort, pakk så mange alternativer som mulig

'Det beste er å kjøpe når du føler deg komfortabel, og følge reglene for å sikre at du får mest mulig ut for pengene,' forklarer Emma Coulthurst kl. ReiseSupermarked .

'Ta med et markedsledende kreditt- eller debetkort for bruk i utlandet, et forhåndsbetalt kort og også litt kontanter. Ikke stol på bare en betalingsmåte.

'Sammenlign på nettet for å få de beste prisene - finn stedet hvor du må levere så lite sterling som mulig.'

MoneySavingExpert har et praktisk Travel Money Max -verktøy for å finne de beste prisene. Du kan prøve det her .

321 engel nummer betydning

En online sammenligning av TravelSupermarket fant at en ferierende kunne spare £ 29,37 ved å kjøpe € 1000 med det best-buy-selskapet mot det dyreste-så et par minutter å sammenligne priser er alltid en god idé.

'Sørg for at du får kreditt- og debetkort som er spesielt designet for bruk utenlands med minimale (hvis noen) kostnader,' sa Coulthurst.

'Mange kreditt- og debetkort bærer et transaksjonsgebyr på 2,99%, mens noen har ekstra engangsgebyrer for kjøp. Det er £ 2,99 ekstra å betale for hver £ 100 du bruker.

'Bankkort har også en tendens til å inkludere et skjult valutagebyr som kan legge så mye som 3% til kostnaden - så pass på.'

Det er også øyevennende minibankgebyrer som kan legge til så mye som 5% av uttaket ditt på kontoutskriften din.

Metrobank, Norwich & Peterborough og Nationwide tilbyr alle kontoer med debetkort som ikke belastes for bruk i noen land.

Halifax, Saga og Nationwide er blant en håndfull leverandører som tilbyr kredittkort uten gebyrer for utgifter til utlandet.

2. Kjøp en tilbakekjøpsgaranti

Pund og euro

Bruk & apos; tilbakekjøp & apos; og du kan holde fast i startprisen, selv når du kommer tilbake (Bilde: Getty)

Enten du velger å bytte tidlig eller nærmere tiden, vil en & apos; tilbakekjøpsgaranti & apos; dekker deg hvis prisene faller ytterligere, mens du er borte.

Dette gir deg muligheten til å returnere gjenværende valuta tilbake til sterling, til samme kurs som du opprinnelig betalte for.

Be om dette i kassen før du bytter penger. Du må kanskje betale mer for tjenesten, men det betyr at hvis valutaen forverres mens du er i utlandet, vil ikke taper lenger.

Som Moneycorp detaljhandelsdirektør Pauline Maguire forklarte: 'Dette betyr at hvis kursen har falt mot din fordel ved retur, kan du fortsatt bytte ut gjenværende valuta til samme kurs som du kjøpte den.'

3. Sett opp en tracker - og få penger på piggen

Et valutakurstavle

Sett opp en tracker, så kan du sammenligne dagens kurs med de siste 60 dagene (Bilde: PA)

50 cent floyd mayweather biff

Hvis det er risikofaktoren som bekymrer deg, må du holde øye med rentene i løpet av ferien, og når pundet begynner å forbedre seg (til og med litt), kan du tjene penger på det.

Bestill valutaen din online, og du vil også kunne reversere denne avgjørelsen hvis kursen blir til og med bedre i løpet av ferien (mer om dette senere).

Travelex Global Retail Head Vincent Arcuri sa: 'Når det gjelder å kjøpe reisepenger, handler det om å få den beste verdien om å finne den mest pengevennlige valutakursen.

'En måte å få det beste tilbudet på er å bruke en Travel Rate Tracker . Dette overvåker valutakurser slik at du ikke trenger det, og hjelper deg med å få mest mulig valuta for dine pund.

'Husk, det er viktig her å se på totalprisen som en transaksjon kommer til å være, og ikke bare på valutakursen, siden det noen ganger kan komme ekstra gebyrer til kjøpet ditt.

kendra wilkinson sex-tapes

4. Ikke kjøp valuta på flyplassen

Ferierende oppfordres til å gjøre leksene sine først for å unngå å bli dratt av på flyplasser (Bilde: Corbis Documentary)

Enten du bestemmer deg for å kjøpe før artikkel 50 trer i kraft eller i siste liten, er den verste avgjørelsen du kan ta å kjøpe på flyplassen.

Det er fordi flyplasskonsesjoner tilbyr noen av de høyeste prisene rundt - og du kan ende opp med å skylle halvparten av feriesparingen ned i avløpet.

' Ikke la penger skifte til siste minutt. Du går glipp av bedre priser og ender med å betale så mye som 19% mer på flyplassen, noe som betyr at du kan miste £ 150 for hver £ 1000 som byttes, ' FairFX Konsernsjef Ian Strafford-Taylor fortalte NEWSAM Money.

'Hvis du forlater det så sent som flyplassen, vil du møte blant de verste valutakursene i landet.'

Hvis du har overlatt det til siste minutt, kan du kjøpe online dagen før og hente kontanter på flyplassen om nødvendig. Prisene er kanskje ikke de beste tilgjengelige, men det vil være mye bedre enn om du bare møter opp.

5. Du KAN ombestemme deg

Britiske pund byttes ut mot nye eurosedler

Bestill utvekslingen din online, og du kan nyte en 30-dagers ombestemmelsespolicy (Bilde: PA)

Firmaer som Travelex gir deg muligheten til å reservere en pris - i opptil 30 dager - når du bestiller online. Du kan også kansellere opptil 24 timer før du drar - slik at du kan få valuta til en bedre pris.

Dette betyr at du kan kjøpe valutaen din nå for innsamling etter at artikkel 50 er utløst.

Hvis verdien på pundet forbedres, kan du kansellere bestillingen for å få pengene tilbake og kjøpe igjen når kursen er gunstigere nedover linjen.

Hvis pundet synker, kan du samle valutaen din til valutakursen du låste inne da du bestilte.

Kostnaden for ferien har steget kraftig siden juni

feriepenger, kort og solbriller på en strand

Følg pundet: Åpne sinnsferier anbefales å reise dit pundet er sterkest (Bilde: Getty)

Siden EU-folkeavstemningen i juni i fjor har verdien av sterling falt dramatisk mot euroen, noe som betyr at den totale kostnaden for å reise til Europa har skutt i været.

Valutaleverandøren Travelex tidligere denne måneden avslørte at gjennomsnittskostnaden for en familieferie i utlandet til Europa vil koste nesten en femtedel mer i år enn den gjorde i 2016.

Med en gjennomsnittlig familieferie på 2.333 pund i 2016, kan en familie på fire regne med å betale hele 2851 pund for å reise utenlands til Europa i sommer - en økning på 18,2%.

For å forberede briter for høytiden, valutaleverandører Travelex og FairFX har gitt en håndfull gode pengebesparende tips for å hjelpe ferierende med å styre utgiftene sine, noe som betyr at de ikke trenger å gi opp sin velfortjente ferie.

kjendis High Court forføyning
  1. Hvis du er åpen om feriedestinasjoner, kan du spare betraktelig med besøker steder med en gunstig valutakurs - følg pundet der det er sterkest. Byer som ikke er euro, som Praha, Krakow, Vilnius, Budapest, Riga, Tallinn, Bratislava og Bucuresti kan tilby veldig konkurransedyktige priser. Den beste tiden å besøke disse byene er nå på våren og tidlig på høsten, når været er hyggelig og pakkeprisene pleier å være på sitt beste. For internasjonale flyvninger er Thailand, Cancun og deler av Asia verdt et søk akkurat nå.

  2. Når du er i utlandet, må du passe på den dobbelte valutakursen. Hvis du lar selgeren i en butikk eller restaurant dekke prisen tilbake til pund, vil de velge sin egen valutakurs, og du er mer sannsynlig å være på den mindre gunstige enden av avtalen.

  3. Hvis du vil budsjettere reisepengene dine før du drar, men ikke har lyst på å ha mye penger på deg, kan et forhåndsbetalt valutakort være en fin måte å få et godt tilbud. Bare legg inn kortet med det valgte beløpet før du reiser, og du kan deretter bruke det akkurat som et debetkort uten å bekymre deg for utenlandske bankgebyrer. Sjekk alltid den lille skriften, da noen kan ha skjulte minibanker.

    Se Også: