De beste X Factor -deltakerne noensinne fra Leona Lewis til Shayne Ward - hvor er de nå?

Tv Nyheter

Horoskopet Ditt For I Morgen

X Factor: Hvor er de nå



X Factor har sett noen kjente vinnere og løpere opp gjennom årene, og mens noen har forsvunnet i uklarhet, har noen gjort det ganske bra.



Navn som Leona Lewis, Alexandra Burke, Sam Bailey og Little Mix var alle vinnere som skapte imponerende karriere.



Andreplassen har sett folk som JLS og Olly Murs.

Og på tredjeplass var det et lite band som heter One Direction som har solgt den merkelige platen siden Matt Cardle og Rebecca Ferguson sendte dem hjem med bronsemedaljen i 2010.

2004 -vinner Steve Brookstein

Des 2004: Louis Walsh med Simon Cowell og finalistene i den første serien av X Factor (G4 og stakkars gamle Steve Brookstein).

Des 2004: Louis Walsh med Simon Cowell, G4 og Steve Brookstein



Steve var den aller første vinneren av X Factor, tilbake i 2004. Frisk fra seieren hans, vinnerens singel, et cover av Phil Collins & apos; Against All Odds ble pippet til jul nummer én av Band Aid 20 -oppussingen av Do They Know It & s jul?

Men Steve & # 39; s debut klatret til nummer én i sin andre uke på diagrammet.



Debutalbumet hans, Heart and Soul, ble nummer én, men det var hans siste smak av suksess. Han ble droppet av Sony BMG bare åtte måneder i kontrakten og ble involvert i en feide med Simon Cowell om behandlingen på showet.

Han skapte overskrifter etter å ha knyttet det ødeleggende terrorangrepet i London 7/7 til albumet nummer ett.

2005 -vinner Shayne Ward

Shayne Ward

Shayne Ward, The X-Factor (Bilde: Getty)

Shayne Ward, som vant den andre serien i 2005, pakket X Factors første jul nummer én.

Han fikk en million pund kontrakt med Cowell's Syco-etikett, som ga ut debutalbumet i 2006, som ble sertifisert fire ganger platina i Irland og platina i Storbritannia.

Han ble droppet av Syco i 2011 etter dårlig salg av tredje album Obsession, og fortsatte å vises på Dancing on Ice og spilte i 80-tallets West End-musikalske Rock of Ages.

Nå som en Corrie -stjerne, har Shayne blitt kronet som vinneren av beste nykommer i 2016 ved årets National Television Awards.

I år var det hard konkurranse blant de nominerte med Hollyoaks & apos; Parry Glasspool, Emmerdale's Gemma Atkinson, EastEnders & apos; Richard Blackwood og Coronation Street's Shayne Ward er alle nominert til prisen.

Men det var Corrie -nykommeren som tok prisen.

Shayne Ward

Shayne Ward, vinner av nykommerprisen (Bilde: Getty)

Takk til showet, hans venner og familie, velgere og mamma, la til: 'Dette er et utrolig øyeblikk fra meg.

'Hvem hadde trodd at en sanger fra X Factor ville være med på et av de mest fantastiske showene som Coronation Street?'

mel b. trene

2006 -vinner Leona Lewis

Leona Lewis under sin aller første audition, på The X factor TV -show

Leona Lewis under sin aller første audition, på The X factor TV -show (Bilde: IF)

Leona regnes generelt som X Factors første trofaste stjerne. Hun begynte å studere ved London Fame Academy, Brit School, men forlot 17 år gammel for å 'komme seg ut der'.

Etter å ha vunnet serien 2006 ga hun ut et cover av Kelly Clarksons A Moment Like This, som kom til jul nummer én som solgte flere eksemplarer enn resten av den ukens topp 40 til sammen.

Hennes første singel etter X Factor, Bleeding Love, ble på nummer én i sju uker, og toppet også topplisten i Irland, New Zealand, Australia, Frankrike, Tyskland, Norge, Swizerland, Belgia, Nederland, Østerrike, Canada og USA Stater.

Ti år senere er de fortsatt på luftkyssingsvilkår

Siden den gang har hun hatt en rekke hitsingler og album, spilt inn temasangen for Avatar og begynt på to verdensturnéer.

Hennes julespor One More Sleep i 2013 var en hit, men hennes siste musikk har ikke klart å slå bølger i hitlistene.

2007 -vinner Leon Jackson

Leon Jackson (Bilde: Getty)

Den skotske crooner i halvliter sjarmert Leon Jackson sjarmerte seg frem til å vinne X Factor-sesongen 2007.

En utenforstående for å vinne showet, hans seier over rivalen Rhydian Roberts ble beskrevet som 'det største sjokket i historien til reality -tv -tipping'. Hans vinner singel, et arrangement av Mariah Carey og Whitney Houstons duett When You Believe, var jul nummer én det året, og solgte angivelig 40 eksemplarer i minuttet i Woolworths på sitt høyeste.

Men det var hans siste smak av topplasseringen. Oppfølgingssingelen Don & apos; t Call This Love nådde topp nummer tre, og debutalbumet Right Now kom bare til nummer fire.

Leon Jackson opptrer i Paisley

Leon Jackson opptrer i Paisley (Bilde: Alan Simpson / PA)

Albumets dårlige salg fikk Syco til å droppe Jackson uten å feire seremoni, og han ble kåret til den nest største reality -tv -floppen i en nasjonal undersøkelse - bare tapte for Steve Brookstein.

Siden den gang fortsatte han å skrive og spille inn, og gjorde en akustisk turné i 2010, men ytterligere treff har ikke lykkes.

2008 -vinner Alexandra Burke

Alexandra Burke (Bilde: Video Grab/Kent News & Pictures/ITV)

Alexandra Burke ble varmt tipset om å bli den neste Leona, og selv om hun ikke har hatt den voldsomme suksessen, har hun gjort det bedre enn de fleste.

Etter å ha slått JLS for å vinne X Factor, hennes vinner singel, var et cover av Leonard Cohens Hallelujah julen nummer 2008 i 2008, til tross for en kampanje for å ha Jeff Buckley & apos; versjonen av sangen slo henne til det.

Siden den gang har hun hatt en rekke hits, flere BRIT- og MTV -prisnominasjoner og turnert med Beyonce.

Alexandra Burke

Alexandra Burke (Bilde: FameFlynet)

I tillegg til sin suksess i Storbritannia, hadde hun en avtale på 3,5 millioner pund på fem album med amerikanske album med Epic -plater, men har ikke hatt en hit på flere år.

2008 2. plass JLS

JLS - Aston Merrygold, Oritse Williams, Marvin Humes og Jonathan Gill 'The X Factor' TV -show, London, Storbritannia - 24. november 2013 (Bilde: Rex)

JLS (som merkelig står for Jack the Lad Swing) signerte Epic Records etter X Factor.

De to første singlene 'Beat Again' og 'Everybody in Love' gikk begge til nummer én på UK Singles Chart.

laget i helvetes klær

Bandets selvtitulerte debutalbum ble utgitt i 2009 og har siden solgt over 1 million eksemplarer i Storbritannia.

JLS vant prisene for British Breakthrough og British Single ('Beat Again') ved BRIT Awards 2010. De vant også flere priser på MOBO Awards for beste sang for 'Beat Again' i 2009 og også beste nykommer samme år.

Stemmen

Marvin fra JLS på The Voice (Bilde: BBC)

I 2010 vant de MOBO Awards for beste britiske skuespill og beste album. De vant også sin femte MOBO i 2012 ved å vinne beste video for 'Do You Feel What I Feel?'.

Fra 2012 har debutalbumet og singelen blitt kåret til en av The X Factors topp ti mest solgte debutsingler og album.

Fra 2013 er de de sekstende rikeste reality -TV -stjernene i Storbritannia, med en estimert formue på 6 millioner pund per medlem, og gir dermed bandet en økonomisk verdi på omtrent 24 millioner pund.

JLS har solgt over 6 millioner plater alene i Storbritannia og mer enn 10 millioner plater over hele verden.

Ikke verst for en andreplass.

Marvin Humes fortsatte som vert for The Voice.

2009 -vinner Joe McElderry

Joe McElderry (Bilde: ITV)

Joes vinner singel, et cover av Miley Cyrus & apos; The Climb, var fanget i en av X Factors største kontroverser - og var den første som ble slått til juletoppen i fire år.

Den ble holdt utenfor toppen av Rage Against The Machine's Killing In The Name, etter en Facebook -kampanje i protest mot showets grep om tradisjonen jul nummer én.

Debutalbumet hans, Wide Awake, nådde toppen på nummer tre og falt ut av de 40 beste innen tre uker. Totalt hadde albumet solgt drøyt 100.000 eksemplarer innen desember 2010. Kontrakten hans med Syco gikk ut i 2011 og ble ikke fornyet.

Joe McElderry (Bilde: Getty)

Han har siden snakket om sin ulykke om tiden hans med Syco, men at splittelsen var 'minnelig'.

Som en fullstendig reality -tv -stjerne vant Joe også Popstar til Opera i 2011 og The Jump i 2014.

2009 2. plass Olly Murs

(Bilde: Rex)

Olly er en sann X Factor -suksesshistorie. Hans debutsingel nådde nummer én, og innen 2015 hadde han solgt over 10 millioner plater.

Hans singel Up inneholdt den amerikanske sangeren Demi Lovato.

I mai 2011 begynte han å presentere Xtra Factor med Caroline Flack og har også jobbet som medpresentator på hovedprogrammet.

Olly Murs

Olly Murs (Bilde: Rex)

2010 -vinner Matt Cardle

Essex heartthrob Matt Cardle seiret i X Factor 2010. Hans vinner singel - et cover av Biffy Clyros eneste ballade, Many of Horror (med tittelen When We Collide) - fikk igjen Sycos grep om den festlige topplassen, der den ble værende i tre uker.

Matt Cardle

Matt Cardle (Bilde: Daglig rekord)

Debutalbumet hans, Letters, ble på kartet i 16 uker og nådde toppen som nummer to. Dessverre gikk det dårligere med oppfølgingssingler, og han skilte med Syco- og Columbia-plater i 2012.

Siden den gang har han gitt ut et par moderat godt mottatte album og fortsetter å turnere, men han har ikke sett den samme suksessen som handlingen som ble nummer tre i 2010 - en liten gruppe som heter One Direction.

Matt Cardle (Bilde: Getty)

Han samarbeidet også med Mel C på sporet Loving You som nådde nummer 14 på singellisten i 2013.

2010 3. plass One Direction

En retning

En retning (Bilde: Splash)

Etter at X Factor One Direction egentlig ikke gjorde så mye og sannsynligvis gjør litt panto.

Siden X Factor har guttene slitt for arbeidet. Avbildet her i Newtown Working Mens Club, Wigan (Bilde: WireImage)

2011 -vinnere Little Mix

For et band som brøt sammen fra mislykkede solo -auditions, har Little Mix gjort det bra for seg selv.

Tulisa Contostavlos med Little Mix

Tulisa Contostavlos med Little Mix (Bilde: Rex)

Vinnerenes singel, et cover av Damien Rice & s Cannonball, ble nummer én uken før jul, men ble slått av av Military Wives. Siden den gang har de imidlertid hatt suksess uten sidestykke i USA, og har tjent den høyeste debutalbumposisjonen i USA av en britisk gruppe - en anerkjennelse som Spice Girls tidligere hadde.

Little Mix - Perrie Edwards, Leigh -Anne Pinnock, Jade Thirlwall og Jesy Nelson (Bilde: REX)

Blond skjønnhet Perrie Edwards splittet med One Direction-hjerterytteren Zayn i fjor mens Jade har vært sammen med Jed Elliott fra The Struts.

2012 -vinnerne James Arthur

James Arthur

James Arthur (Bilde: PA)

James Arthur vant serie ni av X Factor, og vinnerens singel Impossible nådde nummer én, og solgte mer enn 1,25 millioner eksemplarer i Storbritannia.

Han ble slått av topplasseringen av Justice Collective's Hillsborough Disaster veldedige singel He Ain 't Heavy, He's Apostles My Brother, som var julens nummer én det året.

James Arthur (Bilde: Getty)

Hans eponymous debutalbum debuterte som nummer to i Storbritannia, men etter det begynte hjulene å falle av. Han ble involvert i en rekke kontroverser, særlig om bruken av homofobe tekster i en sang, noe som førte til høyprofilerte Twitter face-offs med kjendiser, inkludert Frankie Boyle og Matt Lucas.

Og det er ikke mange karrierer som kan komme tilbake fra iTunes og tilby refusjon på albumet ditt på grunn av offentlig rop. Arthur ble senere droppet fra Syco, men fortsetter å opptre live.

2013 -vinner Sam Bailey

Sam Bailey

Sam Bailey

Sam Bailey slo rivalenes lille 'Nicholas McDonald og Luke' hårete 'venn til seier i fjorårets X Factor. Hennes vinner singel, et cover av Demi Lovato's Skyscraper var den første siden 2010 som tok julen nummer én.

Siden den gang har hun støttet Beyonce på et liveshow i Birmingham og hadde det første albumet X Factor nummer ett siden Alexandra Burkes debut i 2009.

Sam Bailey (Bilde: Rex)

Det var litt kontrovers om hennes tidligere musikkbransjeerfaring. Til tross for at hun ble fakturert som fengselsbetjent, ble hun avslørt for å ha opptrådt på cruiseskip, i klubber og på musikkfestivaler i årevis før hun slo stort i realityshowet.

Hun ga ut selvbiografien sin, og i februar 2015 ble det kunngjort via Sams Twitter -konto at hun hadde skilt med Syco Music.

pride of britain Awards 2018

2014 -vinner Ben Haenow

Ben Haenow

Ben Haenow vant den ellevte serien av The X Factor i 2014. Hans debutsingel, et cover av OneRepublic's Something I Need, ble utgitt i desember 2014.

Samme dag som Ben 30 -årsdag 6. januar ble det kunngjort at han hadde blitt signert av Syco Music, og han har tilbrakt tid i Los Angeles med å spille inn sitt debutalbum.

2015 -vinner Louisa Johnson

Louisa Johnson, Anton Stephans

Louisa Johnson og Anton Stephans på øvelser for X Factor -turen 2016 (Bilde: IF)

Stakkars Louisa savnet ikke bare jul nummer én, hun savnet å være i den festlige topp 10.

Den 18 år gamle protegaten til Rita Ora har startet repetisjoner for den siste X Factor-turnéen.

Se Også: